• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stan4o333 - специалист
Днес го докарах до тук. http://stanimir.simnet.tv:8090/ това са реални данни от моята горелка. Някой ако рече да удари едно рамо с HTML и CSS ,да понаправи нещата по-приятни за гледане ще е добре.

Само да спомена в 23:30 горелката ще се огаси и няма да има много за гледане :)
AviRad - напреднал
Ако имаш желание ми изпрати кода на лично за да го оформим като проект и да го качим в github. От там вече ще можем да работим повече хора по него, както и да следим до къде сме и какво има за оправяне.
stan4o333 - специалист
Последния байт преди чексумата е за изразходеното гориво , но немога да разбера как смята програмата, не подлежи на никаква логика , или поне аз немога да я намеря. Колкото до сорса , не съм го докарал до никъде съществено за да го качвам като проект. Някой ако иска ще му дам на лични потребител и парола за моята версия която е заключена с цел някои да не реши да ми огаси горелката както си спя :) .
maistora1965 - специалист
Все едно съм засякъл сигнал между два извън земни кораба и се опитвам да разбера за какво става дума :weedman:
Evgeniy - майстор
Може разхода в този байт да е разликата от последното изпращане на данни и текущото състояние. Ако се затвори програмата, тя губи информация за тотала и почва от нула. Параметъра Feeder capacity обаче се чете от ini файл, не се взема от контролера. Така, че остава това да са секунди, през които е работил шнека.
Успех и респект.
grants - специалист
maistora1965 написа:
Все едно съм засякъл сигнал между два извън земни кораба и се опитвам да разбера за какво става дума :weedman:
Двама сме.... :supz:
gnt69 - майстор
grants написа:
maistora1965 написа:
Двама сме.... :supz:
Ако се включа и аз ще станем тримата глупаци. :supz: :supz: :supz: :partyman:
Леле, мойта Пепеляшка и тя ли може тез неща?
AviRad - напреднал
Evgeniy написа:
Може разхода в този байт да е разликата от последното изпращане на данни и текущото състояние. Ако се затвори програмата, тя губи информация за тотала и почва от нула. Параметъра Feeder capacity обаче се чете от ini файл, не се взема от контролера. Така, че остава това да са секунди, през които е работил шнека.
Успех и респект.
Ейй, страшни сте със stan4o333 двамата!!!! :) Сега след вашите постове като събрах 2 и 2, и май имам идея как се получава сметката.
Забелязах, че програмата чете статуса на горелката през 5 секунди, а стойността в предпоследния байт е винаги 0x00 (0x1B).
Когато има някаква работа на шнека, стойността на този байт се променя на нещо положително, което представлява времето на работа в секунди.
Веднага след като програмата е изчела тази стойност, изпраща команда 0x09, която нулира брояча в контролера на горелката, и продължава да следи състоянието през 5 секунди, както обикновено. ... И така, докато пак не получи стойност в предпоследния байт различна от 0x00 (0x1B).
Прикачен файл:
Command_09.png
В моя случай изчита 3 секунди работа на шнека и нулира брояча на горелката.

п.п. - вкарах всичко, което беше намерил колегата stan4o333 за команда 0x01, в документа описващ комуникацията, както и направих промени по .net приложението за да е актуално. Скоро ще има тест версия, която да следи основните параметри и да може да сменя температурата на водата.
Ще започнем и версия на PHP, защото наистина ще е доста по-универсално. На първо време умувам как да се осъществи достъпа до серийния порт по такъв начин, че да не се бърка от отделните заявки към сървъра - singleton, отделен service или нещо друго. Защото ако на всяка заявка се отваря и затваря серийния порт, представям си какво ще стане ако сайта се отвори от 5-6 човека едновременно :)
stan4o333 - специалист
Такаааа , събрах аз вашите 2 и 2 и получих 5 :lol: . Значи 0x1B = 0 0x1C =1 което програмата на Натурела отчита като 2,78 сек. точно
( Направете разхода на шнека 100 кг и ще видите ), която стойност се умножава по разхода въведен в .ini файла от програмата. Обаче ако Прогхрамата на натурела не и подаде команда за нулиране или горелката не я получи следващата стойност подадена стойност от горелката е 0x1D , което е 2 x 2,78 сек. и така нататък. Нядявам се да ме разбрахте.

Колкото до комуникацията с горелката аз ви написах преди , че съм си направил backend приложение за Линукс което комуникира с COM порта на горелката и подава и взима инфо от, и към MySQL , от там вече ясно и ако ще 100 човека да влязат, текущите данни ще се взимат от MySQL-a а не директно от горелката което няма да пречи на комуникацията с нея :)))
Прикачен файл:
Greyko.jpg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15

Тема "Температурен мониторинг GREYKO RB (NPBC)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: