Аз от цялата тема видях само едно две разумни препокриващи се предложения. И така след като питащия каза че водата ще се вкарва в къщата и мохе ли помпата да е там защо всечки почнахте пак да го кандарисвате на сложи потапеща. На която и да е помпа почти е без значение колко ще е дълго хоризонталното трасе на засмукване. От значение единствено дълбочината на засмукване. Та помпата спокойно може да си е в къщата а трасето под земята и да не мръзне. И другото което не можа да ми се изясни зщо толкованчесто се налага да се чисти филтъра на смукателя. Освен принудително да го набивате вбтинята на дъното на кладенеца. Ми вдигнете го малко на горе пък и навийте малко пласмсова мрежа за прозорци на него. По точно направете един по голям предварителен филтър и забравете постоянното вадене и чистене. Този дето е на смукателя не му е това работата той е само предпазен за всеки случай. И за да не питаш пак как за стане и да не прелива вода като пробиете странично кладенеца. Ми излейте две кофи цимент и направете външна тапа. Връзката с вертикалнта част в кладнеца с холендър за всеки случай. А и след като вече има помпа едва ли му трябва външна част на този кладенец и посления пръстен може да го махнете за удобство. Иначе ако държите на фасона на кладенеца става само с влизане вътре
lov написа:Аз от цялата тема видях само едно две разумни препокриващи се предложения. И така след като питащия каза че водата ще се вкарва в къщата и мохе ли помпата да е там защо всечки почнахте пак да го кандарисвате на сложи потапеща. На която и да е помпа почти е без значение колко ще е дълго хоризонталното трасе на засмукване. От значение единствено дълбочината на засмукване. Та помпата спокойно може да си е в къщата а трасето под земята и да не мръзне. И другото което не можа да ми се изясни зщо толкованчесто се налага да се чисти филтъра на смукателя. Освен принудително да го набивате вбтинята на дъното на кладенеца. Ми вдигнете го малко на горе пък и навийте малко пласмсова мрежа за прозорци на него. По точно направете един по голям предварителен филтър и забравете постоянното вадене и чистене. Този дето е на смукателя не му е това работата той е само предпазен за всеки случай. И за да не питаш пак как за стане и да не прелива вода като пробиете странично кладенеца. Ми излейте две кофи цимент и направете външна тапа. Връзката с вертикалнта част в кладнеца с холендър за всеки случай. А и след като вече има помпа едва ли му трябва външна част на този кладенец и посления пръстен може да го махнете за удобство. Иначе ако държите на фасона на кладенеца става само с влизане вътреПосочената от питащия помпа е на кантар със засмукването, на всичкото отгоре е 1100 Вата срещу 350 вата на потапяща, ценово са съизмерими - би ли посочил предимствата на помпа в къщата!