А колко ти е F.Load70 секунди. Не съм го въвеждал аз, то така си беше

А колко ти е F.Load70 секунди. Не съм го въвеждал аз, то така си беше
kalin72 написа:Мдаа, някой не си е чел ръководството. За 70 секунди, ако наистина шнека ти пуска 6.1 грама за секунда (22000/3600), то това означава, че за 70 секунди при запалване имаш 420 грама пелети, които едва ли покриват указаното ниво, за да има запалване. Сигурно са по-ниско от нивото на запалката.А колко ти е F.Load70 секунди. Не съм го въвеждал аз, то така си беше
kalin72 написа:Това F load каква връзка има с мощностите? Не важи ли само за първоначалното запалване??Според F.Load после се определят мощностите P1,P2,P3. Разбира се, може и на "око". Според документацията те са 5kw, 10kw, 20kw. Разбира се, можеш да си ги промениш. При температури около 5 градуса моят P1 е около 4kw, тоест пуска по-малко пелети за час.
filmatoplo написа:Ф Лоад е различен ,много пъти е около от 55 до към 65 за горелка рб20 ,кое му е чудното ,шнек на 45 гр .Инструкции минструкции ,пускаш да пълни и гледаш къде пълни .При изчистена камера трябва повече пелети ,след това в камерата си има пепел и дозата се намаля .Всичко това се наблюдава и настройва ,зависи много от пелетите ,формулите са ориентир насока но дядо каза - внуче всичко което го пише по книгите ако растеше по полето .Именно за това са инструкциите - да дадат начален ориерентир. После малко корекции и готово. Моят F.Load e 80 секунди. Ако е 55, то е възможно пелетите да не покрият нагревателя и тогава "реване" по форумите " ама горелката не пали, не вижда пламък ...."пък който влиза в рамките на формулите да ги ползва.
kalin72 написа:1 литър пелети се напълниха за 110 секунди.Значи при теб
Промених F load. Да видимТия дни са дни за тестване
)
Трифон П.Трифонов написа:Здравей Трифон П.Трифонов, може ли да дадеш снимки на Боша как си го направил петходов, че моя е солид 2000 и търсех начини да оптимизирам топлоотдаването. При мен съм сложил само ламарината за дърва, която е с веригата в първия сектор на котела и температурата на димните газове е винаги между 100 и 120 градуса измерено вътре в комина с един китайски търмометър.lakosste написа:И аз съм с Бош и напълно затворена клапа. В студено време и силен вятър не успява да ограничи достъпа на кислород, но като е топло леко я отварям, докато спре пушенето. Тягата на комин се променя при различни температури навън, вятър, атмосферно налягане. Освен по пламъка на горелката, се ориентирам и по температурата на изходящите газове. Вчера, при основно изчистен котел, направен 5 ходов, температура на водата 62гр. , имах температура на изхода 100 гр. Малко преди да изключи на 70гр., температурата на изхода беше 115. На горелката подавам затоплен въздух между 35 и 45 градуса.Трифон П.Трифонов написа: Прочети няколкото мнения по нагоре! Има посочени температури, ще се ориентираш. Ясно е, че вземе ли да пропушва, значи котела е затворен повече от колкото трябва, демек удушен.Тъкмо щях дапитам нещо подобно.Забелязвам понякога,че на трета степен пламъка е супер червен и пуши.Увеличих вентилатора малко но ме съмнява ,че на един кабел са свързани пералня и сушилня и когато те работят отслябва вентилатора.Затва го увеличих преди малко но пак е така и обикновенно луксовете ми са на 184-188 а в този момент когато червенее и пуши са 165-175 .Между-другото кумина ми е затворен на макс.Котела е Бош.
Пламъка на горелката трява да е светложълт и леко игрив, а не бял и неспокоен. Не трябва и да червенее, признак за липса на достатъчно кислород. Така съм чел, така си настройвам горелката.
Твоята сага до къде стигна?
Купих регулатор на тягата. Предстои монтаж.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: