Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
foroforo написа:
Remote desktop е оптималнияt вариант за отдалечен достъп от друг компютър до Windows машина - какъв проблем имаш с това XP?
Те проблемите са няколко, вероятно и самия лаптоп не е много наред, примерно UBS порта му е разхлабен, не е надежден...както и да е. Но като направя remote connection, и ми казва, че user-a вече е логнат, а той не е логнат...и така.
п.п Оправих проблема с няколко users към XP.
Последна промяна от kalin72 на съб яну 21, 2017 10:59 am, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Така, наблюденията ми с новите настройки - P3 - 7/45/40 P2- 6/45/40 и p1 - 4/45/40 са следните:
Сега горелката работи на p2-p1, но като гледам, почти при същите мощности, както и преди на p3-p2 :)
Това са старите настройки - P3 - 5.7/45/40 p2 - 3/48/40 и p1 - 1.9/40/40
Логично е...чудя се какво ли съм си мислил, че ще направя, като ги променя...
stelibg - специалист
kalin72 написа:
Така, наблюденията ми с новите настройки - P3 - 7/45/40 P2- 6/45/40 и p1 - 4/45/40 са следните:
Сега горелката работи на p2-p1, но като гледам, почти при същите мощности, както и преди на p3-p2 :)
Единственото нещо, което си направил, е че си ограничил минималната мощност на горелката, и, когато НАЙ-НАКРАЯ времето стане малко по-топло, горелката ще минава на P1, която бързо ще претопля и после следва гасене.
Просто си ограничил диапазона на работа на горелката - пак е прецакана модулацията.

П.С - а колко пуска шнека за час?
kalin72 - майстор
Да, така излиза. Но пък забелязвам, че разхода леко е паднал..вероятно ще върна старите настройки.
Явно модулация до p1 при мен няма как да стане сега, в този студ ( -13 е в момента), и с тази входна врата, която не позволява коридора на първия етаж да се затопли така, както е в стаите. Още веднъж се убеждавам, че няма ли изолация...няма и икономия :)
kalin72 - майстор
Ами пуска 22 килограма, като го меря като засичам колко пуска за 1 минута и умножавам по 60.
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
Разковничето да работи горелката на ст.1 и 2 и 3 е ладомата. Не е трябвало да си буташ настройките на мощностите. Само трябваше да си намалиш температурата която търсиш от горелката.

Намалям я, и пак си работи на 3-2-3 В момента е 65 градуса, намалена от 72, както беше снощи.
Обаче се сетих нещо, аз имам Ладомат...и няма как настроената температура на котела да е под 70 градуса, защото няма да имам топла вода към радиаторите.

Нещо или аз не мога да разбера или твоята логика е грешна. Ако си намалил на 65 при достигане на 55 градуса горелката трябва да мине на Р2, после от 60 до 65 да е на Р1. :partyman:
kalin72 - майстор
Ами явно много загуби имам, примерно БГВ се позлва доста често, врати се отварят (коридора на първия етаж е по-студен, заради входната врата), прозорци се отварят за проветрение...а през нощта, когато няма движение у нас, съм намалил стайния на 22 градуса, тогава пък горелката спира в 12, защото е достигната Т 24 градуса, почива до 3-4 сутринта, и пали, за да достигне 23.5 градуса....и така.
gnt69 - майстор
Не е от това. Не може да имаш големи топлозагуби и горелката да ти спира за 3-4 часа. Просто не си уцелил температурата на отопление, ти мисля контролираше и подаваната вода към радиаторите. Ти топлиш шоково с голяма температура и затова горелката не слиза на Р1, а директно гаси от Р2. Трябва да си уцелиш температурата на радиаторите при която ти се стопла къщата. То и времето е много студено и в това време не се правят настройки. Като се постопли тогава трябва да се балансира и да се намери оптималната температура. Сега каквото и да направиш ще е грешно за оставащите 100 тина дни от зимата. :partyman:
6osi6 - майстор
chavdata написа:
температурата е 120*, а на Р3- 17/45/58 стига до 180*

Прикачен файл

Pellet Biomass.jpg
Pellet Biomass.jpg (30.38 KиБ) Видяна 1949 пъти
stelibg - специалист
kalin72 написа:
Ами пуска 22 килограма, като го меря като засичам колко пуска за 1 минута и умножавам по 60.
А колко ти е F.Load - времето, за което зарежда порцията при начално запалване. Според, това, което си измерил трябва да е около 130 секунди. В такъв случай степените би трябвало да са:
P3=0,075*F.Load=0.075*130=9.75
P2=0.5*P3=0.5*9.75=4.88
P1=0.25*P3=0.25*9.75=2.44

Конкретно за при теб бих настроил така:
P1 - 2.4/45/35
P2 - 4.7/45/40
P3 - 9.5/45/45
Настройките, които даваш досега не се връзват с времената, които си измерил.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: