От мобилни телефони до цифрови камери
http://www.elimex.bg/userfiles/editor/f ... 8_K110.pdf трябва ми обяснение как работи принципната схема и ролята на елементите
iliya_i - майстор
Че то там всичко си е написано. То за тва младите сте неграмотни, щото търсите други да ви пишат домашното. После като си вземете дипломите и ставате специалисти, ама НЕГРАМОТНИ.
Хайде бегай да си четеш учебниците.
ESPACE - майстор
Що така остро му влизаш?
hidrazin - майстор
ragnar написа:
как работи
Понякога трябва да се пишат и двойки. Заслужено.
Вместо да ровиш в тъпия фейс, вземи да прочетеш нещо полезно...
:partyman:
iliya_i - майстор
ESPACE написа:
Що така остро му влизаш?
Ми ти погледна ли какво има на линка - всичко това, дето пита си е дадено. Ако не знае как работи транзистор и реле, тогава за какво пита? Поредния, който търси някой да му напише домашното, че да вземе диплома и после да се тюхка като Тинки, че имал 1000 дипломи и сертификати, ама никой не го ще на работа.
ESPACE - майстор
Абе аз всичко съм погледнал, ама ти по-полека го давай. Ако не искаш да помогнеш не си длъжен да го правиш. И да коментираш също. Нито го знаеш какъв е, нито защо се интересува и вече вадиш заключения за момчето и квалификации. Като хиени сте някой път.
GalinBelos - специалист
ESPACE написа:
Абе аз всичко съм погледнал, ама ти по-полека го давай. Ако не искаш да помогнеш не си длъжен да го правиш. И да коментираш също.
Е ти като написа два коментара с какво помогна на автора ? Иначе всички са прави, че от това по-проста схема няма как да има , и ако и нея не можеш да си обясниш е по-добре да прочетеш уроците в учебниците поне още веднъж .
Ragnar , принципа на работа е следният :
R1-Rt-VR1 образуват най-обикновен делител на напрежение . При повишаване на температурата , съпротивлението на Rt намалява , и това води до повишаване на тока във веригата , което пък води до по-висок пад на напрежение върху RV1 . Когато напрежението върху RV1 се повиши достатъчно се отпушва транзистора Т1 , което води до протичане на ток през веригата R4-светодиод-R3 , вследствие на протичането на ток през тази верига светва светодиода и се създава пад на напрежение върху R3 . Този пад на напрежение от своя страна отпушва транзистора Т2 , което довежда до заработване на релето . Кондензатора С1 служи да осигури известен хистерезис при превключване на схемата от едно състояние в друго . Схемата ще работи и без него , но в момента когато напрежението върху RV1 е точно на границата на отпушване на Т1 се получава едно много неприятно щракане на релето докато се установи схемата в устойчиво състояние .
Между другото - според мен има грешка в изчертаването на схемата във файла . На схемата е дадено че двата колектора на транзисторите са свързани , а според мен тази връзка не трябва да я има .
ESPACE - майстор
Ако я няма връзката тоя светодиод има да мъждука и никога няма да светне нормално.
kozl - майстор
Тая проста схема е прекалено проста, защото няма стабилизирано напрежение в-у делитя с терморезистора. Демек спестили са един ценеров диод и съпротивление, с което точността се подобрява значително.
kolev_k - специалист
GalinBelos написа:
е по-добре да прочетеш уроците в учебниците поне още веднъж .

Между другото - според мен има грешка в изчертаването на схемата във файла . На схемата е дадено че двата колектора на транзисторите са свързани , а според мен тази връзка не трябва да я има .
Това свързване на транзистори се казва "съставен транзистор"По този начин се увеличава коефициента на усилване.Т.Е.ако единия е с коеф.100,др.с коеф.60 общо става 6000.Та не знам кой трябва да си прочете учебниците.

Тема "помощ за обяснение на схема сензор термореле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: