• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivo_steel - специалист
burner написа:
ivo_steel написа:
На мен ми прави впечатление, че долната кошница от снимките изглежда доста по-дълбока от моята ... Нормално ли е на 25 кв. кошницата за пепел да е по-плитка... Всеки ден трябва да я чистя моята ,че иначе се препълва .
Високата част, която се вижда отпред на снимката е 230 мм. Иначе формата е неправилна. Ефективният размер е 175х120, а дълбочината е 70 мм.
Моята видимо е по-плитка . Ето как изглежда:
Прикачен файл:
Без име.jpg
като се прибера по-късно ще измеря точните размери.
А иначе и аз се надявам колегата ,който е запушил дупките ,да сподели как го е направил ,за да тествам :)

Също така ,колеги простете за забележката ,но темата е за камини Burnit ! Не разводнявайте темата ! Има си достатъчно теми за споменатите от вас начини на отопление !
burner - специалист
dradonov написа:
Колега тото от жилище до жилище разликата е голяма, аз съм със 120кв и се отоплявам с под 3т пелети .
както и да е, вече сме с това отопление така че да мислим по него.
днес направих експеримент , запуших страничните дупки на кошницата с пелети и след 12ч работа резултата е изцяло чиста кошничка. :-D
Чистата кошничка не е самоцел. По-важно е правилното горене. Трябва да се установи как запушването на отворите влияе на горивния процес. Всъщност той вероятно се подобрява от една страна, защото всички отвори отдолу са свободни по всяко време.
Пепелникът повече прах ли е поел, или всичко е заминало в комина?
grants - специалист
Колега тая кошничка(за пепелта долу) май или я слагаш наобратно или нещо не е наред направена. По принцип моите и на 2те камини предната им част стигат чак до горе , а при теб виж какъв отвор се получава. При мен извън самата кошничка пада само в задния край пепел , защото вече прелива от кошничката и няма къде да отиде , а при теб всичко отпред е в пепел и като отвориш вратата съм сигурен че пада много по пода.
И аз правя интересни тестове с кошничката, но ще споделя резултати през уикенда :wink:

Поздрави !
Barbutko82 - специалист
grants написа:
Колега тая кошничка(за пепелта долу) май или я слагаш наобратно или нещо не е наред направена. По принцип моите и на 2те камини предната им част стигат чак до горе , а при теб виж какъв отвор се получава. При мен извън самата кошничка пада само в задния край пепел , защото вече прелива от кошничката и няма къде да отиде , а при теб всичко отпред е в пепел и като отвориш вратата съм сигурен че пада много по пода.
И аз правя интересни тестове с кошничката, но ще споделя резултати през уикенда :wink:

Поздрави !
И при мен се събира по същия начин на вратичката.Аз си мислех,че е нормално,но май не е :o
Barbutko82 - специалист
dradonov написа:
Колега тото от жилище до жилище разликата е голяма, аз съм със 120кв и се отоплявам с под 3т пелети .
както и да е, вече сме с това отопление така че да мислим по него.
днес направих експеримент , запуших страничните дупки на кошницата с пелети и след 12ч работа резултата е изцяло чиста кошничка. :-D
Колега така и не сподели с какво си запушил отворите.
burner - специалист
Barbutko82 написа:
grants написа:

Поздрави !
И при мен се събира по същия начин на вратичката.Аз си мислех,че е нормално,но май не е :o
Ами просто може по някое време така да са изработвали пепелниците и отвеждането на пепелта, а после да се е оказало неудачно и да са го променили. При мен отворите, през които пепелта пада отгоре в пепелника са в един ред само (13 квт) и имат друга конфигурация. Няма да е проблем да се изреже едно парче ламарина, да се занити и увеличи по този начин височината отпред, за да не пада пепелта върху вратата, подобно на нашите по-късни варианти. Нека колегата се прибере довечера и замери неговия пепелник. Но той май е с 25 и там и сега са различни нещата. Но той споделя, че за един ден прелива пепелника. Това е лошо, аз за две седмици няма да го напълня. Ще търсим обяснение и решение.
benimm8808 - специалист
dradonov написа:
И задните също.
днес ще пробвам като отпуша по една дупка от всички страни да видим как ще е, защото мисля си ако се случат лоши пелети и на дъното се образува слепена пепел това ще пречи на процеса на горене за това искам да има и възможност да влиза въздух и от страни за всеки случай.
Колега това са камини не котли с роторни горелки или Greyko горелки, никой в никакъв случай не трбва да прави компромис с модела пелети.Просто харесва си даден производител,който е дълго на пазара,държи на реномето си и хората са доволни от продукта му,и избира.Лоши пелети дори и клас А1 на пазара бол,в търсенето и пробването му е майката.
3 година съм с едни и същи пелети и нямам дертове.
Я сподели с какво запуши дупките?
Поздрави.
grants - специалист
Да и аз споделям мнението на колегата benimm8808, с тези пелетни камини трябва да се позлват само хубави пелети и всеки направен компромис дава после гадни дертове - я с препълване на горивната камера , я с препълване на пепелника или пък задръстване на сервизионните отвори.
Аз миналата година карах с едни иглолистни 300лв/кг - даваха хубав разход , топлеха , но направих 2 основни почиствания на камината при изгорени 1 тон пелети. Сега съм изгорил тон вече и камината не дава никакви признаци за основно почистване, но ползвам други пелети. Сега ще видя като почна да горя пак от старите :)
dradonov - напреднал
Отворите временно съм ги запушил с алуминиево тиксо.
пепелта не мога да преценя още дали повечето отива в кумина или в пепелника по скоро 50 на 50 , инак пепелника си е заводски така при мене говорим за 25квт .
Относно горенето има разлика във формата на пламъка особено при запалване, но не виждам да се отразява на разхода за сега.
Пелетите ясно, че търсим само хубави но партида до партида имат големи разлики от една и съща марка, поне така се случи при мене т.е. не сме застраховани че няма да попадне на лоши пелени.
ivo_steel - специалист
Ето какво представлява моето чекмедже за пепел ...
Прикачен файл:
камина0.jpg
камина0.jpg (105.91 KиБ) Видяна 2973 пъти
Страничните размери са 230Х140 , камината е 25кв. На 3 изгорени чувала се препълва . Явно ще трябва да ходя при теникеджия да ми скалъпи нещо по-ефективно ...
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: