• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
olelemaiko - специалист
туи да правиш огън от пелети с вятър и да се чудиш как да държиш топлото в печката.егати умното.да гониш михаля.да е на газ да е на нафта да е горелка.
то и с пелети е умно ама даи триисе хиляди лева за котел и всичко.
Последна промяна от olelemaiko на нед яну 29, 2017 1:44 pm, променено общо 2 пъти.
ky-kyy - майстор
Нямам идея, за какви цепения пишеш @ preslav.
Казвам просто и ясно, че за апартамент, без централно парно, или с прекарана предварително газ, най-нормалното отопление е това на ток. Всичко друго, са заблуди. Натоварване и за вас, натоварвате и съседите. Казвам също, че заради някаква химерна икономия, не е редно да се влагат много пари накуп и да чакаш да ги избият внуците, евентуално..... Казвам, че не бива да ставате роби, на временни моди и течения.
Ако и сега не сте ме разбрали...нямам какво друго да кажа :)
Вичи - специалист
ky-kyy написа:
Яко влязохме в офтопика :)
Много ми е кеф, като някой, преиначава думите ми. За климатици, не съм казал нищо. Един ги харесва, друг не ги харесва...Мнения 1000 има по въпроса. Изразих, различно мнение и го подкрепих с примери. Човека си има глава и ще си прецени.
А относно твоя човек с трите камиона....Не 3, а 303 да има, като не им осигури работа, ще духа супата :) Ако ме беше попитал, какво да прави с парите си, щях да му кажа. Но както казах и по-горе, е послушал грешния човек.
Аз празни приказки, не говоря и не умножавам по пи 3,14. Който ме е послушал, изкарва пари и си свирка. При мен, няма "ако", "ще видим" и други пичи масали.
Живи и здрави всички :)

ПП И както, съм споменавал и друг път. Нека всеки решил да мине на "модерното" пелетно отопление, да хвърли един поглед(дори само в този форум) на темите с проблеми с пелетните котли. Да види честота на писане (по коледа и нова година, бяха активни, само пелетаджиите) и да си прецени :)
Нищо лично, към никой. Ама след като вие сте се прекарали, недейте прекарва и другите. Моля Ви :)
За климатиците не беше към теб. Зададох ти въпрос - не отговори.

Приемам, познавам, ползвам и плащам почти всички начини за отопление. Живея в къща с пелетен котел, радиатори и подово. Има и камина на дърва, която паля за кеф и е резервен източник. Най-близкия ми приятел живее в съседната къща (на 7 метра) и е с термопомпа - отлично съм запознат с възможностите и, у тях е страхотно. Имам апартамент, който отоплявам с климатик и електрически конвектори. Имам и 1/2 наследствен апартамент на парно, което плащам. Офиса го топля с климатици. Най -добре се чувствам при роднините на село с пернишката печка в кухнята и "чудото" в стаята за спане. Когато ходя помагам, знам, че туризма не е като имиграцията, но що-годе съм наясно за какво иде реч. За съжаление, никъде нямам възможност да ползвам централно газоснабдяване. Знам за какво говоря.

Ти пелети на живо виждал ли си? С един пример за някой, дето не може да си направи сметката - мислел, че нещо струва 7, а излязло 17 хиляди глобализира и обобщи света. Гледате във форума проблемите на пелетаджийте, а пропускате тези, които споделят, че са се "родили" откакто са минали на пелети.

Изобщо не твърдя, че пелетите са панацея!
ky-kyy - майстор
Вичи написа:
За климатиците не беше към теб. Зададох ти въпрос - не отговори.

Приемам, познавам, ползвам и плащам почти всички начини за отопление. Живея в къща с пелетен котел, радиатори и подово. Има и камина на дърва, която паля за кеф и е резервен източник. Най-близкия ми приятел живее в съседната къща (на 7 метра) и е с термопомпа - отлично съм запознат с възможностите и, у тях е страхотно. Имам апартамент, който отоплявам с климатик и електрически конвектори. Имам и 1/2 наследствен апартамент на парно, което плащам. Офиса го топля с климатици. Най -добре се чувствам при роднините на село с пернишката печка в кухнята и "чудото" в стаята за спане. Когато ходя помагам, знам, че туризма не е като имиграцията, но що-годе съм наясно за какво иде реч. За съжаление, никъде нямам възможност да ползвам централно газоснабдяване. Знам за какво говоря.

Ти пелети на живо виждал ли си? С един пример за някой, дето не може да си направи сметката - мислел, че нещо струва 7, а излязло 17 хиляди глобализира и обобщи света. Гледате във форума проблемите на пелетаджийте, а пропускате тези, които споделят, че са се "родили" откакто са минали на пелети.

Изобщо не твърдя, че пелетите са панацея!

Ех, Вичи, Вичи.....четеш ме, както дявола евангелието :) И пак слагаш думи, които не съм писал...но това е нещо нормално, за хора, които без да преиначат, или оплюят опонента, не могат два лафа да вържат.
Ти ми говориш за къща, за баба на село и за офиси.....А тука говорим за апартамент на висок етаж.
За разни "ако тъй, или ако иначе" не виждам как мога да ти отговоря, защото не боравя с абстракции. За това, че един има работа, а друг няма и че един печели пари, а друг не може, също не мога да отговоря, по друг начин, освен по шеговития по-нагоре.
Ако внимателно си чел, какво писах - намери къде съм казал, че не топлят пелетните горелки, или дървените печки, или нафтовите, или газовите. Такова нещо не съм казал, недей манипулира случайния читател, който не е длъжен, да чете целия диалог!!!!
За Н-ти, път ще повторя, че за мен, не е разумно да се наливат една камара пари, за удоволствието да мъкнеш торби и чували по стълбища и асансьори. Да заемаш асансьора и да тормозиш съседите. Да създаваш проблеми на семейството и да тормозиш децата. Па ако ще да го прикриваш това, със създаване на трудови навици.
Когато стане дума за селски къщи или хижи в планината, ще ти кажа тогава моето обективно мнение.
Моля, да не ме цитирате, ако ще слагате, ваши свободни съчинения, като мои мисли . Благодаря :)
grants - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Най висока сметка за ток- 12,50лв. Заплата 264,57лв. , 86та-91ва година. Ако живеех още там, щях да се топля на ток.
Ко пофалих сега? Или г-н Грантс не писа за мен, след като не ме цитира?
Колега не цитирам теб, но написаното от теб какво общо има с темата ? Ти прочете ли я изобщо или реши ей така да кажеш какво било през 86та година :lol: Малко е несериозно според мен. Като ще даваш съвети за ток давай и някаква по-актуална инфорамция, щото и аз знам от дядо ми че преди тока бил 1ст ама сега не е баш така.
ky-kyy написа:
За Н-ти, път ще повторя, че за мен, не е разумно да се наливат една камара пари, за удоволствието да мъкнеш торби и чували по стълбища и асансьори. Да заемаш асансьора и да тормозиш съседите. Да създаваш проблеми на семейството и да тормозиш децата. Па ако ще да го прикриваш това, със създаване на трудови навици.
Колега от подобни съвети хората нямат нужда, защото са тотално грешни. Надявам се наистина да НЕ си виждал парно на пелети в жилищен блок, защото глупостите които говориш са големи. Какви проблеми може да създаваш на децата, че и на съседите :lol: Или сме чули от тук и там и хайде да дадем акъл във форума :lol: СМЕШНА работа :prayer:

Ако колегата все пак реши да се топли на ток една тема, която може да му свърши работа
viewtopic.php?f=10&t=55382
ky-kyy - майстор
grants написа:

Колега от подобни съвети хората нямат нужда, защото са тотално грешни. Надявам се наистина да НЕ си виждал парно на пелети в жилищен блок, защото глупостите които говориш са големи. Какви проблеми може да създаваш на децата, че и на съседите :lol: Или сме чули от тук и там и хайде да дадем акъл във форума :lol: СМЕШНА работа :prayer:

Ако колегата все пак реши да се топли на ток една тема, която може да му свърши работа
viewtopic.php?f=10&t=55382
Дали имат нужда, от моя съвет, ще си преценят хората :) Казвам, моето мнение. Като се аргументирам. А вашите аргументи, леко куцат :)
grants - специалист
ky-kyy написа:
Дали имат нужда, от моя съвет, ще си преценят хората :) Казвам, моето мнение. Като се аргументирам. А вашите аргументи, леко куцат :)
Да прав си ако темата беше лаладжийска съветите ти са баш за там :wink: Само че идеята на темата е съвсем различна, ако изобщо си и прочел 1вата страница, където все още има някой и друг смислен коментар.
Ако няма какво да кажеш просто подмини или отиди да се вихриш в силната ти тема за спам или пред блока :wink:
ky-kyy - майстор
grants написа:
ky-kyy написа:
Да прав си ако темата беше лаладжийска съветите ти са баш за там :wink: Само че идеята на темата е съвсем различна, ако изобщо си и прочел 1вата страница, където все още има някой и друг смислен коментар.
Ако няма какво да кажеш просто подмини или отиди да се вихриш в силната ти тема за спам или пред блока :wink:
Това ли ти са аргументите? :-D :-D :-D
За разлика от теб, обясних на човека, какви капани може да очаква и го подкрепих с примери. А ти, освен обиди и определения, друго не каза. Ако се чувстваш велик, от това, че си обидил мен- добре. Живей си спокойно живота. Дано да не е на кредит ;)
Вичи - специалист
ky-kyy написа:

Ех, Вичи, Вичи....
Няма смисъл са споря с теб - прекалено некомпетентен си. Нямаш никакви теоретични или емпирични познания за отоплението. С аргументи от сорта по-добре камион, отколкото котел, както ти каза колегата - пред блока или с хора на твоето ниво. Жив и здрав, успешно драскане и избиване на комплекси!
grants - специалист
ky-kyy написа:
Да заемаш асансьора и да тормозиш съседите. Да създаваш проблеми на семейството и да тормозиш децата.
ky-kyy написа:
Изтегли от банка 10к пара, като навсякъде обясняваше, че щели да му стигнат 6-7к, ама да си купел с остатъка "умен телевизор" и пералня, дето била по-хитра от лисица.
Да, ама не :) Тия 10к, до никъде не му стигнаха...Рефинансира заема, дръпна още 5к, ама пак на финалната права, я закъса...И почна да ни обикаля нас- от един 200 лева, от друг 300...
Колега приказки от 1001 нощ не ми се четат , ако мислиш че това са съвети жестоко се лъжеш. И какво има да се аргументирам за подобни простотии дето акаш , кажи нещо смислено и тогава може да си говорим. Монетата винаги има 2 страни и както и да я въртиш винаги остава нещо, за което трябва да се направи компромис. Така е и с отоплението, каквото и да избереш винаги ще има нещо което няма да ти харесва. Щом човека е преценил, че така му отърва значи си е направил някаква сметка.
А щом искаш да си толкова полезен със съветите дай някаква актуална информация откъм цени и т.н. да видим къде ще му излезне края. Аз споделих моя път, нека като се дават съвети то поне да бъдат от 1во лице, а не от чух , казаха ми и прочетох някъде :wink:
Жив и здрав !
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18

Тема "Отоплителна инсталация в Апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: