• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
Колега ivo_steel, пробвал съм с всякъкви варианти с настройки на вентилатора и вдигане на оборотите, но за всяка степен си има предел.
Ефект няма. Другото което си мисля е дали конструктивно не са я променяли, и от там да има този ефект с запушването на кошницата.
ivo_steel - специалист
benimm8808 написа:
Колега ivo_steel, пробвал съм с всякъкви варианти с настройки на вентилатора и вдигане на оборотите, но за всяка степен си има предел.
Ефект няма. Другото което си мисля е дали конструктивно не са я променяли, и от там да има този ефект с запушването на кошницата.
Да по-съм склонен да вярвам , че нещо конструктивно е изменено ,отколкото във вентилатора да е проблема,затова и аз съм нарочил кошницата, но ще видим... Мисля си да разпробия още дупки по нея и да видя какъв ще е ефекта ... лошото е че няма от къде да сравня разликите в кошничките , затова и с интерес чакам ,колегата Grands да сподели :)
Последна промяна от ivo_steel на пон яну 23, 2017 1:41 pm, променено общо 1 път.
Barbutko82 - специалист
benimm8808 написа:
Barbutko82 написа:
А дали е в плюс или минус за вентилатора това,че още от кривката доло на кюнеца съм тръгнал с преход от ф80 на ф130 до розетката,по съвет на мой приятел,който ползвa PM13.Поправете ме,но мисля,че може би му е по леко така една идея.
O и аз съм така директно коляно/преход от 80/130 съм след изхода на камината, при мен има даже 12м. хоризонтална част на кюнците,но си ги чистя всеки месец( пълни се доста).
Аз няма хоризонтални кюнци,и не съм чистил още.Около 1.5 метра са вертикално и бам в комина,който е около седем метра,тяга има бая :o
Barbutko82 - специалист
ivo_steel написа:
benimm8808 написа:
Да по-съм склонен да вярвам , че нещо конструктивно е изменено ,отколкото във вентилатора да е проблема,затова и аз съм нарочил кошницата, но ще видим... Мисля си да разпробия още дупки по нея и да видя какъв ще е ефекта ...
Ще измислим накрая някой нов модел на BURNIT :o
benimm8808 - специалист
Barbutko82 написа:
ivo_steel написа:
benimm8808 написа:
Да по-съм склонен да вярвам , че нещо конструктивно е изменено ,отколкото във вентилатора да е проблема,затова и аз съм нарочил кошницата, но ще видим... Мисля си да разпробия още дупки по нея и да видя какъв ще е ефекта ...
Колега, когато купувах моята камина преди 2.5 години,имаше тема тук в форума,но беше от няколко страници и неможах да добия реална престава за продукта-решиш и скочих малко на сляпо-сега погледнато във времето не съжалявам,че рискувах.Камината е добра ,има неща който не са измислени или не са копирани правилно и който намирам като недастатък,но си ме слуша и нямам големи ядове(няколко пъти аларми ми се включваха само).
За новите модели, най вече софтуерно за мен им куцат нещата и до доста,оставям настрана вложените материали(метал).Цената за 2 години им падна с около 500лв.,можем само да гъдаем от какво е спестено или какво е сменено.
Лично аз повече няма да препоръчвам тези камини.
kukuchev63 - специалист
Здравейте искам да попитам има ли тема за бурнит 10 това е камина без водна риза
startx - специалист
Ето и моето наблюдение от последните часове, отоплявам 68 м2 с BURNit PM Comfort plus 13 kw

Радиатор - 10 глидера H600 термоглава
Радиатор - 15 глидера H600 термоглава
Лира
Бойлер
и 30 метра навито подово

Поддържана температура на водата от 20 до 07:00 ч 50 градуса от 07 до 18:00 ч 45 градуса.
Вчера я заредих в 00:39 ч с 13 кг. пелети ( теглих ги с кухненска везна падна голяма игра ) в 12:30 часа на обяд я заредихме повторно.
Имам 10 см. външна изолация с плътност 15-18 , сменена дограма. Тъй като сме пушачи в холът ни където се намира и камината прозореца е на ножица почти постоянно и температурата варира от 23-25 градуса. В другите стай поддържаме 24 за да може да се спи.

Използвам букови пелети.

Неща които съм барал по камината от както я имам е че намалих степента на помпата. Отрязах страничните пера на кошницата за да не пречи на отворите да пада пепелта че беше ужас, и махнах няколко шлака при заварката който бяха попаднали в тръбата по която падат пелетите и подскачаха и прехвърляха кошницата ...

Изображение
Изображение
Изображение

Поздрави !
Barbutko82 - специалист
benimm8808 написа:
Barbutko82 написа:
ivo_steel написа:

Колега, когато купувах моята камина преди 2.5 години,имаше тема тук в форума,но беше от няколко страници и неможах да добия реална престава за продукта-решиш и скочих малко на сляпо-сега погледнато във времето не съжалявам,че рискувах.Камината е добра ,има неща който не са измислени или не са копирани правилно и който намирам като недастатък,но си ме слуша и нямам големи ядове(няколко пъти аларми ми се включваха само).
За новите модели, най вече софтуерно за мен им куцат нещата и до доста,оставям настрана вложените материали(метал).Цената за 2 години им падна с около 500лв.,можем само да гъдаем от какво е спестено или какво е сменено.
Лично аз повече няма да препоръчвам тези камини.
И аз не се оплаквам от новия модел,но колко ли ще изкарат като време не знам :?
ivo_steel - специалист
startx написа:
Ето и моето наблюдение от последните часове, отоплявам 68 м2 с BURNit PM Comfort plus 13 kw
........................................
Поздрави !
Колега , вземи една шпакла и остържи този нагар , като гледам колко сериозно се е натрупал ,то направо се явява изолация на водната ти риза :)
grants - специалист
Колеги нека споделя резултата от смяната на кошничките на стария и новия модел на камината. Ефект има , но проблема с препълването не мисля че е на 100% от кошничката.
Новата камина със старата кошничка за 1 ден вече не се препълва , но имала пак 2-3 пръста пепел.
Моята старата камина като я изгасих снощи и погледнах имаше около 2 пръста пепел , някъде до дупката за запалката. Такова задръстване се получава при мен с моита си кошничка след 2-3 дни работа :lol:
Незнам пък каква такава голяма разлика има в конструкцията , че да се задръства толкова. Ето тук съм снимал къде са разликите между 2те кошнички
Изображение
Изображение
Изображение
Тея кривини ме съмняват , че не могат да спират въздуха отстрани и количеството което влиза от 2те страни е твърде малко , повечето си излиза нагоре през тая кривка на стойката.
Има и някаква разлика в обема на горивната камера , където ляга кошничката и идва въздуха но по задълбочени сравнения ще правя през уикенда , че вечер няма как да изключвам камините и да сравнявам. Според мен има някакъв проблем с въздуха , който постъпва към камерата или начина по който постъпва , защото съм пробвал и с високи обороти на вентилатора и резултата пак е същия.
Някой ако има нещо на ум да казва , ще пробвам каквото мога :lol:
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: