С какво V-TAC тормозят очите ли ?
Ами светодиодите във V-TAC откъм индекс на цветопредаване са трагедия. Цветовете изобщо не се възприемат реално!!!!! Дават им 80(те така пишат на всичките евтини изпълнения) ама няма нищо общо с истината. Един приятел си беше купил лампи, ленти и димери които му караха очите да текат. Накрая ги свали всичките, подмени ги с истинки неща(макар, че и там имаше големи ядове докато всичко стане както трябва на финала) и сега си се кефи на хубаво осветление , което му свети идеално, не дразни с трепкане и цветовете се виждат добре. Ама човека нарина една камара пари. Подменя резистори в димерите да не греят транзисторите. Свърза твърдите диодни ленти с 4 кв/мм кабели. Купи хубави захранвания. Ама той има акъл и знае как да го ползва и му се получават нещата рано или късно. Той проектира нещата с неговия си акъл, а не с чуждия(софтуерни симулации). С пръдня боя не става като някои искат и смятат само икономията и не ги интересува нищо друго. Първите им лампи на V-TAC преди 5 години бяха добри спор няма. Аз имам няколко 12 ватови крушки от тогава и са безотказни. Обаче тогава ги правеха с драйвер(BP2325), който беше с корекция на фактора на мощността(няма електролитни кондензатори на входа - аз схемата съм я дал) и трепкаха много(50% - колкото луминисцентна лампа с дросел - голяма мъка е това за очите) както си бяха оригинално. Сложих им хубави кондензатори на изхода на драйвера и сега трептенето е доста по- малко и са приемливо добре. На новите V-TAC им намалиха трептенето, но нямат охлаждане. При тях винаги има поне едно , но - все нещо не е както трябва. Не му чупете мерака на Сифоня - всеки да си ползва каквото си иска и му е по джоба. Лошото е че търговците правят супер агресивна реклама на боклуците в момента и хората дето не разбират или нямат възможност да си купят нещо истинско си патят от цялата работа без да имат някаква вина за това.
Лека нощ на всички!

Лека нощ на всички!