• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
LazarGanev написа:
:axe:
Да де ама нали тези неща ги монтират уж оторизирани фирми ама то в България.
Johny - майстор
На единият комшия му го туриха :) тази есен, също оторизирана фирма, но като гледам как са положили тръбите по диагонал, спестявайки си някое коляно... Освен това нека Лазар да каже как е правилно да се лови конденза, който капе от димоотвода. Сигурно има начин, но ако е цифра, може и сам да се е отказал. Нищо че на стълбите има 20-30 см. сталагмит.
LazarGanev - "Велик майстор"
Много мъка има на този свят Боже :gott: ! Конвенционалните котли се монтираха с наклон на комина навън (ако случайно се образува конденз в комина да капе на вън за да не дави котела), а кондензните се монтират с наклон навътре, тъй като имат система за отвеждане на конденза. Трябва да си много неук за да монтираш комина на кондензен котел с наклон навън, не мога да си представя, че има такива фирми, ма де да знам :? .
fbr - майстор
LazarGanev написа:
Много мъка има на този свят Боже :gott: !.
Да се обаждам ли. Няма как газов уред да е монтиран от недоучил топлотехниката.
Johny - майстор
В интерес на истината, димоотвода е монтиран правилно, според мене/с наклон навътре/. Когато работи излиза доста пара. Нещо неправилна настройка а? Леда периодично се маха, но пак се натрупва.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (56.2 KиБ) Видяна 2761 пъти

Прикачен файл

2.jpg
torbalan - Дървен философ
Що се отнася до газовиистории - аз бих послушал LazarGanev...

За конденза - говори със съседите, защото това да се обледеняват стълбите зимно време е предпоставка за сериозни проишествия...
fbr написа:
Да се обаждам ли. Няма как газов уред да е монтиран от недоучил топлотехниката.
А дано, ама ... :wink: . Иначе щом излиза много пара, означава, че котелът работи във високотемпературен режим, което означава малки радиатори.
Johny - майстор
Аз също се доверявам на Лазар. А може ли/трябва ли/ нещо да се пренастрои котелът?
Смятам, че радиаторите ми са оразмерени добре, но аз спя на 16 °C, а студента като го няма, стаята му също е на 16 °C. - как се процедира в този случай?
За новия котел ли говориш? Просто трябва да се избере подходящ, с ниска минимална мощност. Обсъдете с твоя доставчик моделите. Сега вече има модели с мин. мощност 2кВт, Иммергас също знам че имат такива модели, но не ги познавам за да ти кажа точен модел.
  • 1
  • 2

Тема "Замяна на газов котел - какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: