• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nеwage - специалист
ESPACE написа:
Само с подгряване тогава ама 20ст на ден може и да не стигат.
Абе те студените дни с много ниски температури колко са - 10-15 за цялата зима, не повече...
nеwage - специалист
ЗА хора които разбират - тази помпа на какво разстояние може да е от кладенеца, ако дърпа вода от 6 метра дълбочина?

Ако има начин да се вкара в къщата, това ще е идеалното решение.
Hoвoceлckи - майстор
Най-отгоре, в ляво на страницата от линка пише "попитай"! Поради какво се срамуваш да попиташ там?
vrangelov - специалист
Според мен с тази помпа ще си пробвате късмета. Ако бюджета наистина е ограничен, изберете нещо по-качествено.
nеwage - специалист
vrangelov написа:
Според мен с тази помпа ще си пробвате късмета. Ако бюджета наистина е ограничен, изберете нещо по-качествено.
Качественото е със 200 лв. отгоре. А дори в момента парите са точно преброени. Как да стане?
DMN - майстор
nеwage написа:
ЗА хора които разбират - тази помпа на какво разстояние може да е от кладенеца, ако дърпа вода от 6 метра дълбочина?

Ами то в характеристиките на помпата си пише - макс. дълбочина - 8 метра.
Едно време го учихме това по физика - от каква дълбочина може да се изсмуква вода със създаване на вакуум, май максимално беше към 7/9 метра, не съм сигурен :? . Трябва някой спец по помпите да даде мнение, щото има май някои подрбоности. Някои помпи трябва да се напълнат с вода за да започнат да помпят, и то май центробежните са от тоя тип :? . При потопяемите са други нещата, те изстласкват на доста по-големи височини.
Последна промяна от DMN на нед фев 05, 2017 6:18 pm, променено общо 2 пъти.
nеwage - специалист
DMN написа:
nеwage написа:

Ами то в характеристиките на помпата си пише - макс. дълбочина - 8 метра.
Едно време го учихме това по физика - от каква дълбочина може да се изсмуква вода със създаване на вакуум, май максимално беше към 7/9 метра, не съм сигурен :? . Трябва някой спец по помпите да даде мнение, щото има май някои подрбоности. Някои помпи трябва да се напълнат с вода за да започната да помпят, и то май центробежните са от тоя тип :? . При потопяемите са други нещата.
Моята е самозасмукваща, WILO, но пак трябва да се напълни първоначално за да подкара.
DMN - майстор
nеwage написа:
Моята е самозасмукваща, WILO, но пак трябва да се напълни първоначално за да подкара.
За това става дума.
Последна промяна от DMN на нед фев 05, 2017 6:34 pm, променено общо 1 път.
olelemaiko - специалист
колко е денивелацията от огледало на водата в кладенеца и местото дет ше седи помпата в къщата.
hidrazin - майстор
nеwage написа:
.... на какво разстояние може да е от кладенеца, ако дърпа вода от 6 метра дълбочина?....
Тук май само си разтягате локуми.
Какви са тези 6 метра дълбочина на засмукване???
Нали каза че пролетта стига до нивото на земята?
А в края на август-началото на септември какво е нивото на водата в кладенеца?
Само не ми казвай че нивото се мени с едни 5 метра!!!
И колко е разстоянието до къщата?
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Затопляне на тръба от кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: