Най - вълнуващия въпрос зимно време.
saxa - помощник
Здравей те ,
Подготвил съм една схема на локално парно / това е за мен / . Пускам я във форума защото искам мнения относно сметките и изпълнението . Искам мнение и съвети относно тръбите , радиаторите дали правилно съм сметнал схемата. Дали бихте предложили други варианти и решения. Тръбите в лилаво какъв размер трябва да са . И може ли да се сложи радиатор с 20 глидера .. Ако може радиаторите в лилаво може би ще отпаднат.

Прикачен файл

2017-02-04 (2).png
Последна промяна от saxa на нед фев 05, 2017 10:50 am, променено общо 1 път.
Вичи - специалист
За да получиш някой съвет изпълни следните точки:

1.Оправи си заглавието - виж в речника как се пише първата дума.
2. Внимавай в думата "парно" да не объркаш А с О.
3. Ползвай малки и големи букви в заглавието на темата като грамотен човек.
4. Смени аватара - имай уважение към колегата, който го ползва от сума време.
5. Смени "искам" с "моля" в поста.
6. Напиши сметките, за да ти отговорят дали са правилни.
Успех!
igt - специалист
Има доста теми във форума за вида на радиаторите, мощности при различна температура на водата.
За вида на системата отворена или затворена и пр.
Дай малко повече информация - вид гориво, котел, квадратура и пр.
Ако си на дърва и въглища и са в неизолирана къща е едно, ако си на пелети е друго.

От мен един съвет, след като изпълниш препоръките и на колегата сложи си панелни радиатори и колектори за самостоятелно захранване на точките и ако предваждащ бойлер си вземи мин. 150 литров, ако ти позволява мястото.
Hoвoceлckи - майстор
Събира се пакет от 20 глидера. Става доста тежък и монтажа е по-труден, особено ако става дума за чугунени (като при мен). Практикува се вместо да се събират, просто да се захранят в средата два пакета по 10 глидера.
За смятане на мощности би трябвало да си се съобразил с кубатура, налична термо-изолация, качечество на дограмата ... На нас не ни ги съобщаваш :wink:
Нали не мислиш да ги връзваш последователно (от изхода на първия да влиза във втория, от него в третия ...)?

Тема "Локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: