• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
martosound - специалист
Ако става въпрос за 2R в Пловдив, аз от тях съм купувал драйвери плюс платки със светодиоди корпусирани в 5630 на 4000 Келвина за монтаж във плафони и се държат супер прекрасно от 2 години насам!!! Явно са си поръчали нещата в Китай да се правят качествено :) за да не се занимават постоянно с рекламации и клиентите да са доволни! ( Макар, че плафоните и луничките никога не могат да светят като крушка понеже не отразяват светлина в тавана. Тук хората масово имат някакво изкривено съзнание понеже окачените тавани и гипсокартоните са на мода да осветяват големи стаи с окачен таван посредством лунички - УЖАААААААААААААААААААС е това. Някой беше споменал, и се кефя за лафа(Все ено съм в клозет(То си е живата истина) !!!!!!!!!!!!!!!
Avas_co - майстор
martosound написа:
Ако става въпрос за 2R в Пловдив, аз от тях съм купувал драйвери плюс платки със светодиоди корпусирани в 5630 на 4000 Келвина за монтаж във плафони и се държат супер прекрасно от 2 години насам!!! Явно са си поръчали нещата в Китай да се правят качествено :) за да не се занимават постоянно с рекламации и клиентите да са доволни! ( Макар, че плафоните и луничките никога не могат да светят като крушка понеже не отразяват светлина в тавана. Тук хората масово имат някакво изкривено съзнание понеже окачените тавани и гипсокартоните са на мода да осветяват големи стаи с окачен таван посредством лунички - УЖАААААААААААААААААААС е това. Някой беше споменал, и се кефя за лафа(Все ено съм в клозет(То си е живата истина) !!!!!!!!!!!!!!!
Баш за тях говоря.
Не, че толкова много неща съм взимал от тях, но май нямам рекламация при тях.
Единственото ми оплакване, е че на магазина, на който ходя, с каката, която е там, голяма лакърдия пада, та много време отива.
nikolov333 - майстор
И аз не писах кой е магазина, да не им правя реклама, но моите не са от 2R.. Иначе от 2R си купих телата за луничките. А за луничките е вярно, че светят кофти понеже са насочени и не осветяват тавана. Аз за това купих затворени тела за луните с матирано стъкло и освен, че разсейват добре, частично отразяват и към тавана, но трябваше да сложа повече бройки, но нищо..ще пестя от електроенергията, като синия.. :lol: Проблема на затворените тела е, че не се охлаждат добре луните.. затова залагам на гаранциите им.. :rock:
Между другото ги взех през една фирма търговски клиент на 2R, понеже бяха към 40 бройки и цената ми беше -30% от търговските отстъпки :-D

Прикачен файл

IMG_20170123_203401.jpg
IMG_20170123_203401.jpg (32.6 KиБ) Видяна 1998 пъти
hidrazin - майстор
martosound написа:
Някой беше споменал, и се кефя за лафа(Все ено съм в клозет(То си е живата истина) !!!!!!!!!!!!!!!
Поемам вината. Твърде е вероятно аз да съм го казал.
Поне няколко пъти съм казвал че лунички стават само за баня, кенeф, коридор ... Не и за основно осветление.
Те и не са предвидени за основно осветление - и това съм го писал. Служат да подчертаят някой детайл в помещение.
:partyman:
nikolov333 - майстор
Така е трябва си централно осветително тяло. И аз ще сложа по нататък, оставил съм кабел в центъра, но засега не съм намерил подходящ модел.
hidrazin - майстор
Виж сега, при теб не е чак толкова зле работата.
Все пак това че са малко над повърхността и матираните стъкла дето светят и отстрани, имаш частично осветяване и на тавана.
Иначе това с луничките е нещо като От студ умри - гъзар бъди.
Не знам от де се взе тая тъпа "мода" и какво толкова му е модерното след като стоиш на кофти осветление? :?
nikolov333 - майстор
В някой случаи "опита" учи..Другия начин е, с повече четене :-D
Между другото във връзка с коментарите за диодите в общ корпус по-горе, си мислех, че повечето диоди в общ корпус дават и възможност за комбинация от няколко диода с различни спектрални характеристики..
Lisko - майстор
hidrazin написа:
Виж сега, при теб не е чак толкова зле работата.
Все пак това че са малко над повърхността и матираните стъкла дето светят и отстрани, имаш частично осветяване и на тавана.
Иначе това с луничките е нещо като От студ умри - гъзар бъди.
Не знам от де се взе тая тъпа "мода" и какво толкова му е модерното след като стоиш на кофти осветление? :?
Мене ако питаш, не е само една - има всевъзможни моди поради които хората стоят на кофти осветление. :partyman:
kozl - майстор
То за това има теория на относителността. За твоята гледна точка може да е така. Но.....
Аз като домоуправител, поддържам осветлението в общите части. Започнах подмяна с ВиТази на изгорелите ЛНЖ. Така на първата серия 10 крушки гаранцията им изтече. Последните които купих са от 10.2016. За сега не съм видял да гледат какво връщам и с коя бележка. Така срока на гаранцията ми се удължава.
От началото на промяната до сега съм върнал 4 от 25 крушки, при това една изобщо не тръгна, но аз изчаках да ми дойде ред за купуване на партида и тогава да сменям. Даже продавачката не повярва, че едната е чисто нова и ми казва, колко месеца по-късно съм дошъл за рекламация. Пък аз и отвърнах, че за една крушка не си струва да се разкарвам, като станат повече тогава :shock:
От как почнах промяната с ледовете 10 вата ми намяля катеренето по лампите. За икономията на ток, пазя с години бележките мога да сътворя статистика.
Не че убавите не са убави, но:
- Старта труден е в обновлението, оти требе по-гоуема първоначална инвестиция
- Все пак ламбите са в общи части и вероятносста да избегат се увеличава пропорционално на стойността им :roll:
Теория на относителността :?
Последна промяна от kozl на вт яну 24, 2017 10:28 am, променено общо 1 път.
martosound - специалист
Има бели светодиоди с възможност за промяна на цветната температура

Cree® XLamp® MC-E LED Dynamic White

Изображение

Ето PDF

Това е светодиод, който го пуснаха в производство през 2006 година. Светодиодните чипове са за 700 милиампера ток като общата мощност за светодиода е 10 вата.

Има и ленти с динамично бяло:

Изображение

Изображение

Има и едни много хубави ленти, които си променят цветната температура в зависимост от напрежението което и подава димера както халогенните лампи. При максималното напрежение светят с най-висока цветна температура, а при ниското с най-малка точно както халогенните лампи. :)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: