Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bai_bradyra - специалист
Miro4774 написа:
Понеже си правя екперименти и увеличих на 10 - 11 сек подаването и пак не падат не изгорели пелети. Дали да не пробвам с цикъла ? Или пелетите са калпави. И горят като факла.
Нали постигна задоволителни резултати и беше доволен :o Или: нещо работи, дай да го разглобим за да видим защо работи :lol: Щом постигна добри резултати с разхода и температурата в къщи, пий си ракията и не се занимавай с глупости....освен, ако ракията ти е до котела :drinkers:
Miro4774 - специалист
Да няма да го пипам.
Miro4774 - специалист
Miro4774 написа:
Да няма да го пипам.
Имам още нещо когато малкия шнек избутва пелетите върху жарта има много черна пепел която малкия шнек не е избутал от пепелника. И качва пелетите върху изгорялата пепел в самата горивна камера.
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Miro4774 написа:
Да няма да го пипам.
Имам още нещо когато малкия шнек избутва пелетите върху жарта има много черна пепел която малкия шнек не е избутал от пепелника. И качва пелетите върху изгорялата пепел в самата горивна камера.
Трябва от време на време да се чисти горивната камера от нагар. Аз я чистя с една медна тръбичка. Ако има много нагар пречи на пелетите да се хлъзгат в правилната посока.
Miro4774 - специалист
Аз също я чистя всяка седмица. Попитах някъде по нагоре горелката когато се монтира трябва ли да се нивелира и всичко да е равно или да има малък наклон към горивната камера.
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Аз също я чистя всяка седмица. Попитах някъде по нагоре горелката когато се монтира трябва ли да се нивелира и всичко да е равно или да има малък наклон към горивната камера.
Няма наклони тя не е чак толкоз хитра горелката.
togo - специалист
Има значение наклона за това накъде ще бие пламъка.Моята беше леко наведена(завъртяна) на едната страна и дълго време се чудих защо пламъка все върви към едната стена на гор. камера, а се оказа че не ми е била нивелирана.Освен това, ако я наведете леко напред(като отпуснете малко фланеца), пламъка отива по-напред , а не толкова нагоре(това според котела).
kalin72 - майстор
Evgeniy написа:
Пробвано е с RS232 to Wifi. Няма причина да не работи. Би трябвало да си направи виртуален ком порт, който да сочи към IP на чудото.
Иска ли отделно захранване? И дали този адаптор си заслужава 30те долара цена? От България може ли да се намери читав?
Благодаря :)
Evgeniy - майстор
http://www.itshop.bg/product/3458/rolin ... I3q6FV97cs

Линковете са на български сайтове и цената е в лв.
Ето и отговора:
Съдържание на опаковката: Adapter (DB-9 male, RJ-45 Female), захр. адаптер (5V DC, 1A),
kalin72 - майстор
Да де, ама тоз адаптор е Ethernet, аз питах за Wifi. Чета, че има и такива, които са без допълнително захранване.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: