• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idealist - специалист
За сведение, ето някои цени за Ст.Загора платени от мен.

1. Такса за присъединяване към мрежата на Овъргаз Изток - 522 лв. (еднократно) плтена в края на април 2016г. След плащането на таксата Овъргаз се задължават да доставят табло и тръб за доставка на газ до границите на имота (имай предвид входа на жил. блок). Естествено, че ако тръба има през една улица, желанието ти няма да бъде удовлетворвно.

2. Проекти на СГИ (сградна газова инсталация) и ВГИ (вътрешна газова инсталация). Платих за двете общо под 300 лв.

3. Избираш си фирма/и за изграждането им. Цени на СГИ на линеен метър се движат в рамките на 30 - 36 лв. Материали, кранове, клапани, редукции, и фитинги и каквото се сетиш. Труд.

4. ВГИ не зная понеже и тя е на приятелски начала.

5. Идват да изпитват инсталациите и получаваш ревизионна книга. По спомен около 60 лв.

6. Плащаш си котела + ст.термостат + серпентинен бойлер.

За точки 3 и 4 не съм платил и стотинка, тъй като ми дължаха услуга.
За отоплителната инсталация няма да пиша, че там всичко е строго индивидуално.
idealist - специалист
Получих не малко лични съобщения за препоръки за котела на Бош.
Ето ви няколко телефонни номера в София за консултации и въпроси

Стефан Златев
- търговски условия
- консултации
- плащания
тел.: 02/9601088, 0885/635333
stefan.zlatev@bg.bosch.com
Иван Любенов
- търговски условия
- консултации
- плащания
- сервизни дейности пелетни съоръжения
тел.: 02/9601073, 0879/948898
ivan.lyubenov@bg.bosch.com
Мартин Ерменков
- гаранционно обслужване
- сервизни дейности
- обучения
тел.: 02/9601089, 0887/772708
martin.ermenkov@bg.bosch.com
Ивелина Николова
- цени
- доставки
- маркетинг
тел.: 02/9601081, 0888/569880
ivelina.niko

Лично аз се въздържам да препоръчам, която и да е фирма.
idealist - специалист
preslav написа:
idealist написа:
На мен не ми стана ясно от сметките: 30клв х 0.2лв = 6 кинта.
Тия пари само за отопление ли са, за денонощие ? На нормално жилище от 4 стаи, коридор, баня и WC ?
Или са включени: Отопление (за цялото жилище), осветление, готвене, бойлер, пералня и т.н. разните му домакински уреди.
Отопление
Явно сме попаднали на нещо супер-хипер-мега-гига свръх ИЗКУСТВЕНО !
Демек, ако във всяко помещение имаме ел. крушка с нажежаема жичка с мощност 150-200 вата
ще решим проблемите си с отоплението кардинално.
В такъв случай Европейската комисия да реабилитира производството на ел. крушки с нажежаема
жичка НЕЗАБАВНО !
MuTeB_ - специалист
Отидох и поисках оферта от една от исталаторските фирми коита са в списъка на Овергаз. Човека ми предложи без да му подсказвам котела на бош до 14 киловата. Вече всичко зависи от ценовата оферта. Комшиите ги обработвам един по един - хахахахах
MuTeB_ - специалист
Вече имам и оферта от фирма, която инсталира. Газовата инсталация до котела+присъединяването+проекти ВГИ+СГИ= 2818.30
Въпреки че говорихме за един котел, така и не го получих него като оферта а Condens 2500W WBC 28-1 DCE 23 S6200 - 2640 лв, а няколко пъти споменах че имам бойлер, но както и да е, случва се човек да се обърка. Инсталация с медни тръби 4300 или с ППР с алуминиева вложка 3600. Това е цена на труд и материали. Абе направо всичко близо 10 000
Честно казано в момента не мога да отговоря финансово на тази оферта :-D
В момента съм изпаднал в криза и си гриза ноктите :rolleyes:
Последна промяна от MuTeB_ на съб фев 11, 2017 9:15 pm, променено общо 1 път.
vrangelov - специалист
Този направо се е подиграл с теб с този котел. Потърси други оферти! Нали ти предлагаха 14 киловатов!?!
preslav - майстор
MuTeB_ написа:
Абе напрови всичко близо 10 000
Честно казано в момента не мога да отговоря финансово на тази оферта :-D
В момента съм изпаднал в криза и си гриза ноктите :rolleyes:
Прави нещата както трябва - иначе ще оплешивееш като мен.
Георги Г Г - напреднал
Ей, само тарикати. Искат да таковат :snakeman: във въздуха. Сам не можеш ли да си направиш отоплителната система, т.е. тръбите и радиаторите? Друго, което ми идва на ум е да платиш само проект на някой проектант от списъка. С проекта искаш оферти от всички изпълнители.
MuTeB_ - специалист
Ще отида и на още едно място, и това е последния шанс на газта....
Георги Г Г - напреднал
Не очаквай чудеса. Съвсем груба сметка за около 90 м2 показва: 2 500 лв. котел + Радиатори, тръби и арматура 1 500 лв. + газифициране 35 лв. на метър + такса присъединяване и цената идва между 5 и 6 хиляди. Сега сложи труда и става хубава цифра.
Поради тая причина аз ще си правя водната инсталация, а за газа ще търся фирма.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Отоплителна инсталация в Апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: