• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 26
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
владислав pavlov - напреднал
От теб съм взел 5000 за термопомпата топлообменник тръбен път за фреона и безжичен стаен термостат.
За монтаж на инсталацията колко ти взех бе ТЪПАК.На първи етап 140 си дал на колегата.Гледал си на него като на ОБЩАК.
С твоя акъл дано направишпо голяма беля,да сцепиш топлообменник.ако антифриза е под -12 губиш гаранциите за термопомпата.
Това остава тук в форума,предупреден си.
Тази стокова е с моето име защото пазаруваще на моите отсъпки.
saraneron - специалист
Владо,голям късметлия си с този клиент!!!И даже си го оценил като ТЪПАК!!!Запомни ,ако искаш да имаш работа, на първо място трябва да си коректен!!!Какъвто и клиент да имаш и най- капризният и най-тъпият и наивен,или перфектционист по твоя преценка ,щом си е платил и си плаща до края каквото сте се уговорили и щом си поел ангажимент за работата си длъжен да направиш това, което се иска от теб като майстор.Клиента винаги има право ,това е по презумция!Както по презумция се занае, че клиента не разбира от това, което прави маисторът ,което не дава право на последния да си проявява волностите в разни насоки!Да не говорим, че при теб има непрофесионално отношение не само към клиента а и към собствената ти работа!А това ,че някой се опитват да те оневинят е знак, че имат нещо общо с твоя манталитет,твоят стил на работа!Тоя бил такъв другия онакъв.Въпросът е прозаичен има УГОВОРЕНИ И ДАДЕНИ пари за да се свърши определена работа.Парите взети работата не е свършена.Още по-лошо, допълнителни разходи за ремонт, битови проблеми и..., и много нерви!А това, че клиета е подходил изключително наивно да те пусне в дома си , доверявайки се на теб като на ЛИЧНОСТ И МАЙСТОР не ти прави чест да злоупотребяваш с неговото доверие!Започнал си работа след плащане на ръка и определена надница, която е плащана, без проект, без договор, в който се описват задълженията и на поръчителя и на изпълнителя и кога става плащането и гаранциите.......и каквото се сетиш,ако си виждал договор,и знаейки, че това е в ущърб само на клиента и само в твоя полза не ти е било съвестно да отидеш и да кажеш ,че има нещо, което не е доогледано , но ще го оправиш за твоя сметка!Да, за твоя, защото ти си го павил .Каквото и да ни обесняваш има теч и това е факт дори след година да е забелязан .Каква е вината на клиета ,че спойката не е качествена ако има въобще такава ?Няма стари неупотребявани медни тръби, има лошо подготвени и споени медни тръби и фитинги и ти , и всички тук това го знаем! И защо свързваш личностните характеристики на клиента с качеството на твоята работа?Той ти плаща за специалист по отоплителни инсталации а не за социален работник, или греша? Ако греша може да му поискаш още някой лев.
Antonii - майстор
Така като чета тази размисли и страсти ми изниква един леко тъп въпрос към човека правил системата, а именно.
Пред пазните клапани на една такав система къде трябва да се сложат и за кво служат?!
Но неочаквам отговор щото явно са за разкош и лукс.
Че, ако знаехме за какво са и къде се монтират серпентината и да я отсечеш ще се спука на куково лято.
Чираче - майстор
владислав pavlov написа:
.....бе ТЪПАК......
Само това ми е достатъчно, за да те охарактеризирам що за майстор си. Значи по тоя начин гледаш на клиентите? Ами може да си прав, щото си дават парите на такива като тебе за несвършена работа с нужното качество и без никаква гаранция.

Рано или късно с тоя манталитет и ти ще си намериш майстора :?
lexus ct200h - специалист
владислав pavlov написа:
От теб съм взел 5000 за термопомпата топлообменник тръбен път за фреона и безжичен стаен термостат.
За монтаж на инсталацията колко ти взех бе ТЪПАК.На първи етап 140 си дал на колегата.Гледал си на него като на ОБЩАК.
С твоя акъл дано направишпо голяма беля,да сцепиш топлообменник.ако антифриза е под -12 губиш гаранциите за термопомпата.
Това остава тук в форума,предупреден си.
Тази стокова е с моето име защото пазаруваще на моите отсъпки.
Общо всичко е на стойност 2300-проверено е. Разни дребнотйки, свалени от клиенти не ги брой. Платени 5000 преди работа, грубо две седмици по 40 на чирака и допълнителните 1000, изненадващо извън договорената сума. Говориш за 50 лева по бедност, а не калкулираш 150, които дължиш за не купен и не монтиран ПВЦ канал, с което работата си остана недовършена. Купил съм си Ю Пи еС, но няма кой да го постави, пак недовършено. А тук тока спира понякога. На фактурата ясно личи отстъпка от 10%. За остатъка до 30% още в началото се разбра, че имаш уговорка да си ги прибираш ти от доставчика, както режеш и чирака ти. Човека не разбира много и не знаеше нито как се реже, нито как се запоява, нито пък как се почиства мед. През 90те работих с климатици в Италия и имам понятие от медни спойки, та затова го понаучавах. Той няма вина, че е неук. Това за 140 е лъжа. По твоя метод на усукване и гъвкавост, нищо чудно, ако кажеш, че и на теб съм дал 50 лева, ако нямаше свидетели. Системата ми я напълни с разтвор на -5 градуса и от там също спести 100 лева от бюджета, като донесе стар разтвор. Само до тук с не монтирания Ю Пи еС станаха 300.ако сметнем и не монтираните холендри и кранове отиваме на 1000. ти за какво взе 2700 лева за уж монтаж? И хайде стига, стана вече ясно, че твоята гаранция е една голяма измама. Колкото до непрестанните обиди, до човек, който добросъвестно си е платил и те е пуснал в дома си, мисля, че стъпваш по тънък лед. От няма на къде с майстор като теб прочетох и се ограмотих така, че да завърша сам системата, за да бъде тя полезна за нещо. Никой не знае ти къде изобщо живееш, та камо ли да имаш фирма с отговорности и гаранции.
Последна промяна от lexus ct200h на пон яну 23, 2017 3:00 pm, променено общо 1 път.
Този "ТЪПАК" в момента работи вместо теб и ти подновява и довършва системата.
владислав pavlov - напреднал
Не четете предишните ми постове.
Пари за труд и материали по инсталацията на мен не е давал.
Зяведох го в фирмата, и го представих да си купува материали на мой цени.
Пак пиша дал ми е 5000 за термопомпата топлообменник тръби за фреона и термостат.за инсталация от 5 радиатора,5 конвектора камина и бойлер не ми е платил стотинка.всички материали той си ги купуваше по мой-дистрибуторски цени.
Защо не се представи пред форума,не си даде телефони,все някой от София може да погледне какво е направено.
Тогава му помогнах да направиме системата.
Проблемите започнаха на втория сезон след ремонта на помещението.
Моля четете внимателно без да пропускате постове.
С уважение към форума:
Владислав Павлов
г-н ПАВЛОВ

"МАЙСТОРЕ",
нещата аз виждам опростено така:
1/ договаряш се с клиент за изграждане на инсталация
2/ клиента ти дава уговорените пари (хич не ме касае, кой как се е пазарил.... и тн - факт е , че е договорена цена и работата е започнала)
3/ти изграждаш инсталацията (ти или твой работник , за когато ТИ отговаряш - все тая)
4/инсталацията дава проблем (тази или другата година.... по-другата... пак все тая - ИМА ПРОБЛЕМ)
5/ Ако си коректна фирма - ти би следвало да отстраниш проблема

Нито хората
Ако имаше договор (какъвто за съжаление няма) - и съдът няма да го интересува
Неща от сорта на: клиента как се е пазарил (хаха) , клиента "тъпак" ли е (това е твое мнение), какво са казвали в махалата и квартала за клиента (хахаха), какви коли и как беше писл скрабове внася клиента
Бе нас какво ни интересува това
и по-важното - теб какво те касае ?
НА ТЕБ Е ПЛАТЕНО ДА СВЪРШИШ НЕЩО
НЕ СИ ГО НАПРАВИЛ КАКТО ТРЯБВА
МИ ОПРАВИ СИ БАКИЙТЕ !!!
темата не свършва тук. Споих и напълних. текна от друго място. Цялата система е за изрязване и подмяна.
Това парно скоро няма да тръгне.

Прикачен файл

20170123_155129.jpg

Прикачен файл

20170123_160255.jpg

Прикачен файл

20170123_160443.jpg
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13