Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Имаше и такава цифра дадена от един колега ,шнека му бил много вдигнат и пелетите Еди какви .
Като го гледаш шнека, на 45-50 градуса ли го виждаш?
Изображение
kalin72 - майстор
Аха, честито, вече имам неизгорели пелети в пепелника :mrgreen: Намалих Fload на 90...
stelibg - специалист
kalin72 написа:
filmatoplo написа:
Имаше и такава цифра дадена от един колега ,шнека му бил много вдигнат и пелетите Еди какви .
Като го гледаш шнека, на 45-50 градуса ли го виждаш?
Изображение
Като наложа транспортир върху каринката - ба 49 градуса :0. Ако не съм забравил как се мери де :)
Има приложения за андроид, поставяш смарта върху шнека и готово.
stelibg - специалист
kalin72 написа:
Аха, честито, вече имам неизгорели пелети в пепелника :mrgreen: Намалих Fload на 90...
F.Load не влияе на горивният процес, а само на запалването. Но с честото палене се получава така..
Miro4774 - специалист
На Калин горелката работи точно както моята работи на -3-2 не включва п1 ако не се затопли времето. За да работи на п1 трябва да има повече гориво на п2 и п1 и тогава ще работи повече време на п1. Защото ако направи п3 8/п2 4/п1 2 ще работи между п2 и п3 затова аз на моята задавам по голями стойности за да работи повече време на п1 и ако се замислим ще бъде среден режим и ще се направи икономия поне при мен е така.
stelibg - специалист
Miro4774 написа:
На Калин горелката работи точно както моята работи на -3-2 не включва п1 ако не се затопли времето. За да работи на п1 трябва да има повече гориво на п2 и п1 и тогава ще работи повече време на п1. Защото ако направи п3 8/п2 4/п1 2 ще работи между п2 и п3 затова аз на моята задавам по голями стойности за да работи повече време на п1 и ако се замислим ще бъде среден режим и ще се направи икономия поне при мен е така.
Оххх....
Не разбрахте ли, че това P1,P2,P3 са УСЛОВНИ МОЩНОСТИ(5кв,10кв,20кв). Аз моята мога да я накарам да работи само на P1, но разхода ми ще бъде пак същият, за да покривам топлозагубите, защото тя пак ще си харчи 2 кг/час пелети. Но когато термоглавите притворят горелката ще угасне, защото съм дал долен праг на модулация от 10kw, т.е не може по-надолу.
Предлагам тези настройки на Kalin, за да може горелката му да МОДУЛИРА. В момента е студено и работи предимно на P2, P3, но като се постопли ще може сама да си намалява мощността. Лъжете се, че като направите Р1 с настройки като за Р2 имате икономия.
Evgeniy - майстор
kalin72 написа:
новите настройки - P3 - 7/45/40 P2- 6/45/40 и p1 - 4/45/40
Това са старите настройки - P3 - 5.7/45/40 p2 - 3/48/40 и p1 - 1.9/40/40
Калине,
Както кза Стели, оправи си настройките на различните степени и ще се оправят нещата.
Независимо на коя степен работи горелката, главата трябва да е пълна с пелети почти до ръба, а огъня подковообразен. Ако му е много въздуха, както е при теб, на малките степени, горенето става неефективно, няма хубава мощност и затова се връща на трета.
Miro4774 - специалист
Добре моя шнек пуска 43 кг за 6 Мин. Замерих и на п3 9 сек 45/ пуска 405 грама. Тем на изхода на комина е 120 градуса може ли точни настройки някой да ми сметне.
stelibg - специалист
Miro4774 написа:
Добре моя шнек пуска 43 кг за 6 Мин. Замерих и на п3 9 сек 45/ пуска 405 грама. Тем на изхода на комина е 120 градуса може ли точни настройки някой да ми сметне.
Мисля, че няма толкова производителен шнек :)
4,3 кг за 6 минути, или 43 кг/час
А пък за 9 секунди да пусне 405 грама е НЕВЪЗМОЖНО.
Miro4774 - специалист
stelibg написа:
Miro4774 написа:
Добре моя шнек пуска 430 гр за 6 Мин. Замерих и на п3 9 сек 45/ пуска 405 грама. Тем на изхода на комина е 120 градуса може ли точни настройки някой да ми сметне.
Мисля, че няма толкова производителен шнек :)
4,3 кг за 6 минути, или 43 кг/час
А пък за 9 секунди да пусне 405 грама е НЕВЪЗМОЖНО.
грешката е корегирана

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: