• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
ky-kyy написа:
...
Евала, не в десятката, а в двайската.
radius написа:
ky-kyy написа:
...
Евала, не в десятката, а в двайската.
Точно така. Пирфектен съвет за апартаментоживущите. Тез, къщотуземците, да си гледат работата!
grants - специалист
Хаха тая тема стана пълен бъркоч, жалко за човека който доста се е постарал да прочете , сметни и покаже нещо. Ама българска работа де всеки хвали неговото и въпреки, че другите не му го харесват той пак продължава да плюе и съска :partyman:
grants написа:
Хаха тая тема стана пълен бъркоч, жалко за човека който доста се е постарал да прочете , сметни и покаже нещо. Ама българска работа де всеки хвали неговото и въпреки, че другите не му го харесват той пак продължава да плюе и съска :partyman:
Споко де, мирен! Няма плюене, няма съскане. Напълно съм съгласен, че съветя е правилен. Засегнаха са разни кюмбета, лейки, дрънкане на посуда и тинтириминтири...
Живях 5г. в апартамент, планински район, люти зими. Първи отоплителен сезон се топлех със 100 вата- лампа. По малко от 14 градуса не е било у дома. После поотфръкнах и си купих калорифер 3 квт. Най висока сметка за ток- 12,50лв. Заплата 264,57лв. , 86та-91ва година. Ако живеех още там, щях да се топля на ток.
Ко пофалих сега? Или г-н Грантс не писа за мен, след като не ме цитира?
Да допълня. Някои набори, навярно си спомнят една реклама на норвежки конвектори от зората на демокрацията- С 500 вата ще стоплим вашият дом.
Не споменаха обаче за топлоизолация. Пусналият темата, ще си преценява вариантите.
preslav - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
grants написа:
Споко де, мирен! Няма плюене, няма съскане. Напълно съм съгласен, че съветя е правилен. Засегнаха са разни кюмбета, лейки, дрънкане на посуда и тинтириминтири...
Живях 5г. в апартамент, планински район, люти зими. Първи отоплителен сезон се топлех със 100 вата- лампа. По малко от 14 градуса не е било у дома. После поотфръкнах и си купих калорифер 3 квт. Най висока сметка за ток- 12,50лв. Заплата 264,57лв. , 86та-91ва година. Ако живеех още там, щях да се топля на ток.
Ко пофалих сега? Или г-н Грантс не писа за мен, след като не ме цитира?
Да допълня. Някои набори, навярно си спомнят една реклама на норвежки конвектори от зората на демокрацията- С 500 вата ще стоплим вашият дом.
Не споменаха обаче за топлоизолация. Пусналият темата, ще си преценява вариантите.
Грантс не визира теб, той просто се опитва да сложи точка на чужда тема. Извинявам се за повторението, но авторът със сигурност вече е взел решението си. Сигурен съм и в едно друго нещо - догодина авторът няма да се появи и да каже сбърках или постъпих правилно - съвсем други неща ще са му на главата!
ky-kyy - майстор
Забелязвам, такава тенденция във форума. А и не само в този. Питащия, си е взел решение, но пуска тема, за да прочете някое мнение, което съвпада с неговото и спокойно да си даде парите....Ако ги има тези пари, е донякъде добре. Но ще ви дам пример, с един познат.
Та моя познат, се запали по пелетните котли. Чел, слушал......абе влязал яко в джаза...Една година, все това му беше в ума, кой-къде срещне, все за пелети говореше. Естествено, на всяко различно мнение, отговаряше - "Ти много знайш!" И така, след година мечти, миналата пролет, реши да се палетезира. Изтегли от банка 10к пара, като навсякъде обясняваше, че щели да му стигнат 6-7к, ама да си купел с остатъка "умен телевизор" и пералня, дето била по-хитра от лисица.
Да, ама не :) Тия 10к, до никъде не му стигнаха...Рефинансира заема, дръпна още 5к, ама пак на финалната права, я закъса...И почна да ни обикаля нас- от един 200 лева, от друг 300....И към Коледа, вече имаше топлинка в дома си....
Топлинката си я бива, спор няма. И да е имал проблеми с настройки, с гаснения или квито там проблеми имат понякога пелетните горелки, не ги е споделял. Цената и качеството на пелетите, както и количеството, също не е споделял. Да приемем, че всичко му е ОК.
Въпроса ми е, на каква цена е това ОК. Сега в близките 8 години, ще плаща всеки месец по 250 лева заем на банката. Няма зима, няма лято..всеки месец, щото ако не плаща идва оня чичко съдия изпълнител. Дължи на всичките си познати пари, които не зная кога ще успее да върне. И освен лихвите в банката, си му вървят естествено и сметки за "малък ток", а и евтините пелети, не са хич без пари, нали :)
Друг познат. Бачка като охрана, гледа цял ден камери, защото е трудоустроен и не може друго. Взима и някаква мижава пенсийка по болест. Не стигат парите, то ясно....Тегли също заем 10к от банка, купи си камионче. Нае си шофьор и му намери работа по договор, към едно топливо. Изкарва заплата на шофьора, изкарва и на него. Плаща си спокойно сметките, има си и с какво да живее и семейството му.
Разликата между двамата е тази, че единия послуша мен, а другия послуша, не когото трябва :)
Те така и пак тъй :)
Вичи - специалист
Супер идея! Заменям котел за камионче. С парите, дето ще изкарам от него ще си плащам тока и ще ми остават за пиене. Ама аз имам познат с три камиончета и без кредити, който ми иска заеми да си плати горивото и осигуровките. Ако утре шофьора на твоя познат вземе на свой ред кредит, купи собствен камион и предложи по-добри условия на Топливо, той какво прави с неработещ камион и оня чичко? Защото и това го има.

Много помагаме на темата, няма да пишем в "С какво се отоплявате" я. Ама автора си е виновен - как така ще има климатици и няма да му харесват. Аз как съм доволен? Духали, лигавщини - на мен що не ми духат! Ама жената, ама бебето, това да не е последната жена на света бе. Ай ся на къв ща ми са праи па тоа!
preslav - майстор
Вичи написа:
Супер идея! Заменям котел за камионче. С парите, дето ще изкарам от него ще си плащам тока и ще ми остават за пиене. Ама аз имам познат с три камиончета и без кредити, който ми иска заеми да си плати горивото и осигуровките. Ако утре шофьора на твоя познат вземе на свой ред кредит, купи собствен камион и предложи по-добри условия на Топливо, той какво прави с неработещ камион и оня чичко? Защото и това го има.

Много помагаме на темата, няма да пишем в "С какво се отоплявате" я. Ама автора си е виновен - как така ще има климатици и няма да му харесват. Аз как съм доволен? Духали, лигавщини - на мен що не ми духат! Ама жената, ама бебето, това да не е последната жена на света бе. Ай ся на къв ща ми са праи па тоа!
Ами аз казах на какво съм се топлил през годините, казах и от какво съм останал най-доволен (като комфорт), ама един тук ме посече, че бил знаел какви са ми понятията за комфорт - сега се топля некомфортно заради такива зевзеци.
ky-kyy - майстор
Яко влязохме в офтопика :)
Много ми е кеф, като някой, преиначава думите ми. За климатици, не съм казал нищо. Един ги харесва, друг не ги харесва...Мнения 1000 има по въпроса. Изразих, различно мнение и го подкрепих с примери. Човека си има глава и ще си прецени.
А относно твоя човек с трите камиона....Не 3, а 303 да има, като не им осигури работа, ще духа супата :) Ако ме беше попитал, какво да прави с парите си, щях да му кажа. Но както казах и по-горе, е послушал грешния човек.
Аз празни приказки, не говоря и не умножавам по пи 3,14. Който ме е послушал, изкарва пари и си свирка. При мен, няма "ако", "ще видим" и други пичи масали.
Живи и здрави всички :)

ПП И както, съм споменавал и друг път. Нека всеки решил да мине на "модерното" пелетно отопление, да хвърли един поглед(дори само в този форум) на темите с проблеми с пелетните котли. Да види честота на писане (по коледа и нова година, бяха активни, само пелетаджиите) и да си прецени :)
Нищо лично, към никой. Ама след като вие сте се прекарали, недейте прекарва и другите. Моля Ви :)
preslav - майстор
ky-kyy написа:
Яко влязохме в офтопика :)
Много ми е кеф, като някой, преиначава думите ми. За климатици, не съм казал нищо. Един ги харесва, друг не ги харесва...Мнения 1000 има по въпроса. Изразих, различно мнение и го подкрепих с примери. Човека си има глава и ще си прецени.
А относно твоя човек с трите камиона....Не 3, а 303 да има, като не им осигури работа, ще духа супата :) Ако ме беше попитал, какво да прави с парите си, щях да му кажа. Но както казах и по-горе, е послушал грешния човек.
Аз празни приказки, не говоря и не умножавам по пи 3,14. Който ме е послушал, изкарва пари и си свирка. При мен, няма "ако", "ще видим" и други пичи масали.
Живи и здрави всички :)

ПП И както, съм споменавал и друг път. Нека всеки решил да мине на "модерното" пелетно отопление, да хвърли един поглед(дори само в този форум) на темите с проблеми с пелетните котли. Да види честота на писане (по коледа и нова година, бяха активни, само пелетаджиите) и да си прецени :)
Нищо лично, към никой. Ама след като вие сте се прекарали, недейте прекарва и другите. Моля Ви :)
+1 за многобройните питания за пелети, котли, опушени стъкла и железни дърва, ама много е важно когато те цепи глава дали е отпред или отзад!
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18

Тема "Отоплителна инсталация в Апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: