Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Lautrec - специалист
Имам питане по цели два въпроса. :?

– Някой знаели как в домашни условия да си приготвя емайл за домакински съдове? Имам две големи и много хубави тенджери 8 л. и 12 л. които са ударени на дъното и емайлът е отлюспен. Приблизително 3-5 см в диаметър. Такива тенджери са скъпи и затова искам да си ги поправя. В интернет има видео материали как се изработват чинии и сувенири, но никой не описва как си приготвят емайла - всичко сами си приготвят. До колкото разбирам има два вида емайл - прахообразен и течен. За стъклото е ясно(натрошено на прах), но другите съставки? Вероятно варират, затова търся някаква "универсална рецепта". Аз си мисля, че може би се слага каолин или някаква керамика към стъклото, но не съм сигурен какво и как. Надявам се някой да знае повече по въпроса.

– Имам един изгорял малък ел. мотор. Искам да го пренавия. Досега не съм пренавивал и искам да се пробвам. Това не го коментирам. Въпросът е откъде да намеря изолационни материали за целта. Знаете поставя се изолация между магнитопровода и намотките и след това върху всяка намотка по една лентичка изолация, обикновенно от друг изолационен материал. Също така с какво да го изолирам след навиването. До колкото успях да се информирам се използват някакви смоли или емайл лак като при проводниците. Откъде мога да купя всичко това.
fantom - специалист
за емайлирането ще ти трябва пещ с поне 800°С и пак не съм сигурен че ще се получи кръпката
crez - майстор
Малиииии,заел си се с работа която не познаваш"пренавиване на д/л" калъп за секциите,микрометър за Ф-то на проводника,брояч за навивките, специализиран инструмент, лак за изпичане и колегата каза ПЕЩ, други помощни м/ли памучна лента,памучен канап. Това не е лъжица за твоята уста,както се казва в поговорката.
profesionalist_wood - майстор
Има пещи зъботехнически ама цените им от 2000 лв нагоре :yawinkle:
По добре занеси на ул.Раковска и Сливница,там има много работилници за пренавиване на мотори и статори,взимат между 40 и 80 лв зависи от мотора.

Успех
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не сецвайте човека! Абонирам се за темата
crez - майстор
n_a написа:
Абе хора,тоя занаят не е за направи си сам. Иска много опит, на принципа "проба,грешка". Някога в техникума пренавивахме двигатели,пълна излагация,хем даскала даваше наставления. При набиването на секциите,подлагането на картон не помагаше,пак имаше смазана изолация и.....късо. Хем съм го правил,пак не се наемам. Просто е преливане от пълно в празно.....
profesionalist_wood - майстор
Но ако толкова настоява,трябва да прочете доста литература и да има огромна практика..... ето набързо как се прави мотор https://www.youtube.com/watch?v=p1RZmDsjDKo

:drinkers:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
crez написа:
n_a написа:
Абе хора,тоя занаят не е за направи си сам. ...
Именно. :cool: Човекът е голям образ и винаги му чета темите в захлас
Lautrec - специалист
Няма ли правила за спам бе хора? :? И като няма и аз да поспамя и окончателно да бягам от тук!
Зададох конкретни въпроси, а се получи българска работа. И няма нужда от превзето маниерничене.
Спомняте ли си онова клише за форумите: в западняшки питаш и ти отговарят, в руски питаш и теб те питат, в български питаш и всички надълго и нашироко ти обясняват колко си тъп. :lol:
Като не знаете защо се напъвате бре хора? Само за броя коментари? :prayer: Аз за по-лесно пиша в български форум, така и други по-лесно да се възползва от отговорите.... е не би! =D>
Поне си намерихте "дъвка за коментари". :lol:
Само за едно ме е "яд". Все някой ще прочете въпросите - обзалагам се, че това не го разбрахте - и ще даде конкретен отговор, но няма да го видя - а това дали го разбрахте. Ако не друго поне беше весело. :-D

Хайде останете си със здраве.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Питах нещо в една от по-старите ти теми

Тема "Питане за емайлиране и пренавиване на мотор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: