Абе шумничка си е и моята добре,че е в мазето,а то се ползва за разпивка,но предполагам,че се свиква с някои шимове.Поздрави колеги.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Barbutko82
- специалист
2295 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
toto1221
- специалист
Сега да пиша о аз за разхода след страшно много експиременти ама найстина много разхода за 24 часа не може да падне под 27 килограма на ден така че ако не си изключвате камината вечер няма как да ви падне под Това разхода със сигорност, сега като вънка е -6,-15,. Всички други който пишат за по малък разход, или са от рекламнйя отдел,или им се иска разхода да е по чувал на ден или в най лошия случай са идиоти
svetlin2
- напреднал
ot grants "Снощи смених кошничките на 2те камини да видя дали ще има разлика в задръстването и ще споделя по-късно резултата."
здравейте и от мен нека и аз да споделя наблюденията за мойта кошница, дали след един или с два 4увала пелети тя се пълни то4но до страни4ните отвори ина4е казано те играят доста важна роля защтото останалото коли4ество пепел излиза то4но от там и..... хоп в пепелника, но това при мен става само с пелетите от йоаким груево , а с другите които разполагам няма спасение-пепел до шия
здравейте и от мен нека и аз да споделя наблюденията за мойта кошница, дали след един или с два 4увала пелети тя се пълни то4но до страни4ните отвори ина4е казано те играят доста важна роля защтото останалото коли4ество пепел излиза то4но от там и..... хоп в пепелника, но това при мен става само с пелетите от йоаким груево , а с другите които разполагам няма спасение-пепел до шия
Последна промяна от svetlin2 на пон яну 23, 2017 12:44 am, променено общо 1 път.
svetlin2
- напреднал
toto1221 написа:Сега да пиша о аз за разхода след страшно много експиременти ама найстина много разхода за 24 часа не може да падне под 27 килограма на ден така че ако не си изключвате камината вечер няма как да ви падне под Това разхода със сигорност, сега като вънка е -6,-15,. Всички други който пишат за по малък разход, или са от рекламнйя отдел,или им се иска разхода да е по чувал на ден или в най лошия случай са идиотиколега ако не те бърка сподели настрйки
Barbutko82
- специалист
toto1221 написа:Сега да пиша о аз за разхода след страшно много експиременти ама найстина много разхода за 24 часа не може да падне под 27 килограма на ден така че ако не си изключвате камината вечер няма как да ви падне под Това разхода със сигорност, сега като вънка е -6,-15,. Всички други който пишат за по малък разход, или са от рекламнйя отдел,или им се иска разхода да е по чувал на ден или в най лошия случай са идиотиМного си прав колега,и аз се чудя на такива разходи.И аз мисля,че освен гасене нощно време друго спасение няма.Аз лично експерементирам с настройките постоянно,и да ви кажа без особен резултат.На сегашните температури под 27 кг за 24 часа,не мога да я сваля.Декември ми гореше по 20 кг за 24 часа.Оставам си само с ръчкането,но поне и знам настройките,като петте си пръста

Barbutko82
- специалист
svetlin2 написа:ot grants "Снощи смених кошничките на 2те камини да видя дали ще има разлика в задръстването и ще споделя по-късно резултата."Всичко идва от не качествени пелети.Аз ползвам едни и същи от както ползвам камината (три месеца и малко).Веднъж нямаше при моя човек,и взех някакви уж хубави ( десет чувала) за 24 часа четири пръста шлака,а с мойте си,един пръст шлака за 48 часа,правете си изводите.
benimm8808
- специалист
Barbutko82 написа:Колега позволи ми да не се сългася с теб,относно модела 2015 и 2015г.Горя едни и същи пелети вече 3 сезон на burnit 23kW, нямам грам пепел след 3 дена в горивната камера.Пусках няколко камини(25+) поминалата година(2015г .)и винаги нося от мойте пелети за пуск и да оставя няколко чувала докато си закупят.Никога не е имало пепел в пепелника.Тая година пусках няколко камини (2016г.) модел и на всички до сега имам тоя проблем с пълненето на кошницата за 24 часа -4 пръста.Иначе съм напълно съгласен с теб относно некачествените пелети, виждал съм за един час работа на камината,пелетите да започват да запълват тръбата от където падат.svetlin2 написа:ot grants "Снощи смених кошничките на 2те камини да видя дали ще има разлика в задръстването и ще споделя по-късно резултата."Всичко идва от не качествени пелети.Аз ползвам едни и същи от както ползвам камината (три месеца и малко).Веднъж нямаше при моя човек,и взех някакви уж хубави ( десет чувала) за 24 часа четири пръста шлака,а с мойте си,един пръст шлака за 48 часа,правете си изводите.
Някъде по нагоре Grants беше писал ,че са сменили в модела 2016г вентилатора за изгорели газове, от където идва и по тихия режим на работа и аз го забелязах,но явно от там идва и проблема с не добрата смукателна способност на вентилатора.
Barbutko82
- специалист
А дали е в плюс или минус за вентилатора това,че още от кривката доло на кюнеца съм тръгнал с преход от ф80 на ф130 до розетката,по съвет на мой приятел,който ползвa PM13.Поправете ме,но мисля,че може би му е по леко така една идея.
ivo_steel
- специалист
benimm8808 написа:Аз изчаквам , резултата от размяната на кошниците ,която е направил колегата Grants . Според мен дори и да е с по-ниски обороти вентилатора , все пак имаш вариянт да ги завишаваш и не е реално със стария вентилатор на 1400 оборота да не задръства , а с новия на 2100 да пълни кошницата !Barbutko82 написа:Колега позволи ми да не се сългася с теб,относно модела 2015 и 2015г.Горя едни и същи пелети вече 3 сезон на burnit 23kW, нямам грам пепел след 3 дена в горивната камера.Пусках няколко камини(25+) поминалата година(2015г .)и винаги нося от мойте пелети за пуск и да оставя няколко чувала докато си закупят.Никога не е имало пепел в пепелника.Тая година пусках няколко камини (2016г.) модел и на всички до сега имам тоя проблем с пълненето на кошницата за 24 часа -4 пръста.Иначе съм напълно съгласен с теб относно некачествените пелети, виждал съм за един час работа на камината,пелетите да започват да запълват тръбата от където падат.svetlin2 написа:ot grants "Снощи смених кошничките на 2те камини да видя дали ще има разлика в задръстването и ще споделя по-късно резултата."Всичко идва от не качествени пелети.Аз ползвам едни и същи от както ползвам камината (три месеца и малко).Веднъж нямаше при моя човек,и взех някакви уж хубави ( десет чувала) за 24 часа четири пръста шлака,а с мойте си,един пръст шлака за 48 часа,правете си изводите.
Някъде по нагоре Grants беше писал ,че са сменили в модела 2016г вентилатора за изгорели газове, от където идва и по тихия режим на работа и аз го забелязах,но явно от там идва и проблема с не добрата смукателна способност на вентилатора.
benimm8808
- специалист
Barbutko82 написа:А дали е в плюс или минус за вентилатора това,че още от кривката доло на кюнеца съм тръгнал с преход от ф80 на ф130 до розетката,по съвет на мой приятел,който ползвa PM13.Поправете ме,но мисля,че може би му е по леко така една идея.O и аз съм така директно коляно/преход от 80/130 съм след изхода на камината, при мен има даже 12м. хоризонтална част на кюнците,но си ги чистя всеки месец( пълни се доста).
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература