• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 26
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lexus ct200h - специалист
Вижте, тук линейното разширение не влияе. А и не знам до колко е важно, но бетона не може да ги обгърне отвсякъде. От коляното до отсрещната стена има изолация, която Владо е прегледал, а за тези тръби е видно, че и самият той не е мислил да се слага изолация. Тук той каза: "Няма проблем, заливай с теракол". И наистина разстоянието е малко. За последната протекла муфа и аз имам вина, защото повдигах при изрязване на предишната спойка. Сега виждам, че просто е трябвало да сменя тръбата до муфата. Трябваше да къртя още, но нямам тяхната практика със справяне на проблемите. Лазар много добре ми каза да сменя целия възел, но нямам неговото набито око, къде след размръдване евентуално пак би протекло. Мисля,(не знам дали е така), че ако спойките са направени хубаво, би трябвало да понесат някакво разклащане. Тук поемам и аз вина. Тази спойка не е текла, защото от другата страна е много близо до стълбата и тръбите не са замазани, а са още в отвор и щеше да навлажни . Въпросната тръба е около 80 см.. 50 наляво и 30 надясно. После с колена веднага излиза от стаята към стълбата. Да те е страх и прах да забършеш около тия тръби.

Прикачен файл

20170124_104034.jpg

Прикачен файл

20170124_104306.jpg

Прикачен файл

20170124_104409.jpg
владислав pavlov написа:
Трудно е да обиясниш че нямаш сестра.
Сега малко по същноста на проблема ккато инженер,да поработиме с малко цифри.
Както един колега от форума забеляза няма изолация-фиксирани тръби с бетон.
Относно топлинните разширения:

Разширението =коефициент на материала x дължината на участъка x прамяната на температурата

Мед. 17.3x10^(-6)х3500х25=1.51мм
Бетон. 10х10^(-6)х3500х25=0.87мм
Разликата е. 1.51- 0.87=0.64мм

Твърде малки стоиности, но ако ги кажеш на конструктор не дай Боже ако ги кажеш на авио инженер..............
От първо загряване, ако не компроментира спойка то има друг термин" умора на материала".
Тръбите са ЖИВИ ТРЯБВА ДА ДИШАТ.Изолация се слага не само да намалят топлинни загуби.

Това го научих когато "ремонтирах печки за пилета във Фантастико"-реплика на лексуса.

Затова системата работи безупречно първият сезон,докато някой не се проявил като всезнаико.
На тези тръби му обърнах специално внимание на майстора, но той каза: Заливай на моя отговорност.
След възникналите проблеми аз първи започнах да му говоря за "линейно разширение, а той ми се смееше и категорично отричаше влиянието на такова. Системата не е работила никога интензивно. Владо още тогава говореше, че е правил спойки само на флюс и е те били работели.
zz_stefanov - майстор
тая не е ли също лоша

Прикачен файл

z.jpg
z.jpg (44.23 KиБ) Видяна 1043 пъти
Това за "ЖИВИ ТРЪБИ" и нужда от изолация навсякъде когато се опитвах да ти го набия в главата ти ми се смееше и се обръщаше на другата страна, а сега се правиш, че едва ли не е твое откритие. Обръщах ти най много внимание на това, а ти: "Няма проблем, така се правело". А сега обратното се правело.
zz_stefanov написа:
тая не е ли също лоша
Мисля, че просто ги прегаря и припоя става трошлив и крехък. С две думи: НЕ ДЪРЖИ.
lexus ct200h написа:
zz_stefanov написа:
тая не е ли също лоша
Мисля, че просто ги прегаря и припоя става трошлив и крехък, а флюса вътре става на сажди. С две думи: НЕ ДЪРЖИ.
Прав си, тук изпускане като че ли има от горе, а това вече са "нови тръби".

Прикачен файл

20170124_114004.jpg

Прикачен файл

20170124_113953.jpg
Показах му връзките със съмнение за изпускане, но той каза, че били нормални.

Прикачен файл

20170124_114042.jpg Тук ясно личи засъхване на пропилен гликол.
Какво се е получило на практика според мен: Прегаря флюса. Той става на сажди. след това отгоре прегрява и припоя. Връзката става нестабилна и шуплеста. Започва леко да изпуска през микро пори и ако бях само с вода, може би щеше само да се изпари и да не се забележи. Тук ясно се вижда прегорелия припой и засъхването на теча.
Половината връзки са такива, а са все с "нови тръби.

Прикачен файл

20170124_120607.jpg

Прикачен файл

20170124_114201.jpg

Прикачен файл

20170124_114121.jpg

Прикачен файл

20170124_114021.jpg
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16