Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
Има за всякакви батерии на всякакви телефони, китайците не спят има и за твоите нокии бъди сигурен. :wink:
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=desk ... m270.l1313
marto68 - помощник
зарядното е универсално ,защипва батерията със щипка така размера няма никакво значение.отделно двете рамена са раздвижни и си ги наместваш спрямо контактните пластини на батерията.с него си зареждам батериите на телефона и фотоапарата.
tubleron - специалист
mirk написа:
Има за всякакви батерии на всякакви телефони, китайците не спят има и за твоите нокии бъди сигурен. :wink:
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=desk ... m270.l1313
От този линк виждам че има за доста телефони,но ако имам 3 различни Нокии(примерно) трябва за всяка да купувам отделно зарядно.А това с крачетата става за всички батерии и за всички модели телефони.Така че съм напълно доволен от покупката
nanobanano - специалист
Ще отрежа микро юсб кабела.Как да разбера кое е +- и ще мога ли да заредя поне веднъж батерията така без да е на телефона?Проблема е че седи само на логото и не зарежда телефона,а ми трябва батерия за да влезна в рековери и да го ъпдейтна.Ще мога ли с двете калбелчета от зарядното,трябва ми за 1 зареждане.
jordanvass - майстор
На USB двете крайни са захранването. Koe e плюс и кое минус от двете кабелчета можеш да разбереш с волтметър, но щом питаш, явно не разполагаш с такъв. Затова ето ти един сигурен практичен съвет. Оголваш краищата на кабелчетата, раздалечаваш ги на 5-10мм едно от друго, включваш зарядното да работи и потапяш краищата в чаша с вода. След половин минута около едната жичка ще се появят фини мехурчета газ. Тя ти е минусът. Другата е плюс. Свързваш ги плюс с плюс, минус с минус, съгласно означенията на батерията. Успех!
nanobanano - специалист
Благодаря!Волтметър нямам,имам китайски мултицед,но предполагам не става с него.Ще пробвам метода с водата :)
plamen6703 - майстор
nanobanano написа:
Благодаря!Волтметър нямам,имам китайски мултицед,но предполагам не става с него.Ще пробвам метода с водата :)
Дай "китайският мултицет" на някой, който знае да го ползва и да ти провери къде е плюс и минус на батерията :)
romanpm - майстор
При такова зареждане липсва контрол на заряда /на третия извод на батерията/ и според мен е опасничко [-X :xplode:
petromaniq - специалист
Не съм виждал "телефонска" батерия на която да не е обозначено +/-, освен ако си си забравил очилата или е повече ракията. Зареждат се с всякакви зарядни през гасящ резистор и спазен поляритет.

Тема "Зареждане на батерия без GSM?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: