Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Тези 225 кинта са много. Вече съм писал ама да кажа малко по-подробно:
май-62.62 лева
юни-62.27 лева
юли-53.28 лева
август-47.46 лева
.......................
ноеври-96.62 лева
декември-131.08 лева

Това две стаи плюс кухненски бокс с два инверторни климатика.
Изолация - няма, дограма - стара, дървена и малко зее тук-там... :-D
Така че - НИКОГА тъп конвектор че и да хвърлям пари на вятъра.
Но от друга страна погледнато се радвам на такива консуматори.
Нали от тях ми идва заплатата?
Така че купувайте смело конвектори, и на мен ми трябват пари за различни неща - хляб, водка ... :lol:
:partyman:
angel_ov - специалист
hidrazin написа:
Тези 225 кинта са много. Вече съм писал ама да кажа малко по-подробно:

Нали от тях ми идва заплатата?

Е и на мен ми идва заплатата от други консуматори дето като се качат на 10 г таралясници си мислят, че са хванали бога за рога. А бе дупки и евтино гориво да има! :partyman:

Между другото съм се прицелил в един климатик за лятото, че 2 седмици в годината осещам жегата, а и за топло след като ще слагам климатик. Айде да изкоментираме и http://vimax.bg/hiperinvertorni-klimati ... las-a.html
olelemaiko - специалист
ше караш малко на хляб само.да смениш черчеветата.после ше има пари и за водка и за каквото ти сака душата още.щото и ти пари на вятъра хвърляш.как са пише на човека на които искаш да кажеш нешто.
hidrazin - майстор
olelemaiko написа:
ше караш малко на хляб само.да смениш черчеветата.после ше има пари и за водка и за каквото ти сака душата още.щото и ти пари на вятъра хвърляш.как са пише на човека на които искаш да кажеш нешто.
Ба си и неграмотника! Заболя ме главата докато прочета несвързаните брътвежи... Тинки???
olelemaiko - специалист
туи не са празни приказки.а добри пожелания.за добро ги пиша.
vandu - специалист
preslav написа:
angel_ov написа:
Не не лъжа! Гововоря от собствен опит. Просто конвекцията е по голяма на по голямата дължина на радиатора, въздуха по-добре циркулира в помещението и отам равномерна температура във всички части.
Може пък и аз да лъжа или да се лъжа - гледайки през отворите на къс конвектор виждам, че "реотанът" му не е зачервен т.е. въздушният поток от конвекцията е достатъчен да отнеме 2000 вата от повърхността на реотана, същото виждам и в "дългия" реотан - чудя се от къде идва разликата.
Ето как се подобрява работата на конвектора http://otoplenie.info-mix.info/tablica-0.htm - според таблицата в този сайт единствено нафтата е по-скъпа за отопление, ама с някакви си 5%, може пък неправилно да тълкувам нещата.
Декември месец отварях конвектор с вентилатор (мисля че беше на делонги). В изправено положение реотаните не бяха червени, в момента в който го сложих на земята по гръб веднага се очервиха, и при изправяне пак се оправиха.

ПС: Имам познат който си се отоплява на акумулираща печка и в момента си търси втора. Твърди че повече от 200 лв. за ток не плаща, но не знам каква му е квадратурата и изолацията.
шоп - майстор
vandu написа:

ПС: Имам познат който си се отоплява на акумулираща печка и в момента си търси втора. Твърди че повече от 200 лв. за ток не плаща, но не знам каква му е квадратурата и изолацията.
Нормално, нощната ел. енергия е почти на 1/2 от цената на дневната :)

Акумулиращи печки се намират под път и над път. ОЛХ и Базара са пълни с такива за по 30-50 лв. Даже съм срещал обяви за безплатни печки. Само да се намери човек да ги разглоби и отнесе:-)

Лично съм разглобил и отнесъл такив 3-4 Изгреви и Металургии заради огнеупорните тухли:-)
zz_stefanov - майстор
Полза от акумулираща печка има, ако топлината и се ползва през целия ден. Като се изнесоха децата при мен акумулиращата се обезсмисли. Топли само котката :)
Занеси уредите в фирменния сервиз за констатация. Може да ти решат проблема или да ти дадат умен съвет. Успех! :)

Тема "Идея за подобряване работата на конвекторна печка Елдом 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: