Jacomo написа: ....Бойлер с меки връзки - никъде не съм виждал подобно изпълнение, нито преди, нито сега.
5. Бойлерът не е свързан към ВиК мрежата с меки връзки
...
?

Jacomo написа: ....Бойлер с меки връзки - никъде не съм виждал подобно изпълнение, нито преди, нито сега.
5. Бойлерът не е свързан към ВиК мрежата с меки връзки
...
?
iliya_i написа:Те вече са се биле одървели, та за тва меките не ги е виделvsterev написа:Бойлер с меки връзки - никъде не съм виждал подобно изпълнение, нито преди, нито сега.Кое не си виждал: бойлер или меки връзки?
kozl написа:Те вечеса са биле одървели, та за тва меките неги е виделАз вече 16 години съм с меки връзки и досега нямам гръмнала (да чукна на дърво). По веднъж ги сменях, щото прокапаха уплътнителите. И втори път преди година, щото сменях плочките и сложих нови.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
То тва с меките е тарикатско дело. Бързо, лесно и евтино. Стегаш и бегаш, пък се оказва, че и обезопасява срещу гърмеж
Мултифункшънъл. И понеже у назека е пълно с тарикати, то по същата причина се упълнило с мултифункшънъл връзки.
Я па страдах от меки връзки. И гърмеж имаше, оти долнийо комшия, дека го удавих имал пушка.
Nimi написа:Вчера един "специалист" ми обясняваше, че функцията на клапана за високо налягане била да пази бойлера да не гръмне от високо налягане на входа (налягането на студената вода)Има истина в това изказване. Бивша колежка от с.Антон се оплака, че сменила 2 бойлера по причина сцепване от високо налагане във водопровода. Клапана редовно течал. След втория сцепен бойлер им купих от София редуцир вентил оти на село се не продаваха и вентила им спре проблемите с високото налагане на водата. И понеже след време и редуцир вентила започва да пропуска, та се погаждат с предпазния клапан да прокапва, га нема консумация и налягането се е вдигнало не по причина от нагряването в бойлера.![]()
Nimi написа:От високото налягане на топлата вода пазел... термостатаТова го приемам за невярно. Пазят от интензивно образуване на пара и създаване на ситуация за пневматичен гърмеж на бойлера, който е много по-опасен от хидравличния. Така че пазят, но не от налягането на водата. Термостата + защитата не трябва да допускат висока температура. Те не се интересуват от налягането, независимо къде е причината за високото налягане. Дали от входа на студената вода или от разширението на загряващата се вода![]()
Nimi написа:Та.. слушайки приказките му извода беше, че може да гръмне и без да е включен ако се повиши налягането на студената водаАко включен означава, че нагрява, напълно верно твърдение (виж първия пример).![]()
Nimi написа:Да си знаете.. гърми и без токЕ не е като при пневматичен гърмеж, но случва на некои де налягането 8 бара превишава.
Nimi написа:Успях само да го изгледам.. умно.. умно.. и реших да не повдигам въпроса колко съм бил заблуден до сегаЗа съжаление и това е верно![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: