Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lov - майстор
gimos75 написа:
Смени си бутоните.30 стотинки е единия.Уреда има ли калибрация на показанието на температурата на колектора с околната?Ако е по-дълъг кабела от колектора до терморегулатора се налага корекция на показанието при датчици LM335.
Колега да попитам за протокола колко процента ще му е грешката при дължината на кабела която ползва. :? Да кажем с 10 метра примерно.
Апропо да не забравя да допълня датчиците ги влагат в комплекта само споени с едно кабелче към 1,5 метра и не са калибрирани за съответните входове.И не гоним точност на измерване 0.1
peterstamov - специалист
След последните действия описани по-горе и двата бутона "работят" или поне успявам да наблюдавам какво става!

Някъде във форума бях чел, а сега не мога да го намеря, че този ДТ не пуска помпата докато не вдигне 40C°. Някой описа че имало под капака врътка от, която се регулира тази стойност!?
Сега виждам едно пластмасово винтче за кръстата отверка, което е цапнато къде да е врътнато, но дали е от него..... Като се позавъртя вкъщи, ще издябя като вдигне 20-30° да го връткам!

Да спирам ли с диалекта.... :-D
Найко - напреднал
Снимано от този ъгъл тримерчето ,което те интересува не се вижда. Намира се между еранчето и двете сини неща горе вляво
lov - майстор
Колега ако имаш схемичката на контролера би ли я качил някъде. Потърсих я за да погледна и помогна на колегата но уви някъде съм я забутал. То и резервния термометър ми липсва. Пък не се знае кога ще ми потрябва пак и ще започне отново едно питане и търсене. И както по законите на Мърфи ще ми трябва спешно в най неподхдящото време.
peterstamov - специалист
Това ще е май? Благодаря Ви!
Посока на въртене нещо......?

А това другото което е цапнато с червено-розова боя, че лекинко го помръднах!!!???

Прикачен файл

P1060700.JPG
Найко - напреднал
Точно това е врътката . А посоката ... не си спомням ,но като въртиш лекичко трябва да угасне червеното диодче с облачето . Така намаляваш минималната температура ,при която помпата е разрешена.А втората врътка за какво е и на мен ми е интересно.
peterstamov - специалист
По часовника вдигаш, обратно намаляваш.
А това боядисаното, като го връткам променя показанията на датчиците. Вероятно от него можеш да калибрираш датчиците ако има отклонения в показанията им!
Здравейте гръпа имам следния проблем. На дефиренциалния термостат ми отчита една и съща температура вече 5 дена (28градуса) и няма никакво вклучване на бойлера да загрява вода, до колкпто знам съм с соларна система на сънсистем и направен така, че като се скрие слънцето тогава да се включва, а сега е -7 и не се включва изобщо . Благодаря.
lz2skt - специалист
Според мен проблема е в датчика на колектора .Трябва да се смени.

Тема "Проблем с отчитането на температурата на слънчев колектор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: