• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sinfon - специалист
hidrazin написа:
Аз ще спя спокойно. Нека всеки си носи раничката/последствията за "умните" съвети.
P.S. Наистина аман от малоумници!!!
Нали? В тая духалка всички защити не са били замостени, нали така? Ей така се е разтопила, не е сработила биметалната, не е сработил и термопредпазителя? Ще продължава ли темата да се превръща в дървена философия?
Аз ако съм малоумник, то тоя дето те е правил е бил не по-малък, в такъв смисъл спокойно можеше да съм ти баща и нищо нямаше да се промени в света. Аз не виждам въобще кой би оставил духалка да работи нощем без надзор!
krasi92 написа:
Една идея по висока температура мерна единица ли е или нещо друго което само ти си знаеш.
За селективност на защитата си чувал, нали така? Знам ли аз каква е биметалната защита, за да кажа каква да бъде тая на термопредпазителя? Ти сериозно ли си мислиш, че някой тия китайски духалки ги проектира прецизно или слагат каквото е останало в склада?
За да е 85градуса термопредпазителят(ако е толкова наистина), то биметалната защита трябва да е на 80 градуса. Посмъртно обаче няма как биметалната да е на 90, а термопредпазителя да е на 80, защото ще изгори преди биметалната да сработи.
preslav - майстор
sinfon написа:
hidrazin написа:
Аз ще спя спокойно. Нека всеки си носи раничката/последствията за "умните" съвети.
P.S. Наистина аман от малоумници!!!
Нали? В тая духалка всички защити не са били замостени, нали така? Ей така се е разтопила, не е сработила биметалната, не е сработил и термопредпазителя? Ще продължава ли темата да се превръща в дървена философия?
Аз ако съм малоумник, то тоя дето те е правил е бил не по-малък, в такъв смисъл спокойно можеше да съм ти баща и нищо нямаше да се промени в света. Аз не виждам въобще кой би оставил духалка да работи нощем без надзор!
Само за протокола - тези са без такъв термобушон като Тесито. Иначе малоумниците, които разчитат на копчета и терморегулатори бол - също и такива дето оставят безнадзорни уредите си по цял ден.
sinfon - специалист
preslav написа:
Само за протокола - тези са без такъв термобушон като Тесито. Иначе малоумниците, които разчитат на копчета и терморегулатори бол - също и такива дето оставят безнадзорни уредите си по цял ден.
Биметалната защита е много хубаво нещо, но тя на практика е топллинен ключ. Нищо не й пречи да залепне и да не може да изключи. Именно за това освен терморегулатори/биметални изключватели се слагат и термопредпазители, които не са възстановяеми. :)
Аз никога не бих оставил духалка без надзор. Във всеки един момент може да й блокира мотора. По-добре е да си купиш конвектор или печка с кварцови реотани.
preslav - майстор
sinfon написа:
preslav написа:
Биметалната защита е много хубаво нещо, но тя на практика е топллинен ключ. Нищо не й пречи да залепне и да не може да изключи. Именно за това освен терморегулатори/биметални изключватели се слагат и термопредпазители, които не са възстановяеми. :)
Тъй де, ама го разправяй на шапката ми - я погледни колко теми има с такива дето не си изключвали бойлерите денонощно защото искали веднага след работа да си измият пишките!
sinfon - специалист
preslav написа:
Тъй де, ама го разправяй на шапката ми - я погледни колко теми има с такива дето не си изключвали бойлерите денонощно защото искали веднага след работа да си измият пишките!
Бойлерите не гърмят обикновено, защото имат терморегулатор, термозащита, предпазен клапан..
preslav - майстор
sinfon написа:
preslav написа:
Бойлерите не гърмят обикновено, защото имат терморегулатор, термозащита, предпазен клапан..
Много ли си сигурен??? А термобушон имат ли?
sinfon - специалист
preslav написа:
:lol: :lol:
preslav - майстор
sinfon написа:
preslav написа:
:lol: :lol:
Ловим ли бас, че 90% от потребителите не знаят за какво им е анодна защита?
Ти знаеш ли какво изпуска предпазния клапан на бойлера, пара, вода, ток?
FM STEREO - специалист
Тези термопредпазители ги има и в ел.ютии. В един сервиз,вместо да ги сменят,ги шунтират и ти взимат 3лв. за "ремонта" :-D
Junak - майстор
FM STEREO написа:
Тези термопредпазители ги има и в ел.ютии. В един сервиз,вместо да ги сменят,ги шунтират и ти взимат 3лв. за "ремонта" :-D
Ама той Тинки не е единствения идиот...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Незнаен елемент в печка за баня Теси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: