Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iliya_i - майстор
А канала (вертикалната му тръба) къде е?
Какво точно те смущава в разпределението?
Нишата до комина колко е горе-долу шириока?
Не може ли нещо да се вмести там? Я чинията, я мивката, я душа.
jekasus - майстор
Имах впредвид, че спестиш не повече от 5см.
Комина ти е сифонен тип от два канала - един централен и вход на отдушник. При теб е вход на отдушник на етажа отдолу и няма как да го намалиш.
В тази малка баня(обърни внимание къде е подов сифон) ще има по нататък подвижна преграда от стъкло, която ще пази от намокряне т.чиния и ще се мърда само при приемане на душ и като цяло няма да заема място и да пречи.
По твоя схема бих предпочел да съборя лявата стена по рисунката, ако от кухи тухли и да разширя банята, за сметката на стаята.

Прикачен файл

IMG_1429.JPG

Прикачен файл

IMG_1430.JPG
sir_kolew - специалист
точно където е кумина и вц то там е канала централната между комина и вц то,иначе идеята ми е такава да има като душ отделение с преграда , но не знам дали от постоянното отваряне затваряне .... няма да замине бързо иначе лявата страна която граничи със кухнята и мисля че няма как да се преправи по някакъв начин нещо или поне не си го представям идеята ми беше там където е комина да се направи едно отделение с преграда и душ. Бойлера имам нещо като килер до вратата в който може да се скрие , под него да е пералнята че дори да се направи и едно място за сушилня примерно идеята ми е да е максимално изчистена тоалетната и банята , искам да е вградено казанчето също
mcm - специалист
Доколкото разбирам това е баня, там комини няма, има отдушник. Не стана ясно къде вървят вертикалните тръби и канал, да не би да са до отдушника и затова колегата да си мисли че това е голям комин.
sir_kolew - специалист
Изображение

Дано да съм успял да помогна или изразя
kozl - майстор
Ако аз пиша простотии, то това е че страдам от такива де направо ги прилагат.
Решение може и да има за намаляване на размера, но в голяма вероятност това решение и свързано с долните комшии, които ползват същото съоръжение.
В този вентилационен клон требе да има отвор. През него измери вътрешното сечение. Премери външното. Вероятно е от тухли.
sir_kolew - специалист
Да , на мен това ми беше идеята да не се затваря самия комин а възможно да се намали колкото може , никой не е казал да се зазидва и т.н. Интересуваше ме като вариант да бъде намален за да запазва дейността си все пак, просто исках да чуя няколко мнения от хора който са се занимавали с това
fbr - майстор
Занимавал съм се. Комин зидан с тухли четворки (не е за вярване) бяха заменени с коминни тела, керамични, с вътрешен диаметър 160. Нямаше оплаквания от долния етаж, а се ползва за камина. Комин с размери 50/60см стана на 20/30см.
sir_kolew - специалист
да точно това имах на предвид , да не го зазидвам а намаля просто възможно най малко за да може да се ползва все пак и от мен за вентилация на банята а и за хората под мен
fbr - майстор
Ето такива тела иззидах. Изображение

Тема "КОМИН намаляване размер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: