Най - вълнуващия въпрос зимно време.
petrov24 - напреднал
Колега относно стайния термостат с тази версия на контролера не може само по нова версия , можеш да го свържеш на gsm модула . Аз лично съм го вързал там , при достигане на зададена температура гаси горелката след това пали на ново като падне под зададената . На другия извод при достигане на тем. остава на 10% като пилотен пламък .
radiocontrol - специалист
Колега трябва да може още като купувах горелката ми предложиха като опция GSM модул или стаен термостат. Обадих се и в бг терм на техника каза ми че няма проблем но няма време сега.Кажи ми ти къде върза термостата за да пробвам.
gim - специалист
До radiocontrol

Пробвал съм , не ми хареса.Поне при мен работеше на голями интервали от минимум ,което води до спад в температурата на водата, следва продължителна работа на максимум за да нагрее отново водата и да стопли стаята . Разхода се повиши.
В момента стаѝния термостат контролира помпата , и съм доволен от резултата.
Последна промяна от gim на пет яну 20, 2017 8:38 pm, променено общо 1 път.
petrov24 - напреднал
Не става въпрос за модул за GSM . Стайния термостат се връзва на негово място . Относно изстиването на котела задаваш помпата да изключва на 55 градуса. Другия вариант смяна на софтоера ..
Добре, разбрах. Но искам само конкретно да ми кажете на кои клеми да го вържа.
gim - специалист
Не знам как да стане при теб. Аз съм с новото управление/v12.85/
petrov24 - напреднал
Пробвай на GND И GSM комуникатор като на схемата , моста си го оставяш .http://www.bgtherm.com/products/heating ... ual_bg.pdf
Това е схема на последното управление което е различно от моето. За съжаление на моята платка имам само няколко свободни клеми на който пише gnd и една фаза и нула. Някъде там се връзва проблема е че пробвах няколко варианта и не се получава. Може би трябва да се сложи мост някъде но незнам къде.
petrov24 - напреднал
Клемите са едни и същи и при старото и новото управление .От зад напред на седмия извод връзваш единия кабел другия на деветия както е на схемата . Ако имаш мост го оставяш съответно на седмия и осмия извод . Провери дали в менюто имаш отметка GSM start stop и я сложи на този режим .
Благодаря ще пробвам малко по късно :supz:

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: