• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sinfon - специалист
Avas_co написа:
Все си мисля, че идеята на един разумен човек е много далеч от това да се разкарва периодично за рекламации.Не за друго, ми то ебаси икономията, то това време, гориво и разправии, но всеки сам си решава.
Здравей! Истината е, че за 4лв цена на крушка, която ще изкара 6 месеца и ще надживее поне 5 крушки по левче с нажежаема жичка, като едновременно ти спести 70% от тока, който хаби нажежаемата жичка си е чиста далавера.
Каквото и да сложиш на фасунгата, ще е по-добре от нажежаема жичка. Имам стари крушки с нажежаема жичка, които работиха по 3-4 години. Днешните работят по 1-2-3 месеца, разхерметизират се и изгарят. Или направо гърмят при включване. :)
Аз практически всяка седмица, ако не и всеки ден съм около Щайнбергер, от където ги взимам. Ако не, продават и Еколукс крушки. :)
Та, мен горивото не ме бърка. Просто ще ги направя на луди, ако почнат масово да горят. :-D
hidrazin - майстор
sinfon написа:
...ти спести 70% от тока, който хаби нажежаемата жичка си е чиста далавера...
Икономията е майката и бащата на мизерията...
Нещо като да си боядисаш кошника за 5 кинта... :lol:
:partyman:
sinfon - специалист
hidrazin написа:
Икономията е майката и бащата на мизерията... Нещо като да си боядисаш кошника за 5 кинта... :lol:
Здравей! Не е икономия, а разум. След като почнах да сменям крушки всяка седмица, а на всеки месец-два имам поне по една гръмнала, направила късо и залепнала за фасунгата, а от там сменям и фасунги..много ясно, че трябва да съм много луд или прост да продължавам да си купувам всяка седмица такива.
Икономията на ток е друг аспект. Не е случайно, че пропуснах CFL лампите и чаках цените на LED да станат достъпни. LED не е CFL и няма толковато негативни аспекти на CFL.
И аз, за разлика от теб, не крада ток и ми пука за месечната сметка.
hidrazin - майстор
sinfon написа:
И аз, за разлика от теб, не крада ток и ми пука за месечната сметка.

Съжалявам те. Ама наистина те съжалявам. Пък на мен не ми пука за теб.
И тъй като твърдението ти че крада ток не е доказано ти си на всичкото отгоре и лъжец.
А лъжците всички ги "обичат".
P.S. Намерил тоя за кога да казва че краде ток ...
martosound - специалист
Днес ходих с един приятел до ЗОРА да подменим 3 изгорели 10 ватови крушки V-TAC VT-1853(от 20 закупени на 07.01.2017 година. Като преди два дни беше подменил една от същата партида. Днес като отидохме продавачката му вика "Пак ли?" и каза, че постоянно идват хора да подменят от тези крушки. Това са фактите пък който иска да се ракарва постоянно нека си купува и да си смята икономиите. Иначе има по 10 лева OSRAM дето и светлината им е хубава, не горят, не трепкат и не развалят очите.......Пък V-TAC за по 3-4 лева си е скапване на зрението най-напред. Ама малоумниците го осъзнават това твърде късно. :)
ivan_v - специалист
martosound написа:
Днес ходих с един приятел до ЗОРА да подменим 3 изгорели 10 ватови крушки V-TAC VT-1853(от 20 закупени на 07.01.2017 година. Като преди два дни беше подменил една от същата партида. Днес като отидохме продавачката му вика "Пак ли?" и каза, че постоянно идват хора да подменят от тези крушки. Това са фактите пък който иска да се ракарва постоянно нека си купува и да си смята икономиите. Иначе има по 10 лева OSRAM дето и светлината им е хубава, не горят, не трепкат и не развалят очите.......Пък V-TAC за по 3-4 лева си е скапване на зрението най-напред. Ама малоумниците го осъзнават това твърде късно. :)
V-tac след намаляне на мощността
Прикачен файл:
IMG_20170121_101110.jpg
от 10W на 6.2W, което става с премахване на единия резистор не трепкат, не горят и струват 2.69лв. С кое точно развалят зрението повече от по-скъпите?
sinfon - специалист
martosound написа:
Пък V-TAC за по 3-4 лева си е скапване на зрението най-напред. Ама малоумниците го осъзнават това твърде късно.
Здравей, аз съм малоумник тогава, а ти какъв си? Аз когато купувах моите V-TAC цената им не беше 3-4лв. Взимах 15 ватовите на цена от 15лв. Бях взел за външно осветление 2 от новата партида - 100% надживяха поне 2 крушки с нажежаема жичка.
hidrazin - майстор
Джик-Так ламБите са си таш...ак отвсякъде. Надживели поне две нажежаеми - голям праз.
Моите пък нажежаеми надживяха много такива измишльотини ноооо... си имам запаси от старото материал.
Запаси за поне още едни 10-15 години...
sinfon - специалист
hidrazin написа:
Запаси за поне още едни 10-15 години...
Здравей, браво Плюшкин! Не стига, че и тока, ами покрай работата и крушки са изчезвали. После кой ограби България и що фалирахме края на 90-те...
hidrazin - майстор
Сифоне, и да знаеш че тая е куха!
Изображение
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията: