• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
startx - специалист
benimm8808 написа:
startx написа:
benimm8808 написа:
Ооо не са попаднали на някой да се заеме,да направи колективен икс,да си внесе дело,да го спечели,и да им светне,че това не е правилната им политика.
Чета доста и се интересувам от такъв тип дела.
Близу,Мтел имат такива загубени дела-лошото е,че сумите който им налагат да платят са малки и не ги касае особенно, а и са големи компаний.Лично аз спирам да работя с въпросните камини.
Но се отплеснахме,спирам да не спамя темата.

Не знам аз правя проучване за друга камина за отоплителен сезон 2018 но навиждам първенец за сега :)
Всичко зависи от това в какъв ценови диапазон си се спрял,има италиански добри,но цените им нямат общо с българските(македонските).

Абе като гледам темата за EcoSpar и там не е розово освен парите разликата е много минимална положително, мисля да си сменя контролера с натурелския....
benimm8808 - специалист
startx написа:
benimm8808 написа:
startx написа:

Не знам аз правя проучване за друга камина за отоплителен сезон 2018 но навиждам първенец за сега :)
Всичко зависи от това в какъв ценови диапазон си се спрял,има италиански добри,но цените им нямат общо с българските(македонските).

Абе като гледам темата за EcoSpar и там не е розово освен парите разликата е много минимална положително, мисля да си сменя контролера с натурелския....
Есо spar колега са македонски,Alfa plaм- сръбски.
Ако търсиш италиански- потърси Ravelli, Eva calori, MCZ; NORDICA-EXTRA FLAME.
nokoniko - специалист
grants написа:
Я и аз да дам моя акъл по темата с вентилатора , според мен въздуха влиза от отвора зад камината , който и си е за въздуха. Минава през тоя правоъгълния отвор под кошничката в горивната камера , минава през кошничката и отива нагоре към димогарните отводи. Там през няколко нива вече отива към изхода, където е и вентилатора който смуче тоя целия въздух , който влиза в камината.
Поправете ме ако греша :)
Напълно си прав. Обяснихме едно и също нещо по различен начин. Затова си мисля, че ако дупките са само отдолу ще я почиства по-качествено и няма да остава пепел. :partyman:
burner - специалист
Да не забравяме, че основното приложение на горелката е да осигурява добро и равномерно горене, освен да служи за почистване на излишната пепел. Част от нещата изяснихме. Остана неясно само как и точно по какъв път част от пепелта освен в комина, отива в пепелника.

Оказа се, че и моята горелка има комплект от странични отвори. Прилагам снимки след 8 часово горене, но резултатите са същите и след 15 часа. По-дълго не е работила, а я чистя основно всеки ден, независимо от замърсяването. Почистване на 30 минути, май духа на 1800 оборота. Колко време, не знам. Сега го засякох. Тръгва за около 10 сек на 2000 об., после отива на 1800, но според мен за не повече от 30 сек.

Прикачен файл

DSCN0923.JPG

Прикачен файл

DSCN0920.JPG

Прикачен файл

DSCN0918.JPG
Последна промяна от burner на ср яну 25, 2017 4:29 pm, променено общо 1 път.
startx - специалист
burner написа:
Да не забравяме, че основното приложение на горелката е да осигурява добро и равномерно горене, освен да служи за почистване на излишната пепел. Част от нещата изяснихме. Остана неясно само как и точно по какъв път част от пепелта освен в комина, отива в пепелника.

Оказа се, че и моята горелка има комплект от странични отвори. Прилагам снимки след 8 часово горене, но резултатите са същите и след 15 часа. По-дълго не е работила, а я чистя основно всеки ден, независимо от замърсяването. Почистване на 30 минути, май духа на 1800 оборота. Колко време, не знам. Но не е дълго.

Колега виждам че ти се е прецакало уплътнението на вратичката в дясно, обади им се да ти го оправят ако си гаранционен.
burner - специалист
Има нещо не в ред, вчера го забелязах. Но не е кой знае какво. Понаместих го, а то там има пресен мек херметик. Ще го следя. Имам време, купена е след средата на декември.
Забравих да снимам колко е пепелта в пепелника. Горе-долу - колкото и в гор. камера. Много ли е пепелта за това време?
grants - специалист
@burner все едно гледам моя пепелник :lol: Незнам защо и при мен ей така се натрупва само в единия край.
Прави ми впечатление , че при новите модели доста пелетки изкачат от камерата (то се вижда и по снимките) докато моята камина нито веднъж не съм видял пелетка извън пепелника.
Долната кошница я чистя веднъж седмично , като за това време се пълни до ръба.
burner - специалист
Изскачат пелетките, защото няма кой да почисти неравностите по тръбата, по която падат, че и пръските от заварките, и шлаките тоже...
Взех преди няколко дни пилата, ама само една пъпка отлепих. Няма как да стане с пила, ъгълът не позволява. Но аз имам дремел със жило и хиляди накрайници с камъни и шкурки, че и с телени четки и скоро ще поправя нещата. Не са я доправили. Но аз не се сърдя. Навремето доставихме три плетачни машини от Швейцария, там само колко неща доправихме. Абе те там работят едни мароканци, не знам какво си...инсталаторите ги думат тези неща. При монтажа на третата машина хич не ги и виках, нищо че си бях платил за това. Че тук ще намирам кусури. Проблема с транспорта намери временно решение, търси се активно постоянно решение. Отрязах от един див орех на улицата една пръчка и с нея от време- навреме ръчкам в пелетите. Извинете, че забравих да я снимам. А трябваше, вярно че е хардуерно-аналогово решение, не подхожда особено на думи като "контролер", "параметър", ама не е зле да я видят и от Със Системс. За да поставят по един брой на всеки клиент още при закупуването.
Измислих ѝ и име. "Лост с аксиално действие".
startx - специалист
grants написа:
@burner все едно гледам моя пепелник :lol: Незнам защо и при мен ей така се натрупва само в единия край.
Прави ми впечатление , че при новите модели доста пелетки изкачат от камерата (то се вижда и по снимките) докато моята камина нито веднъж не съм видял пелетка извън пепелника.
Долната кошница я чистя веднъж седмично , като за това време се пълни до ръба.
Аз си изчистих шлака от тръбата по която се спускат пелетите с мултифункционален шлайф.
ivo_steel - специалист
На мен ми прави впечатление, че долната кошница от снимките изглежда доста по-дълбока от моята ... Нормално ли е на 25 кв. кошницата за пепел да е по-плитка... Всеки ден трябва да я чистя моята ,че иначе се препълва .
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: