• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hett - напреднал
Към martosound:

Бихте ли приели да ви изпратя една нова LED крушка за моя сметка, пък вие да й направите тестове/review като на останалите и да ги публикувате отново тук?
Нямам нищо общо професионално свързано с осветление. Просто чисто любопитство към марката :) А и смятам да наблъскам цял апартамент с тях ...
martosound - специалист
hett написа:
Към martosound:

Бихте ли приели да ви изпратя една нова LED крушка за моя сметка, пък вие да й направите тестове/review като на останалите и да ги публикувате отново тук?
Нямам нищо общо професионално свързано с осветление. Просто чисто любопитство към марката :) А и смятам да наблъскам цял апартамент с тях ...
Бих тествал всякакви модели LED крушки, които все още не съм пробвал с най-голямо удоволствие. Ще се разберем на "Лични съобщения". :)
FM STEREO - специалист
Колеги имам две лед крушки Витек на три месеца,тази вечер забелязах,че при включване на по голям консуматор,проточно бойлерче 3kW светлината им леко намалява както при обикновените с нажежаема жичка,когато ги сложих при включване на проточното бойлерче светлината им не намаляваше до тази вечер,което ме радваше мислех си,че са с стабилизатор,но се оказва,че не са,вероятно са сложили електролит,който компенсира падовете на напрежението и сега след три месеца работа вероятно капацитетът е намалял или пък въпросните кондензатори и на двете крушки са изсъхнали? Проблем с инсталацията няма,напрежението е 230V и при включено пр.бойлерче пада на 225V,което е напълно нормално. Не съм ги отварял въпросните крушки,има ли някой идея имат ли стабилизатор или е така както предполагам?
martosound - специалист
Пусни снимка на крушките да се види коя модификация са точно и тогава ще ти кажа как са вътре :)
burkov - специалист
На вилата напрежението е ниско и ако включа духалката, всички лед клушки намаляват светлината си.
Ако знаете нещо читаво като марка и модел, за да реша този проблем ще съм благодарен :prayer: :prayer: :prayer:

ЕДИТ:

Търся силно осветлени, тъй като още съм в ремонтни дейности, със сигурност над 3000к, че жълтата светлина ми съсипва очите.
zz_stefanov - майстор
Крушките ти трябва да са с вградени драйвери. При евтините това вече рядкост. Как да ги познаеш - ако производителя не лъже, на корпуса им е обозначен доста широк диапазон на работно напрежение, примерно 110-250V.
kozl - майстор
FM STEREO написа:
Колеги имам две лед крушки Витек на три месеца,тази вечер забелязах,че при включване на по голям консуматор,проточно бойлерче 3kW светлината им леко намалява както при обикновените с нажежаема жичка,когато ги сложих при включване на проточното бойлерче светлината им не намаляваше до тази вечер,което ме радваше мислех си,че са с стабилизатор,но се оказва,че не са,вероятно са сложили електролит,който компенсира падовете на напрежението и сега след три месеца работа вероятно капацитетът е намалял или пък въпросните кондензатори и на двете крушки са изсъхнали? Проблем с инсталацията няма,напрежението е 230V и при включено пр.бойлерче пада на 225V,което е напълно нормално. Не съм ги отварял въпросните крушки,има ли някой идея имат ли стабилизатор или е така както предполагам?
В момента на ефекта ли провери напрежението или някога преди това. И как и къде проверяваш напрежението в момента в който бойлера нагрява?
ivan_v - специалист
burkov написа:
На вилата напрежението е ниско и ако включа духалката, всички лед клушки намаляват светлината си.
Ако знаете нещо читаво като марка и модел, за да реша този проблем ще съм благодарен :prayer: :prayer: :prayer:

ЕДИТ:

Търся силно осветлени, тъй като още съм в ремонтни дейности, със сигурност над 3000к, че жълтата светлина ми съсипва очите.
Освен наличието на драйвер, диодите трябва да са така свързани,че да изискват напрежение по-ниско от това до което спада мрежовото.Ето една 12W V-tac която е с драйвер, но диодите(общо 30бр.) са свързани последователно и изискват 270V DC.
Това означава,че ако мрежовото падне под 190V AC дайвера ще започне да гаси диодите ( лампата ще мига)-това е предположение, не съм съвсем сигурен.
Ако 30-те диода се разделят на две паралелни вериги всяка с 15бр. последователно.С черната линия трябва да се прекъсне пистата, а с червено -добавените проводници.
Прикачен файл:
IMG_20170121_104506.jpg
Мощността на лампата ще намалее на половина ( малко под половината),което ще удължи живота и в пъти. Необходимото напрежение на 15бр. диоди ще стане около 130V DC ,което означава,че драйвера ще може да работи до доста ниски мрежови напрежения
Последна промяна от ivan_v на съб яну 21, 2017 3:51 pm, променено общо 1 път.
DMN - майстор
kozl написа:
Ето една 10W V-tac която е с драйвер, но диодите са последователно свързани и изискват 270V DC.
Чакай, чакай, я обясни какво точно имаш предвид :? На тази лампа аз виждам 15 светодиода последователно свързани, т.е. 270V/15=18. Какъв е тоя светодиод, който се захранва с 18V :? .
martosound - специалист
:)
6 Чипа в един корпус свързани последователно! Има и с 8, има и с 3 чипа, има и с 2 кристала пак последователно. :) Повечето крушки на CREE са със светодиодите XLampXB-E HVW или XLampXB-G HVW , които са със 8 светодиодни чипа в един корпус и са с номинално напрежение 22.5 V. :)
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: