divroker написа:Става и с оригиналното управление,трябват опити.Принципно каквото прави натурела го прави и фероли,разликата е че натурела по лесно се настройва заради менюто,..направено е за аборигени. Ако искаш да подкараш горелката на слънчоглед се иска време корекции и клечене пред котела. Аз вече почти месец горя слънчогледови пелети,и съм доволен,цената е на половина а разхода ми на пелети е малко по добър от дървесните. Като попитах в темата преди месеци дали става фероли да гори слънчоглед,ме осмиваха и "това гориво не е за такава кола" не е луд този който яде баницата а който я дава. Аз си намалих разходите,и си запазих топлината и комфорта,на който му оттърва 370 лв за тон да действа,всички търговци хранят семейства .пък и колите са направени на бензин ама слагаме газчица,че видиш ли сме гъзари.Мерси за обнадеждяващия отговор. Непременно ще пробвам. Пишат, че се образува много шлака със слънчогледа. Вентилатора справя ли се или трябва често да се чисти скарата.
Отклоних се,но е градивно. Та,сложи слънчогледови пелети,и като вземат да постъпват в котела гледаш какво се случва,пушу ли,какъв е пламъка,хвърля ли неизгорели пелети,и според горенето коригираш я въздух я подаване и време. Като натъкмиш огъня ще пробваш как ще запали и дали ще трябва да промениш дозата и това е. На приказки звучи лесно,но реално ще минат дни докато се постигне резолтат. Успех!