• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sinfon - специалист
zz_stefanov написа:
121 градуса прочете ли го или наизуст говориш. Надписите се изтриват лесно. Ми ако е 90 какво правим, палим ли се.
По опит с други духалки. Ако друга духалка 2000W е работила с подобен предпазител - и тая ще работи. Нищо няма да се запали при 121 градуса.
zz_stefanov - майстор
sinfon написа:
zz_stefanov написа:
121 градуса прочете ли го или наизуст говориш. Надписите се изтриват лесно. Ми ако е 90 какво правим, палим ли се.
По опит с други духалки. Ако друга духалка 2000W е работила с подобен предпазител - и тая ще работи. Нищо няма да се запали при 121 градуса.
Ми недей от тоя опит, щото всеки производител го монтира на различно място, опитно е подбрал какъв да бъде за да е безопасна печката и не е разчитал на гадатели като теб за да му избере температурата.
Както виждаш тоя не е директно отгоре на питата на нагревателя. Ако знаеш за конкретната печка, ОК, иначе даваш пожароопасни мнения.
sinfon - специалист
zz_stefanov написа:
Както виждаш тоя не е директно отгоре на питата на нагревателя. Ако знаеш за конкретната печка, ОК, иначе даваш пожароопасни мнения.
Всичкото печки си приличат много. Предполагам. Ако ти знаеш по-добре - кажи. Или викаш...по-добре е да го шунтираме? :-D
Gek - специалист
Мисля че успях да разчета 85 градуса, но не съм сигурен....
sinfon - специалист
Gek написа:
85 или 105? Я погледни биметалния изключвател на каква температура е! Термопредпазителят трябва да изгори, ако биметалния не сработи, така че той е на идея по-висока температура. Предпазителят е второ ниво защита.
zz_stefanov - майстор
sinfon написа:
zz_stefanov написа:
Всичкото печки си приличат много. Предполагам. Ако ти знаеш по-добре - кажи. Или викаш...по-добре е да го шунтираме? :-D
Е пич, не приначавай това което съм писал. Ясно съм ти казал, че като не можеш да го прочетеш трябва да се разбере истинската му стойност и тогава да се монтира.
както виждаш прочели са 85 градуса и производителя го е избрал това опитно и е обословено от това, че термичката не е директно върху слюдата. Тези дето са директно там може и да са на по висока температура, но не бих се ангажирал със стойност.
Спри да даваш пожароопасни съвети, знаем че си шофираща бомба, поне не давай акъли за електротехника.
preslav - майстор
Не преигравайте - печката не е за баня и е по-скоро токоопасна отколкото пожароопасна!
sinfon - специалист
zz_stefanov написа:
Спри да даваш пожароопасни съвети..
Няма пластмаса, която да гори нито при 85, нито при 121 градуса. При разглобена печка можеш само да гадаеш къде е бил предпазителя. Във всеки случай и 85 и дори 121 градуса ще изгорят, преди печката да се запали.
Чисто практически и двете са температури при които кабелите ще са започнали да се топят.
Истината е, че не можеш да знаеш всяка китайска печка какъв термопредпазител има. Дадох стойност някаква, след като не може да се прочете или няма надпис. Вместо да стоиш да ме репликираш, да беше казал по-точна стойност. Философстваме излишно. Последната духалка, която отворих беше с такъв - 121 градуса.
Предвид местоположението на биметалната защита предположих, че предпазителя се намира на слюдата или около нагревателя. С толкова информация толкова мога да заключа. И не намесвай други теми.
Последна промяна от sinfon на пон яну 30, 2017 8:12 pm, променено общо 1 път.
krasi92 - майстор
sinfon написа:
Gek написа:
85 или 105? Я погледни биметалния изключвател на каква температура е! Термопредпазителят трябва да изгори, ако биметалния не сработи, така че той е на идея по-висока температура. Предпазителят е второ ниво защита.
Една идея по висока температура мерна единица ли е или нещо друго което само ти си знаеш.
hidrazin - майстор
Аз ще спя спокойно. Нека всеки си носи раничката/последствията за "умните" съвети.
Печка ”духалка” погуби първокласничка

Изображение
:partyman:
P.S. Наистина аман от малоумници!!!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Незнаен елемент в печка за баня Теси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: