Мисля, че изработката на нов пепелник няма да ти помогне много. Твоят е с размери 23х14х8=2576 куб.см. Моят - 17,5х12х7=1470 куб.см. Имаш един литър повече обем. Няма смисъл да се мъчиш. Виж там пелетите дали не правят много пепел, или го чисти всеки ден. Днес, след 14 часа работа, при мен имаше 1см пепел на дъното на пепелника. Ако пък искаш, ето ти моят пепелник - в профил и анфас. Няма как да изработиш по-дълбок, защото дъното на кутията, в която влиза горивната камера и сега при теб се е заровило в пепелта. Как ще го вкарваш и вадиш, ако е по-дълбок пепелника?
burner написа:Мисля, че изработката на нов пепелник няма да ти помогне много. Твоят е с размери 23х14х8=2576 куб.см. Моят - 17,5х12х7=1470 куб.см. Имаш един литър повече обем. Няма смисъл да се мъчиш. Виж там пелетите дали не правят много пепел, или го чисти всеки ден. Днес, след 14 часа работа, при мен имаше 1см пепел на дъното на пепелника. Ако пък искаш, ето ти моят пепелник - в профил и анфас. Няма как да изработиш по-дълбок, защото дъното на кутията, в която влиза горивната камера и сега при теб се е заровило в пепелта. Как ще го вкарваш и вадиш, ако е по-дълбок пепелника?Има голяма разлика от нишите пепелници(РМ25)Твоя пепелник колега в задната част е доста по-висок,а нашия е доста по-нисък.За това на нас ни се събира пепел на вратичката,и като я отвориш пада пепел от нея.Трябва да си направим нови по-високи в задната част за да не се получава това,а за препълването на три чувала при колегата,мисля че е от пелетите.При мен на десет чувала е малко над средата.