Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Тези са за постоянен ток..
Ники274 - специалист
Hoвoceлckи написа:
Би ли показал такъв предпазител (не ДТЗ)?
Човека пита за предпазител,не за ток
preslav - майстор
Ники274 написа:
Hoвoceлckи написа:
Би ли показал такъв предпазител (не ДТЗ)?
Човека пита за предпазител,не за ток
Добре де, ама темата е за "апартаментско" табло, което значи, че на предпазителя му влиза 50 пъти в секунда + от едната страна, а от другата какво излиза не се знае.
nikolov333 - майстор
Ники, човека си пита баш за променлив ток..ако прочетеш поста си преди въпроса му..Просто не е уточнил..
Ники274 - специалист
Ок ,тема за размисъл тогава- маркировките на предпазители за ПРОМЕНЛИВО напрежение ABB или MOELLER ,защо са маркирани с 1 и 2 двете клеми?
Hoвoceлckи - майстор
Ники274 написа:
FM STEREO написа:
За променлив ток няма значение от къде ще влезе захранването,от долу или от горе.[/url].
Има предпазители,елементи ...
След този твой цитат е нормално да се подразбира, че говориш за предпазители за променлив ток.
pif4o - специалист
Сега отворих старото табло дет съм правил преди 7г, бушоните са мьоилер и да не повярваш захранил съм ги всички до един от горе, дали съм знаел или не :) ама има два добавени по късно на които не съм се зачудил и за по лесничко съм ги захранил от долу :) Ама като го гледам аз дето не разбирам толкова нещо не ме кефи как съм го направил та може да се намеся и по него скоро. Някои има ли идея как мога да пробвам бачкат ли ДТЗ защитите дето съм слагал тогава, изключвам варианта с бутона на тях щото така бачкат. Ама в реална обстановка не знам бачкат ли.
preslav - майстор
pif4o написа:
Сега отворих старото табло дет съм правил преди 7г, бушоните са мьоилер и да не повярваш захранил съм ги всички до един от горе, дали съм знаел или не :) ама има два добавени по късно на които не съм се зачудил и за по лесничко съм ги захранил от долу :) Ама като го гледам аз дето не разбирам толкова нещо не ме кефи как съм го направил та може да се намеся и по него скоро. Някои има ли идея как мога да пробвам бачкат ли ДТЗ защитите дето съм слагал тогава, изключвам варианта с бутона на тях щото така бачкат. Ама в реална обстановка не знам бачкат ли.
Пробна лампа между фазата и страничното на кой да е контакт би трябвало да ги задейства, а защо не да провериш всички контакти.
pif4o - специалист
Под страничното имаш предвид към пластините в контакта за заземяването?
preslav - майстор
pif4o написа:
Под страничното имаш предвид към пластините в контакта за заземяването?
Да

Тема "Одобрение на ел инсталаци в сутерен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: