• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
MuTeB_ - специалист
Климатиците са DAIKIN Profsional, точен модел не мога да кажа, но са серията със сензор за следене, къде си и да не духа в теб.
Докато бях сам в Апартамента ми бяха идеални, но сега жената седи постоянно завита и се оплаква...... Срещу това няма как да се боря.
Бойлера така или иначе го имам, tesy 100 литра със серпентина с турболатор. Дават и че е 18kw и би работила перфектно с котле.
Последна промяна от MuTeB_ на ср яну 25, 2017 4:54 pm, променено общо 1 път.
jabata - специалист
MuTeB_ написа:
Докато бях сам в Апартамента ми бяха идеални, но сега жената седи постоянно завита и се оплаква...... Срещу това няма как да се боря.
Ето това им е лошото на климатиците. Създават едно течение, и ако седиш в стаята, трябва да си много добре облечен, ако ще и да е 28. Отделно че пода е винаги студен, банята ти е ледник, и т.н.
idealist - специалист
MuTeB_ написа:
....
Бях решил твърдо да се газифицирам, но цената която ми обявиха само за присъединяването от почти 3000 лева-това е само да докарат тръбите до вкъщи ме спря....
Я сподели къде живееш ? И аз съм на осми последен етаж, ама 3 бона никой не ми е поискал, при това само да ми вдигнат тръбите (вертикалния щранг) и пуснат природния газ.
На какво разстояние е най-близката тръба (от входа) ? Въобще, ходи ли в Овъргаз и какво ти отговориха ?
MuTeB_ - специалист
В овергаз ми казаха цена от минимум по 60 лева на метър за тръбата, + 550 за таблото с гЪзомера. По груби сметки на метража и таблото излиза толкова. Ако се възползвам от плограмата с 20% намаление, би било добре, но и те са върху данъчната основа а ДДС то си се плаща изцяло.
jabata - специалист
preslav написа:
Помолих го да пише след един сезон, убеден съм, че догодина по това време ще има още много теми за черно стъкло, опушени тавани, ламбда контроли, чистене на шлака и т.н. - с алпинизъм се занимавах преди 30 години!
Не е задължително да има такива теми. Зависи с каква камина е човека. Аз вече колко години съм с камина, нито стъклото ме притеснява, нито имам нужда от ламбда, нито шлака. Всичко зависи от камината. Ама една наистина читава камина си отива едно 4-5к. И тогава по-добре газ. Иначе незнам как камина на пелети ще черни тавана, това искам да ми обясниш. Та нали тя е херметично затворена, и вентилатора изтегля, което подобрява сигурността.
data - специалист
Така и така имаш климатици , добави пиков източник да им помага в студеното време , Климатиците са много ефикасни но при -5 градуса КПД то им рязко спада и се изравнява с консумираната енергия . Под -5 градуса трябва пиков източник да им помага . Според мен се насочи към стенни конвекторни радиатори като пиков източник така ще минимализираш инвестицията и ще останат пари за почивка и жената ще е доволна
ky-kyy - майстор
MuTeB_ написа:
Здравейте, казвам се Петър .........
Замислял ли сте се, за другата страна на нещата....Ще вложите, минимум едни 10-15к пари, за да направите икономия на ток.При положение, че студените месеци са 3-4 в годината.
Тези вложени пари, евентуално ще ги избиете след 20 години, ако не ремонтирате нищо, ако не се поврежда нищо, или ако не излезе някакво друго хипер-дупер-новаторско отопление, за още повече пари и ще продадете камината на загуба, за да си го монтирате. .....
Според мен, плащайте си тока и си завъртайте парите.
data - специалист
п.п.Климатици и пелетна въздухарка като пиков източник също става . Аз лично съм с климатици и камина (класическа) на дърва като пиков източник за студеното . Камината паля вечер да ми е кеф като си пия виното а през деня бичат климатиците . Не се отказвай от климатиците - невероятно удобство са ако имаш деца който ходят на училище - изключително потребителски фредли и безопасни за експлоатация от деца
dimitrov - напреднал
Виждам, че не сте напълно наясно с характеристиките на качествените/скъпи/ климатици. Топлещ, тих и комфортен климатик под 2000 лв. /и то на промоция/ трудно, алтернатива японски втора употреба. Има ефективни и при -20градуса, че и до -30.
data - специалист
dimitrov написа:
Виждам, че не сте напълно наясно с характеристиките на качествените/скъпи/ климатици. Топлещ, тих и комфортен климатик под 2000 лв. /и то на промоция/ трудно, алтернатива японски втора употреба. Има ефективни и при -20градуса, че и до -30.
Той че духа топло духа , но киловатите който излъчва са крайно недостатъчни да осигури нужният комфорт . Като казвате са ефективни - колко са ефективни ? Колко им е КОП при да кажем - 20 ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

Тема "Отоплителна инсталация в Апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: