Нека намерим най-тънките цени.
cholev - майстор
Същия тест извършен от правилен тестер, а не от поляк с див взор в очите :-D
https://www.youtube.com/watch?v=ceb8L77L_0o
wanderer - специалист
тест..... в дърво :-D . и това ако не покрие, защо изобщо са го кръстили бормашина? по интересно е със свредла 3-4 мм в некво по кораво желязо, като неръждавейка примерно. колко на страни ще се опита да избяга патронника е въпроса.
profesionalist_wood - майстор
wanderer написа:
тест..... в дърво :-D . и това ако не покрие, защо изобщо са го кръстили бормашина? по интересно е със свредла 3-4 мм в некво по кораво желязо, като неръждавейка примерно. колко на страни ще се опита да избяга патронника е въпроса.

...в метал тест https://www.youtube.com/watch?v=XKphfYXeVxg
wanderer - специалист
ха дано! тоя от мерак чак прегоря - проби си и менгемето.
bager - специалист
cholev написа:
Същия тест извършен от правилен тестер, а не от поляк с див взор в очите :-D
https://www.youtube.com/watch?v=ceb8L77L_0o
Поляка се мъчеше да пробива дъб, а не чам.
Както и да е, аз мисля да я пробвам. :) (Само)навих се общо взето. :)
sstefanov - майстор
С моята бормашина пробих над 100 отвора 10 мм в квадрат 20х20, тя загря, но си свърши работата.
etconev - специалист
Ха-ха, такъв съм мераклия на 12 v верт, че утре сутринта щях да ставам рано и да ходя в лидъла, добре, че се усетих на време, че е чак другата събота
jekasus - майстор
Моя 12в е с сваляем патронник и доста съм доволен от него, 20в влиза в работа само, когато на малкия свърши батерията.
Понякога и няма нужда от ъглов накрайник.

Прикачен файл

IMG_1844.JPG
klomo - специалист
fore написа:
klomo написа:
- Моята е на Айнхелл много големи луфтове. По удобна ми е стойка на Спарки и си слагам двигателя на оберфрезата без грам луфт, когато ми трябва.
Я обясни малко по подробно за тази хватка ?

Шийката на шпиндела на оберфрезата като тази http://www.sorotec.de/shop/images/produ ... 2444_0.jpg е 43 мм и стойката на Спарки е с 43мм захват. Слагаш и е удобно когато искаш да работиш канали или като "пробивен център" ( само за меки материали). По принцип този вид шпиндели не ги препоръчват за каквито и да било стойки( по книга) ,но според мен ако не се напъват с големи детайли и се следи натоварването на машината няма проблеми.
Последна промяна от klomo на пет яну 27, 2017 7:58 pm, променено общо 1 път.
Avas_co - майстор
kozl написа:
Avas_co написа:
[ и Метабо имат аналогичен верт.
Аз го имам. С две батерии е в куфара. Куфара е станд.размер и е излишно огромен за тази малка машинка. Трудно се сваля патронника. Или пък аз не можах да му хвана чалъма. На резба е и се самозатяга. Още като го го купувах се усъмних, че няма осигуретелен болт вътре в патронника и при обратно на ч.с. е възможно да се развие. Не разбрах какъв е принципа на законтряне, но държи. На метабото има надпис "made in China". Даже го изпуснах в локва и веднага след това разглобяване и сушене с компресор и пистолет за горещ въздух. Така няколко часа и не успя да хване ръжди.
Имам и Парксайт. Патронника се сваля елементарно. Оборотите на всички Парксайди имат плавно повишаване до един момент но натискане на спусъка и след това на макс. При Метабото в целия диапазон на натискане по спусъка оборотите се променят.
Е и на ръка се усеща по-силния момент на Метабото. За продължителна работа не съм ги сравнявал, както и за колко зареждат изтощена батерия.
Малко да поспамя с още едно Метабо, което имам. Флекс 125мм. Още като го купувах ми демонстрираха как се развива самозатягащата се гайка. Развъртяха диска и при инерцията на спиране натиснаха застопоряващия бутон. Разнесе се гаден тракащ звук и гайката се разтегна. И аз така го ползвах, доде ме виде професионалист и ме посъветва да развивам с гаргите, за да нямам проблеми.
Моя е на Крес, и нямам никакви ядове със сваляне и слагане на патрона, малко е филм слагането на ъгловата приставка, но не е драма като свикнеш, аз лично много му се кефя, за моите цели тая малка играчка е много удобна.
Това с флекса верно не е никак добра идея.
Форка, чак пък много да ми е мерак, предполагам, че ще работи добре, най- вероятно няма да има някаква съществена разлика от моя китаец.
За Прояна, ми аз основно ги ползвам за стягане, клеясъл болт си е винаги драма, там не е нужно да влизам в подробности, какво да се прави и какво може да се случи.Бързаците не мисля са най-подходящия инструмент за целта.Новите ми ключета имат там някаква екстра от към гаечната част за клеясъли болтове с замазана глава, но не съм я ползвал.
Пък и в такива случаи аз бих заложил на някоя лула, или още по-добре някой върток, по които при нужда да бия с чука.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: