Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774 - специалист
bai_bradyra написа:
Аз не го карам да завишава 9-те сек. при него.. дал съм му какви трябва да бъдат ориентировъчните времена при него за 20/10/5 kW. При дадените калоричност и КПД на системата. И от тези ориентировъчни стойности да си направи финната настройка
Изображение

За неговите 43 кг. на час от шнека излизат тези данни. И пак повтарям- от тук нататък си прави финната настройка според топлозагуби, тяга на комина, кпд на системата и още много индивидуални фактори. За неговата система би трябвало да се получи нещо около 5.5-6 сек . за П3.. при калоричност 5 кW/kg на пелетите :? :?
Довечера ще вкарам данните от таблицата но се опасявам, че системата няма да може да загрее повече от 62-3 градуса.
Ще пробвам.
n.ganev - майстор
Вкарвай и от ту на сетне си играй само с % на вентилатора.
Miro4774 - специалист
Miro4774 написа:
bai_bradyra написа:
Аз не го карам да завишава 9-те сек. при него.. дал съм му какви трябва да бъдат ориентировъчните времена при него за 20/10/5 kW. При дадените калоричност и КПД на системата. И от тези ориентировъчни стойности да си направи финната настройка
Изображение

За неговите 43 кг. на час от шнека излизат тези данни. И пак повтарям- от тук нататък си прави финната настройка според топлозагуби, тяга на комина, кпд на системата и още много индивидуални фактори. За неговата система би трябвало да се получи нещо около 5.5-6 сек . за П3.. при калоричност 5 кW/kg на пелетите :? :?
Довечера ще вкарам данните от таблицата но се опасявам, че системата няма да може да загрее повече от 62-3 градуса.
Ще пробвам. Иначе сега разхода ми е 2.500 грама за 1 час.
gogosto написа:
Здравей Трифон П.Трифонов, може ли да дадеш снимки на Боша как си го направил петходов, че моя е солид 2000 и търсех начини да оптимизирам топлоотдаването. При мен съм сложил само ламарината за дърва, която е с веригата в първия сектор на котела и температурата на димните газове е винаги между 100 и 120 градуса измерено вътре в комина с един китайски търмометър.
Естествено. До ден-два,само да остане време.
Опааа, то времето останало. Гледам контролера-2градуса, пипам комина-студен, благоверната и кучката спЪт, котьола и той, време е за фото. Има и стари снимки от подобренията,първите две.
https://goo.gl/photos/BLzNrVi273mMeb2W7
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед яну 22, 2017 9:53 am, променено общо 2 пъти.
gnt69 - майстор
stelibg написа:
Настройките на порта трябва да са 9600, N,8,1
Виж дали в конфигурационния файл на софтуера си задал правилният порт - при теб сигурно е com1
Стели борбата продължава. Не съм наясно само тия трите кабела ли са важни , само по тях ли комуникира. Иначе имам още няколко лаптопа. Имам и със ХР ама няма СОМ. Само USB, снощи тъй ме хвана яд. Купих зарядно за тоя стария че беше изгоряло, 3 пъти ходих до офиса да записвам СД та, накрая оправих всичко и греда с кабела. Сега съм на ръба да се занимавам ли с комския кабел или да отида да купя един кабел ком усб и да го закачам и да тръгва. Ако купя такъв кабел пак ли трябва да режа и да намествам. Калин преди няколко дена слага преход ще го питам какъв кабел. Благодаря зя съдействието. :partyman:
filmatoplo - майстор
Защо всеки дели мощността на степените точно наполовина 20/10/5 .
filmatoplo написа:
Защо всеки дели мощността на степените точно наполовина 20/10/5 .
Щото от Грейко са дали такива, стандартни и повечето си мислят, че така трябва да е, и при всички. Ако ми трябват 13.333квт., за да ми е топло, правя си 2ра степен, някъде там, 3та ок.18квт, а 1ва ок. 10квт. Така ще сваля на 1 рядко-напече слънце, също и малко ще стои на 3- паднат температурите през нощта.
civ.gab - напреднал
Трифон П.Трифонов написа:
gogosto написа:
Здравей Трифон П.Трифонов, може ли да дадеш снимки на Боша как си го направил петходов, че моя е солид 2000 и търсех начини да оптимизирам топлоотдаването. При мен съм сложил само ламарината за дърва, която е с веригата в първия сектор на котела и температурата на димните газове е винаги между 100 и 120 градуса измерено вътре в комина с един китайски търмометър.
Естествено. До ден-два,само да остане време.
Опааа, то времето останало. Гледам контролера-2градуса, пипам комина-студен, благоверната и кучката спЪт, котьола и той, време е за фото. Има и стари снимки от подобренията,първите две.
Ще обясниш ли по нагледно как подаваш топъл въздух на горелката.
civ.gab написа:
Ще обясниш ли по нагледно как подаваш топъл въздух на горелката.[/quote]
Вижда се на първата снимка. Топлообменник от мека ламарина, подходящ е за котли Бош, понеже имат отвори точно там. Имах тясно парче ламарина, та горните отвори съм ги запушил. После е монтирана разпробита консервена кутия от птичи пастет за щуцер. Другата, от гъши пастет, е монтирана на решетката на корпуса на горелката, а въздуховода е ф100. Температурата варира от 30 ко 50 градуса. Не зная до колко е ефективно и при колко градуса ще е най добре.
civ.gab - напреднал
Трифон П.Трифонов написа:
civ.gab написа:
Ще обясниш ли по нагледно как подаваш топъл въздух на горелката.
Вижда се на първата снимка. Топлообменник от мека ламарина, подходящ е за котли Бош, понеже имат отвори точно там. Имах тясно парче ламарина, та горните отвори съм ги запушил. После е монтирана разпробита консервена кутия от птичи пастет за щуцер. Другата, от гъши пастет, е монтирана на решетката на корпуса на горелката, а въздуховода е ф100. Температурата варира от 30 ко 50 градуса. Не зная до колко е ефективно и при колко градуса ще е най добре.[/quote]

Мерси много,значи при Симето няма да е толкова лесно.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: