• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе хора, стига сте пълнили темата на човека със спам! Просто приемете, че не всеки се чувства комфортно с климатици! Вижте заглавието на темата и пишете в тази посока. Нищо лично към никого, но ми е втръснало от подобен сюжет. Извинявам се за отклонението.
preslav - майстор
Вичи написа:
Ей за това попитах какво е Чайка - заради чукчите.
Как ги водите тия спорове без да четете какво казва опонента, как ги раздавате тия акъли без да прочетете какво се пита! Почти всеки доказва нещо си във всяка тема и ако прочете някое чуждо мнение, то е за да извади от контекста нещо и да го обори.
Какво общо има Чайка с чукчите и темата "Отоплителна инсталация в Апартамент" - viewtopic.php?f=10&t=56295#p838301 Природни забележителности ли ще коментираме или отоплението на апартамент на последен 8ми етаж с добра изолация? В случая твоето уточнение е спам (Спам (spam) е използване на среда за електронни комуникации за масово изпращане на нежелани съобщения.)
Гледам, че най-активен си в темата за разход на пелети, очевидно на това се топлиш и на това си фен, но не казваш на кой етаж ги гориш и дали е в Гларус (пардон Чайка) или на двора при комшийката. Човекът тъкмо се нави за газ, ама не, ние ще го пратим при чукчите, за да си чешем после езиците какъв е разхода на пелети.
Жалко, че имам толкова свестни приятели точно от Заарата - започвам да преосмислям приятелствата си!
idealist - специалист
preslav написа:
.....

Малко извън тази тема, ама не си си завършил предишната, не си казал къде е проблема и как си го решил, което си е меко казано неуважение към всички, които са се ангажирали да изкажат мнение, предложение, съждение.
Бъди здрав!
Напротив ! Писах ! Имаше колега с подобен проблем. Посъветвах го да се снабди с лимонена к-на за промишлени нужди. Така реших моя проблем, а той беше подпушване на тръбите.
Вичи - специалист
preslav написа:
Какво общо има Чайка с чукчите и темата "Отоплителна инсталация в Апартамент" - viewtopic.php?f=10&t=56295#p838301 Природни забележителности ли ще коментираме или отоплението на апартамент на последен 8ми етаж с добра изолация? В случая твоето уточнение е спам (Спам (spam) е използване на среда за електронни комуникации за масово изпращане на нежелани съобщения.)
Гледам, че най-активен си в темата за разход на пелети, очевидно на това се топлиш и на това си фен, но не казваш на кой етаж ги гориш и дали е в Гларус (пардон Чайка) или на двора при комшийката. Човекът тъкмо се нави за газ, ама не, ние ще го пратим при чукчите, за да си чешем после езиците какъв е разхода на пелети.
Жалко, че имам толкова свестни приятели точно от Заарата - започвам да преосмислям приятелствата си!
Общото е известната фраза "Чукча писател, не читател"

По отношение етажа, фенството на пелети и газа, вече написах:
Вичи написа:
Отоплението с пелети няма никакви предимства спрямо отоплението с газ, при наличие на централно газифициране.
При мен пелетния котел е на първия етаж (къща), но ако някога прекарат газ ще се откажа от пелетите моментално.
С климатици не е по-евтино и доста по некомфортно.
Но Преслав писател...
preslav - майстор
idealist написа:
preslav написа:
.....

Малко извън тази тема, ама не си си завършил предишната, не си казал къде е проблема и как си го решил, което си е меко казано неуважение към всички, които са се ангажирали да изкажат мнение, предложение, съждение.
Бъди здрав!
Напротив ! Писах ! Имаше колега с подобен проблем. Посъветвах го да се снабди с лимонена к-на за промишлени нужди. Така реших моя проблем, а той беше подпушване на тръбите.
Значи можело и по-спокойно да се говори! Подскоците за "комфорта", "чайката", на патката главата и други разни (дето ги чакам да се обадят) изобщо не са от полза на никого - прав е онзи дето беше писал "в английски форум питаш и ти отговарят, в руски..., в български питаш и започват да ти обясняват колко си прост". Та чакам оня с чукчите да се появи, може и още да спи, а аз се събудих от студ, за да кажа, че всичкият този Х.й съм го ял!
Жив и здрав бъди, очевидно си млад и цепенето на дърва ти е един вид безплатен фитнес, но за мен и намирането на копчето за пускане на топлото е проблем без 2.5 диоптъра!
Аха - появи се и оня с чукчите, той бил читател, а не писател! Малко обаче пропуска, че друг му каза, че да си от Стара Загора, не означава, че в момента живееш там - в същност чукчата пропуска доста други по-съществени неща, ама нали трябва да се изходи и той по въпроса!
idealist - специалист
preslav написа:

... очевидно си млад и цепенето на дърва ти е един вид безплатен фитнес, ....
Уви ! Почти в пенсионна възраст съм ! Май ще трябва да черпя.
ky-kyy - майстор
Аз лично, преди да се преместя в жилище с парно, съм се топлил, единствено на ток. Минал съм през печка Лъч, смядовски радиатори, акумулираща печка (бях разбил стената колкото да влезе печката, иззидах я с тухли и топлех две стаи с една печка), после подово.....Спомням си, как съседите топуркаха и тракаха с лейките за нафта, денонощно, после камините с дърва, че газовите печки, ся топуркат с пелети и няма нова година за тях, няма 9 септември, все ремонтират, проветряват, чистят, носят....
Тока, казвате скъп. Сметките високи, ала-бала....вий по 23 лева и 12 стинки ток плащате, другите на тока по 333, 33 стинки. Ама тез, дето с тока, са дали едни 200 лева за ел печка и си плащат по 350 кинта зимните месеци. И вечер, като се приберат от бачкане, си обръщат внимание на децата, на жената, па му сипят една ракия, па едно мезе и им е топло на душата.... А другите, сте дали по нам колко си хиляди лева, за тръби, за камини, за помпи, за кви ли не щуротии. Че то само термометрите дето сте ги наслагали да си мерите градусите, са по-скъпи от един конвектор, ве :)
Ми такова е....всеки си шета на акъла....Аз предпочитам, да си почивам на топло, да се радвам на внуци и да зяпам новините и да плащам някой лев за ток, отколкото да ставам хамалин, за едното, ужким евтино топло....
Та авторе, по нагоре ти писах да помислиш и за тоя вариант, ама явно игнорира съвета ми. Той между климатиците беше, та сигурно не си го видял :)
Ако си беше купил жилище с прекарана газ и ти предстоеше ново обзавеждане - Категорично щях да ти кажа - на газ. Но твоя случай, далеч не е такъв.
Котли пелетни или на дърва - също не ти препоръчвам. Нека ми скачат колкото си искат, ония сектанти...
Карай си на ток и си гледай пашалъка. Радвай се на семейството и недей се увлича по модите :)
ПП Най ме кефи, като рече некой, че пелетите било напредничаво, чудуту на века и кво там беше...Аланкооолу, още едно време, сиромасите по увата са се топлили на царевични кочани, на лозови пръчки и слънчогледови пити, барабар с конски фъшкии....Шото са немали друго....
olelemaiko - специалист
не вервах че ше прочета нешто умно у тоя форум.да си жив и здрав куку.
fbr - майстор
В службата колегите, които в къщи са на климатик, никога, ама никога не посягат на дистанционното на климатика. Ръгат радиатора в контакта, че и конвектор включват заедно с него, като падне под -10. А иначе, като тебе разправят наляво-надясно, как само си режели мезето и пиели виното, и се радвали на жената и децата.
preslav - майстор
fbr написа:
В службата колегите, които в къщи са на климатик, никога, ама никога не посягат на дистанционното на климатика. Ръгат радиатора в контакта, че и конвектор включват заедно с него, като падне под -10. А иначе, като тебе разправят наляво-надясно, как само си режели мезето и пиели виното, и се радвали на жената и децата.
Голям критерий изкара, тя и малоумната ми колежка си включва конвектор при работещ климатик - хиляда пъти и казах, че конвектора загрява въздуха под тавана и лъже датчика на климатика и той спира да работи - е не 1000 пъти, само 3, ама с арменски долап спори ли се!
Всеки да се топли както ще, ама едно е у дома, друго е когато "службата" ти плаща топлото - селска работа, в смисъл на селяндурска или както казва народа "на чужд гъз и 100 тояги са малко"!
Пропуснах да кажа, че ако друг плаща сметките и хеликоптер ще си включа да ми брули орехите.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18

Тема "Отоплителна инсталация в Апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: