• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
brum - майстор
Няма дюбел до горната панта. Има дюбел до долната панта :) . Вратите явно си провисват бавно и славно - преди ден не можах въобще да я затворя. Ще трябва максимално скоро да намеря подходящ обков и да оправя положението. Може би е добра идея и дюбел да сложа в горния край на касата на вратите...
velsi - Почетен майстор
Трябва са се заклинят стъклопакетите. Иначе и да смениш обкова - все тая.
brum - майстор
Предполагам това може да се направи на монтирана дограма?

Какви са стъпките - пробивам голяма дупка във външния слой на дограмата, малка дупка в този който е до стената и набивам дюбел-пирон?
tarlyo - специалист
Дюбел пирон не ти препоръчвам.Вземи си дюбел за куха тухла,около 120-150х80 и навивай с дрелката.Отвора в ПВЦ-то е Ф12 , в метала - според дюбела.
А дали са провиснали крилата,можеш да разбереш, като погледнеш гуменото уплътнение дали върви успоредно на дистанционера на пакета.

Ако си решил да сменяш обкова,по добре добави САМО регулируема горна панта,но поставянето и се прави по принцип с шаблон.Може и без,но трябва да знаеш къде точно.
zvetomil - специалист
това са нерегулируеми панти по 2 лева бяха преди 3 години не са ти позиционирали вратата правилно преди да ги завият сега е нерегулируема.тия панти са само за малки прозорци с ножица.ако поне са остъклили правилно можеш да спуснеш вратата надолу(тя сама ша си провисне като свалиш стъклодьржателите и охлабиш платмасовото клинче над стъклопакета.На които вратата му жули отдолу може с повдигане на това клинче да я оправи ако пантите са навъртени докраи ине позволяват реглаж.Това при положение че всички(разпъвки клинчета са разположени правилно иначе не помага.при работа с тия подложки да се внимава да не влезе зад първото вътрешното стъкло защото при поставяне на стъклодържатела тои натиска навън и се пука стъклопакета.Те тва е таина която всеки начинаещ дограмист я разбира след като плати некои и друг стъклопакет.Ако колегите са пропуснале да му кажат :lol:
Здравейте Майстори :rain: пиша тук с голяма молба. Купих си апартамент, който беше доста добре отремонтиран (затова го и купих). Повода да ви безпокоя е дограмата. Марката е Weiss Profil с обков GU (поне това пише на насрещниците). Проблема е когато вънка духа силен вятър. Вътре става ужасно шумно. Чува се едно виене (свистене) сякаш някъде по дограмата има "аралъци" и от там "подлизва" въздух (не ми се смейте за термините - цитирам пишман-майстори-дограмаджии, които потърсих за помощ). Реших сам да се справя с това и ето защо имам нужда от вашите съвети. Какво трябва да направя? Твърдо решен съм да го оправя това. Моля ви дайте ми надежда, че мога ;) Дали трябва да сменя уплътненията (макар, че на външен вид ми изглеждат добре)? Дали е въпрос на регулировка, която някой, който е гонил тежък график и типично по байганьовски е "претупал" нещата и "учтиво е пропуснал" да направи? Гадая в момента, а не искам да "бутам" без да съм сигурен какво правя. Нали се сещате ... за да не стане по-зле и в идващата люта зима да си отворя проблем. Ще очаквам вашите съвети и напътствия. Предварително благодаря на отзовалите се ... Весели Празници
tarlyo - специалист
Разгледай форума, има много теми за ПВЦ д-ма и настройки на обкова и. Иначе обкова GU е много зле, поне този който предлагаха в складовете на WP.
  • 1
  • 2

Тема "Регулиране на пластмасова дограма (отново)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: