Jacomo написа: ....Бойлер с меки връзки - никъде не съм виждал подобно изпълнение, нито преди, нито сега.
5. Бойлерът не е свързан към ВиК мрежата с меки връзки
...
?
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vsterev
- специалист
53 мнения в "Може ли да гръмне бойлер докато е спрян ?"
kozl
- майстор
iliya_i написа:Те вече са се биле одървели, та за тва меките не ги е виделvsterev написа:Бойлер с меки връзки - никъде не съм виждал подобно изпълнение, нито преди, нито сега.Кое не си виждал: бойлер или меки връзки?
То тва с меките е тарикатско дело. Бързо, лесно и евтино. Стегаш и бегаш, пък се оказва, че и обезопасява срещу гърмеж
Мултифункшънъл. И понеже у назека е пълно с тарикати, то по същата причина се упълнило с мултифункшънъл връзки.
Я па страдах от меки връзки. И гърмеж имаше, оти долнийо комшия, дека го удавих имал пушка.
iliya_i
- майстор
- На линия
kozl написа:Те вечеса са биле одървели, та за тва меките неги е виделАз вече 16 години съм с меки връзки и досега нямам гръмнала (да чукна на дърво). По веднъж ги сменях, щото прокапаха уплътнителите. И втори път преди година, щото сменях плочките и сложих нови.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
То тва с меките е тарикатско дело. Бързо, лесно и евтино. Стегаш и бегаш, пък се оказва, че и обезопасява срещу гърмеж
Мултифункшънъл. И понеже у назека е пълно с тарикати, то по същата причина се упълнило с мултифункшънъл връзки.
Я па страдах от меки връзки. И гърмеж имаше, оти долнийо комшия, дека го удавих имал пушка.
Но съм монтитал бойлер и преди да измислят меките връзки. Цял ден отиваше да навиваш муфички, нипелчета, коленца и холендърчета, да правиш разба на тръбички, доде го докараш на точен размер. Е сега е по-лесно. Има меки връзки, има PexAl, има PPR. Но с меките връзки си е работа за 5 минути х 3 лева/бр.
А за да не ме гръмне комшията имам сифон на пода.
А vsterev може пък и бойлер да не е виждал. Ако е на ТЕЦ?
Nimi
- специалист
Вчера един "специалист" ми обясняваше, че функцията на клапана за високо налягане била да пази бойлера да не гръмне от високо налягане на входа (налягането на студената вода)
От високото налягане на топлата вода пазел... термостата
Та.. слушайки приказките му извода беше, че може да гръмне и без да е включен ако се повиши налягането на студената вода
Да си знаете.. гърми и без ток
Успях само да го изгледам.. умно.. умно.. и реших да не повдигам въпроса колко съм бил заблуден до сега
И това.. в магазин за бойлери и части за тях. Спеца беше от старата гвардия.. пред пенсия или пенсионер вече.
От високото налягане на топлата вода пазел... термостата
Та.. слушайки приказките му извода беше, че може да гръмне и без да е включен ако се повиши налягането на студената вода
Да си знаете.. гърми и без ток
Успях само да го изгледам.. умно.. умно.. и реших да не повдигам въпроса колко съм бил заблуден до сега
И това.. в магазин за бойлери и части за тях. Спеца беше от старата гвардия.. пред пенсия или пенсионер вече.
kozl
- майстор
Nimi написа:Вчера един "специалист" ми обясняваше, че функцията на клапана за високо налягане била да пази бойлера да не гръмне от високо налягане на входа (налягането на студената вода)Има истина в това изказване. Бивша колежка от с.Антон се оплака, че сменила 2 бойлера по причина сцепване от високо налагане във водопровода. Клапана редовно течал. След втория сцепен бойлер им купих от София редуцир вентил оти на село се не продаваха и вентила им спре проблемите с високото налагане на водата. И понеже след време и редуцир вентила започва да пропуска, та се погаждат с предпазния клапан да прокапва, га нема консумация и налягането се е вдигнало не по причина от нагряването в бойлера.![]()
Nimi написа:От високото налягане на топлата вода пазел... термостатаТова го приемам за невярно. Пазят от интензивно образуване на пара и създаване на ситуация за пневматичен гърмеж на бойлера, който е много по-опасен от хидравличния. Така че пазят, но не от налягането на водата. Термостата + защитата не трябва да допускат висока температура. Те не се интересуват от налягането, независимо къде е причината за високото налягане. Дали от входа на студената вода или от разширението на загряващата се вода![]()
Nimi написа:Та.. слушайки приказките му извода беше, че може да гръмне и без да е включен ако се повиши налягането на студената водаАко включен означава, че нагрява, напълно верно твърдение (виж първия пример).![]()
Nimi написа:Да си знаете.. гърми и без токЕ не е като при пневматичен гърмеж, но случва на некои де налягането 8 бара превишава.
Nimi написа:Успях само да го изгледам.. умно.. умно.. и реших да не повдигам въпроса колко съм бил заблуден до сегаЗа съжаление и това е верно![]()
krasi92
- майстор
Последните години ги правят от все по тънка ламарина за което свидетелства теглото им.Не слагат пяна за изолация а ги омотават със вата и като ги напълниш с вода от водопровода в софия пукат и скрибуцат та знае ли се.На табелите пише работно налягане но те трябва да ги изпитват на доста по голямо при направата така че ако всичко при производството е на ред не би трябвало да им влияе налягането от водопровода при положение че когато нагряват водата налягането се повишава до 10 атмосфери и клапана обилно си капе ако е изправен.Имаше период преди 5-6 години едни Варненски производители не смогваха да ги сменят по адресите и изобщо не се обясняваха-звъниш и идва буса и шофера ти сменява боилера срещу представена касова .Оказа се проблемна партида водосъдържатели явно китаиски внос 38 качество и след това намалиха гаранциите от 5 на 3 години.Подобно е положението и при един производител от Шумен.Липсата на БДС води до там.
Gnus
- специалист
Много истории съм чувал за гръмнали бойлери и паднали стени, но все с давност 30-тина години. Лично не съм бил свидетел.
Най-близо до гърмене съм бил в една квартира преди 20-тина години с един стар Елпром-Варненски бойлер. Железни тръби. Пробила се заварката на тръбата, в която се пъха сондата на терморелето, в резултат то се заварило и не изключва. Термозащитата също залепнала във включено положение, май пак заради мокренето. Чешмата хвърляше пара и я оставих отворена да помага на бойлера да изстива. По-късно разбрах, че това било опасно, но дали е така, вие кажете.
Добре, че имаше ключ извън банята, иначе трябваше да развивам бушона.
Най-близо до гърмене съм бил в една квартира преди 20-тина години с един стар Елпром-Варненски бойлер. Железни тръби. Пробила се заварката на тръбата, в която се пъха сондата на терморелето, в резултат то се заварило и не изключва. Термозащитата също залепнала във включено положение, май пак заради мокренето. Чешмата хвърляше пара и я оставих отворена да помага на бойлера да изстива. По-късно разбрах, че това било опасно, но дали е така, вие кажете.
Добре, че имаше ключ извън банята, иначе трябваше да развивам бушона.
Тема "Може ли да гръмне бойлер докато е спрян ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература