• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Gek - специалист
Здравейте колеги, моля ви за малко помощ. Става дума за печка за баня, за стена на теси. Работи само вентилатора, нагревателя - не. След като замерих веригите на нагревателя установих, че общия край на двата нагревателя минава през две защити. Едната е ОК - съпротивлението й е нищожно, но другото нещо (защото незнам какво е) има съпротивление 500 ома и мисля че в него е проблема. Някой може ли да каже по приложените снимки какво е това нещо, нормално ли е да има съпротивление от 500 ома и ако не - от къде да си го купя?
мерси предварително.
Изображение
Изображение
ky-kyy - майстор
Нарича се, термопредпазител. Струва около левче :)
preslav - майстор
Кълцаш и носиш в кой да е магазин за електронни компоненти - има ги на различни температури. Ако си издухаш прахоляка можеш няколко дни да караш и без този "бушон".
hidrazin - майстор
Само да предупредя - като купиш новия башон, да не вземеш да го запояваш!!! Веднага пак ще изгори.
Само механично свързване - с кербоване.
:partyman:
preslav - майстор
hidrazin написа:
Само да предупредя - като купиш новия башон, да не вземеш да го запояваш!!! Веднага пак ще изгори.
Само механично свързване - с кербоване.
+1
zz_stefanov - майстор
Е запоявал съм, но с добро топлоотвеждане между спойката и термичката :)
Автора обаче трябва да намери каква е причината за изгарянето, защо не е сработила и другата термозащита....
preslav - майстор
zz_stefanov написа:
Автора обаче трябва да намери каква е причината за изгарянето, защо не е сработила и другата термозащита....
Прах, спекли лагери на вентилатора - за мен по-добър вариант е още една самовъзстановяваща се термичка, ама да не разводняваме темата.
hidrazin - майстор
Разбира се че може да се запояват - парцалче със спирт, кохери ... Ама сега тук не е училище.
Пък и наистина е важна причината и обикновено е неработещ или проблемен вентилатор.
В тази връзка използването на тази печка без термо бушон дори и за ден въобще не е добра идея.
Да си направи профилактика на вентилатора и тогава...
preslav - майстор
hidrazin написа:
Разбира се че може да се запояват - парцалче със спирт, кохери ... Ама сега тук не е училище.
Пък и наистина е важна причината и обикновено е неработещ или проблемен вентилатор.
В тази връзка използването на тази печка без термо бушон дори и за ден въобще не е добра идея.
Да си направи профилактика на вентилатора и тогава...
Изобщо тези вентилаторни изпълнения да си ги вентилира някъде другаде! Аз се къпя с топла вода, а парата дърпам с 12 V вентилатор - всичко друго е изгъзици.
zdravcho - специалист
preslav написа:
Изобщо тези вентилаторни изпълнения да си ги вентилира някъде другаде! Аз се къпя с топла вода, а парата дърпам с 12 V вентилатор - всичко друго е изгъзици.
ми то и изказването ти малко изгъзица. Питането е за неизвестен на автора елемент във вентилаторна печка, а не как да си проветрява банята или с какво да я топли. Ами ако и тоалетната е в същото помещение и като отиде да ака, пак ли да си пусне топла вода та да се стопли? Може ли малко по-внимателно с тона и вентилирането на глупости и да се придържаме към темата
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Незнаен елемент в печка за баня Теси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: