Ей спамер, де спри се де! Ние като сме от село да не ядем доматите с колците. Айде у лево, моля! Бях задал конкретен въпрос. Ти разтегна ебати локумите. Двама души ми отговориха конкретно. Това с "искането на пари" е от машината на PayPal. Ако случайно имаш там регистрация, цъкни на линка от inspo и ще стигнеш до въпросната терминология. Когато е платена стока през PayPal, няма прлем да се върнат парите в изходящата сметка, без търговецът да знае нищо за нея. От PayPal съдействат за коректните отношения. Случаят обаче няма нищо общо.
hidrazin написа:Разбрах те. Не ми се е случвало досега аз да пращам стока срещу плащане в пейпал и не съм го мислил. Явно не е практика, защото ако беше така търговците щяха да заебат ибея, амазон и всички други магазини, ползващи плащане с пейпал, а не са го направили. Знаеш, че сме шампиони по мошенгиите и мисленето, че всеки се опитва да те измами. Затова у нас се работи главно с празни или виртуални дебитни карти, в които вкарват пари само за дадената покупка. Та по тая логика като дойдат парите можеш да си ги изтеглиш веднага, па да видим тогава как ще те накарат да ги върнеш обратно за мошенника. Нова регистрация в пейпал не е кой знае каква философия.bulhomes2 написа:... но щом не те увещава, че си единствения наследник на 1326679 милиарда долара от Мозамбик - няма от какво да се притесняваш.Вярвай си. Доста изпитана схема - оня ти иска сметка в PayPal или другаде уж да ти върне парите.
Ти му я даваш и той ти "връща парите" ама например като плащане за някаква стока - в случая стоката дето си купил.
Ти си щастлив, парите са ти в сметката. Да ама не за дълго. Оказва се че не си му пратил "платената" от него стока.
Та от сметката(твоята сметка) тези пари се връщат на мошеника.
Малко трудно за разбиране ама кой разбрал, разбрал.... И преди време не беше единичен случай.