• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivo_steel - специалист
benimm8808 написа:
Сподели след чистенето,кво е излезло от камината.
Ще споделя ,смятам да снимам детайлно и да кача снимки. Ясно е че положението няма да е напълно розово ,но все пак съм изгорил близо 2 т. пелети ( които са с доста високо съдържание на пепел ), всъщност те до почивните дни ще станат точно толкова :)
Сега другото което съм замислил ,свързано с кошничката ,да издължа предния борд ,мисля временно да пригодя едно парче ламарина и да видя какво ще се случи ...
grants - специалист
Сега трябва да оправим и стъклото да не се зацапва и можем да пускаме нова камина производство "Направи си сам" :lol:
Сега сериозно след като модифицирах кошничката стъклото се зацапва по друг начин - преди беше с едно черно което с мокра кърпа като го мина и се махаше .. нещо като черни сажди , а сега лека полека потъмняваше и ме съмнява че зацапването ще се чисти по-трудно. То самото стъкло почва да жълтеее , оранжевее и накрая става добре опушено :lol:
Днеска ще чистя, че снощи като отворих вратата да видя как е кошничката и падна една шепа пепел дето вече е преляла от пепелника. Ще пробвам дали ще издържи камината Събота-Събота без чистене - само пълнене :)
benimm8808 - специалист
grants написа:
Ще пробвам дали ще издържи камината Събота-Събота без чистене - само пълнене :)
EEEE, :supz:,не че не може, и аз съм пробвал,но на 4 ден като отворя и половината страница лява и дясна(10-15см) както и гърба(около 10см) е пълна с пепел.
А това не е добре за топлообмена на водната риза.
nokoniko - специалист
ivo_steel написа:
benimm8808 написа:
ivo_steel написа:
Така е колега и ти си прав , но пък аз си следя камината редовно , чистя я всеки ден и нещо съществено което правя е ,че след всяко почистване на отворена вратичка пускам от меню TP12 , код To03(тест на вентилатора за изгорелите газове) на 2700 оборота и по този начин изхвърля доста пепел през комина, оставям го да си работи докато спре(около 3-4 мин.) , едва след като спре ,затварям вратичката и така до следващия път ! Когато е отворена вратичката ,вентилатора засмуква повече въздух и ефекта на почистване е по-голям ! По този начин смятам, че си удължавам периода за основно почистване.
Като я разглобиш ще видиш за какво говоря,като отвориш страничните капаци. :shock:
Според мен при отворена врата се губи херметизацията(налягането) и оттам спада дебита на въздуха,който минава през тръбите до изхода.
Финния прах се сбива един в друг и оттам го прави по труден за издухване през тръбите и кухините на самата камина, и остава да седи в ниските точки на камината.
Не искам да споря ,но при отворена врата се чуват частиците как се блъскат в кюнците , докато при затворена се чуват едва, едва .
При отворена врата ще почиства по-добре, защото вентилатора е на изхода и така засмуква по-голямо количество въздух и няма голямо съпротивление и му е по-лесно да изхвърля най-леките частици през комина. При затворена врата при почистване няма налягане в камината, а напротив- ВЕНТИЛАТОРА СЪЗДАВА ВАКУМ В ГОРИВНАТА КАМЕРА И ДИМОГАРНИТЕ ТРЪБИ НА ВОДНАТА РИЗА, защото единственият достъп на въздух е от тръбата под кошницата, която е с малък диаметър и обема на постъпващия въздух към изхода на димните газове е в пъти по-малко отколкото при отворена врата. :partyman:
k_marinov - специалист
ivo_steel написа:
benimm8808 написа:
TONINO7608 написа:
Направо затлачена,след два тона пелети закупени от приятел с гарантирано качество.
2 тона викаш а?,можеше и още тон поне да пробваш да изкараш през нея.Хора някой направи ли си труда да прочете ръководството към камината- там ясно пише на колко изгорени кг. пелети да се прави основна профилактика.
Не е виновен човека продал ти пелетите,макар да не знам качеството им,а по скоро липсата на информираност как да се експлоатира продукта.
Без лоши чувства,просто размишлявам.
И аз съм изгорил вече 1900 кг. , и не съм чистил , отначало изгорелите газове ми се държаха около 80 гр. , сега са около 120 , но камината се държи добре ! Може би, ако бяха помислили да бъде по-улеснено това почистване ,без да трябва да разкостваш цялата камина и на 2 седмици щях да я чистя ,но при това положение е така колега ! И при мен да отбележа не е от липса на информираност ,как да експлоатирам тази купчина ламирана ! Лошото е ,че от липса на информираност се сдобих с нея ( и най-вероятно всички във форума са така :) ). Но вече сме се хванали на хорото и няма как ,ще ги побългаряваме ,македоснските ментета ,докато получим нужните резултати :lol:
Ако знаех, че купувам нещо на което аз да служа, а не то на мен....и закупувайки този продукт, го купувам за да го модернизирам, коментирам, преправям, разглобявам и сглобявам като автомат Калашников за да го почиствам, да търся и намирам начини как да гори горивото си най-оптимално и най-икономично, да му отделям толкова много време за да му изучавам цаките и чалъмите......, за горивото му пък въобще не искам да го отварям на въпрос...просто нямаше да го направя!!! Никой не е виновен, само ние! Не е виновен този, дето е измислил този недомислек, не е виновен и този дето произвежда пелети, ако можеше и от боклуци, само да са му без пари, не е виновен и чиновника дето одобрява и узаконява цялото това отсъствие на стандарти...да продължавам ли?! Жалко е, че сме бедни и не можем да си купуваме неща, които просто...да ни подобряват живота, а не да го стъжняват. Наистина липсата на информация, читави фирми и поддържането на защитено ниски стандарти във всички области от живота ни тук в България, води до това!!! Прав е колегата, че вече сме се хванали на хорото, ....но пък винаги можем и да се пуснем....Както едно време с руските автомобили...Колкото са спечелили от нас далавераджиите, толкоз!!!
Здравейте, искам да попитам параметър Th 18 на меню TP 04 някой знае ли за какво е? Аз си го обяснявам, че примерно ако е нагласен на 08 когато температурата на водата стигне 8 градуса и помпата трябва да се включи?
ivo_steel - специалист
grants написа:
Сега трябва да оправим и стъклото да не се зацапва и можем да пускаме нова камина производство "Направи си сам" :lol:
Сега сериозно след като модифицирах кошничката стъклото се зацапва по друг начин - преди беше с едно черно което с мокра кърпа като го мина и се махаше .. нещо като черни сажди , а сега лека полека потъмняваше и ме съмнява че зацапването ще се чисти по-трудно. То самото стъкло почва да жълтеее , оранжевее и накрая става добре опушено :lol:
Днеска ще чистя, че снощи като отворих вратата да видя как е кошничката и падна една шепа пепел дето вече е преляла от пепелника. Ще пробвам дали ще издържи камината Събота-Събота без чистене - само пълнене :)
Няма да имаш проблеми с почистването на стъклото , и при мен се зацапва по същия начин ! Преди да го минеш с влажния парцал и да го замажеш защо не го обереш първо с нещо ? Аз например съм си сложил на прахосмукачката за пепел една четчица от стандартна прахосмукачка и перфектно ми почиства стъклото , почти не остава работа за парцала :lol:
ivo_steel - специалист
gareev написа:
Здравейте, искам да попитам параметър Th 18 на меню TP 04 някой знае ли за какво е? Аз си го обяснявам, че примерно ако е нагласен на 08 когато температурата на водата стигне 8 градуса и помпата трябва да се включи?
Правилно си разбрал колега ! Това е защита против замръзване на водата в тръбите !
Barbutko82 - специалист
48 часа непрекъсната работа,абсолютно никаква пепел в кошницата(Със запушени всички странични дупки съм)И аз,също като колегата съм си сложил накрайник от стара прахосмукачка с четка,и минавам стъклото с нея,не остава нищо.Колегата е прав,може би сме се прецакали малко или много със закупуването на този вид камина,но на мен ми става забавно да се занимавам(просто вече не се ядосвам :o ),а особенно сега след този успех,който постигаме със затлачването на кошницата.Поздрави колеги.
Barbutko82 - специалист
ИзображениеИзображение[/img]ИзображениеИзображение[/img]ИзображениеИзображение[/img]ИзображениеИзображение[/img]ИзображениеИзображение[/img]ИзображениеИзображение[/img]Това е горелката на моя кумец(стария модел РМ13 от 2013г)Айде сега някой ако има логично обяснения,защо тези недуразомения от Сънсистем,са я променили в тази негативна насока.Ходил в Бг Терм тук в Плевен да ги питал нещо за неговата,и видял случайно горелката на новия модел.Питал ги,защо са я променили така,а те казали,за да му било по леко на вентилатора за повече въздух :o :o :o . Кумеца каза,че за тези години експлоатация,никога не е имал проблеми със задръстването на кошницата.Наподобява Екоспарската мисля.
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: