• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
martosound - специалист
hidrazin написа:
Чакай малко сега, нали щяха да са със 6 чипа? :-D Шегувам се де.
Не държа много за снимки. Достатъчно ми е да знам че в момента в този корпус 2835 има с 1, 2, 3, 6 и 12 чипа.
Тези последните с 12 чипа е за 36V и ток 15mA.
Така увеличавайки броя на кристалите в корпуса постигат няколко неща.
Намаляват разликата между изправеното мрежово и работното на диодите.
Драйверите работят с по-малък ток и по-високо напрежение.
Така повишават КПД-то на драйверите и се улеснява филтрацията - нужни са кондензатори с по-малък капацитет.
Всичко това води до по-ниски цени на крайния продукт.
А относно CREE - там нещата са ясни. :)
:partyman:
P.S. Благодаря за хубавите снимки.
:supz:

Това си абсолютната истина казана съвсем накратко, ясно и обобщено от човек, който разбира от електроника и теоретично и практично!!!!!!!!!!!!!!

Не като там някакъв имаше измислен тип дето Проектирал лампови усилватели с компютърни симулации хаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа. Не се сещам как се казваше ама същия Проектираше генератор на ток на 300 волта за диоди със компютърни симулации Ужас......Добре, че не сме още по комунизма когато имаше заводи за електроника в България и този да проектира нещо дето да влезе в производство ................Или като онзи дето искаше Всички да си преоразмеряват снимките понеже.................
sinfon - специалист
martosound написа:
който разбира от електроника и теоретично и практично!!!!!!!!!!!!!!
Когато теорията се разминава с практиката - не си учил както трябва.
martosound - специалист
Да не си ти проектанта ?
martosound - специалист
Някой пробвал ли е тези

Видях ги в Плевен в Баумакса преди 2 месеца ходих и пуснахме с човека дето беше при лампите в магазина75 ватовият еквивалент да поработи към един час докато си търсех това онова и като сила на светене и като температура на корпуса се държеше много прилично. Държах си я с ръка за корпуса отдолу(пареше , но си я държах - максимум 60 градуса) Холандска фирма е производството го пише, че е в Полша. После като се прибрах разрових и ми излезе завода на филипс в Полша - Philips Factory Pila, Poland

На светене, като качество на изработка външно, на пипане след като е работила не грееше много. Имам нужда от няколко и другия път като отида в Плевен ще купя 3-4 крушки на 4000 келвина / 75 ватов еквивалент и ще рзглобя едната......... :-D :-D :-D
:supz:
sinfon - специалист
martosound написа:
Да не си ти проектанта ?
Здравей! Не, аз съм тоя, който казва, че физичните закони не престават да работят просто защото не се познават от някого. Имаш ли проблем с разминаване между теория и практика - проблемът е личен. Разминаване няма. /'
Защото теорията освен всичко друго е и синтезирана практика, правят се емпирични опити за доказването й.
------
ЗДРАВЕЙТЕ, ГОСПОДА! Много се отклонихте! Темата, като я гледам, си мисля че е за лампи Жик-Так. Или не е?!!!?
martosound - специалист
:supz: :supz: :supz: :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

След няколко дни ще пусна подробности за най-новата мoдификация на V-TAC VT-1864 да видите за каква пародия става въпрос и защо изкарва най-много 2-3 месеца. :)
sinfon - специалист
martosound написа:
След няколко дни ще пусна подробности за най-новата мoдификация на V-TAC VT-1864 да видите за каква пародия става въпрос и защо изкарва най-много 2-3 месеца. :)
Струва 4лв и има 2 години гаранция. Като им писне от рекламации, ще оправят качеството. Междувременно ще ползваш осветително тяло с ниска консумация.Крушките с нажежаема жичка не изкарват по-дълго.
martosound - специалист
Сметката е следната за 10 ватова крушка, която е 60 ватов еквивалент за Л.Н.Ж. при 5 часова експлоатация на ден за 1 година :

0,01 KwH(10w) X 5 (часа дневно) x 365(дни за 1 година) x 0,17 лв/киловатчаса .(( нощната в момента е 0,12 лв/час а дневната е 0,22 лв./час (смятам го средно за денонощието)) = 3,10
лева

За стандартна крушка с нажежаема жичка, която харчи 60 вата/час сметката е:

0,06 KwH(60w) X 5 (часа дневно) x 365(дни за 1 година) x 0,17 лв/киловатчаса .(( нощната в момента е 0,12 лв/час а дневната е 0,22 лв./час (смятам го средно за денонощието)) = 18,62
лева

15 лева икономия имаме от по-ниската консумация на светодиодната крушка. :)

Обаче как стои въпроса с постоянното ходене до магазина откъдето е закупена светодиодната крушка?

В Кауфланд връщат парите, промоцията е свършила и какво правим!?!?!?!?!?!?!?!?! цената вече не е 4 лева!!!!!
Аз съм купувал за приятели от stbbg.com(Conrad на инж. Дервишев), но в Габрово няма такъв магазин и му сменям лампите като ходя по работа в Търновския магазин, в София или в Стара Загора. Последно ме чака човека 2 месеца докато ходим за да сменя 2 крушки(през това време си светеше в коридора у тях и в тоалетната с каквото има) :-D

Обикновенно човек си купува нещо за да му върши работа(каквото и да е), а не да ходи да сменя гаранционно денонощно . :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Avas_co - майстор
sinfon написа:
martosound написа:
Струва 4лв и има 2 години гаранция. Като им писне от рекламации, ще оправят качеството. Междувременно ще ползваш осветително тяло с ниска консумация.Крушките с нажежаема жичка не изкарват по-дълго.
Все си мисля, че идеята на един разумен човек е много далеч от това да се разкарва периодично за рекламации.
Не за друго, ми то ебаси икономията, то това време, гориво и разправии, но всеки сам си решава.
Аз, последно малко преди нова година бях нещо по работа до 2R, и между другото забих на някакво промо-5 броя, май бяха 7W за 12 лева, но аз като цяло съм доволен от тяхната стока, пък и периодично имам път към тях, та ако има инциденти ...
П.П.
Едва ли са нещо Уау, сега ги загледах са с входящо 220-240 волта, но както казах някак по-им имам доверие.
П.П.1
Аз, докато се натуткам и колегата го казал много точно.
nikolov333 - майстор
Точно там е проблема, когато крушките са поръчани от интернет или трябва да се подменят в друг град, защото няма как да платиш 8 лв.на куриер в двете посоки за 1-2 бройки, които струват 8 лв.нови.. Затова купувам само от един онлайн магазин, който поема разходите за куриер по гаранционните замени и вече съм ги пробвал, понеже ми се наложи да сменям един димер и 1м.твърда лед лента.. Даже не поискаха да им ги пращам да ги оглеждат, а направо ми пратиха нови.. :supz:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: