Най - вълнуващия въпрос зимно време.
wankata7108 - специалист
Ако секнат субсидиите за слънчоглед и сл.пелети са дефицит не е проблем горелката ми да гори дървесни които са си скъпи но има и алтрнативи дървесен чипс,орехови черупки,костилки,царевица, овес и всякакви зърнени култури макар че е грехота да се гори зърно.Но ако цената е добра защо да не гори.
wankata7108 - специалист
Svezar написа:
шоп написа:
Обаче защо приравнявате 0.5% пепел получаваща се от горенето на единица дървесни пелети, с 3,5-3.8% пепел получаваща се при горенето на слънчогледови пелети?!

Разликата е почти 8 пъти повече пепел при горенето на сл. пелети.!!!
Някак си съм прочел тройката като нула и реших че пепелта в слънчогледовите е 0,5-0,8 което не променя много факта че цената им е нереално ниска ако всичко което се пише за калоричността е вярно /че няма разлика с дървесните а даже били по-добри/ !
Съжалявам ако знаех щях да увелича шрифта че 3-ките да не се виждат като 0-ли .Ами колега чети кой какво пише обмисли го и тогава си драскай тук.Увеличеното пепелно съдържание на сл.пелети не ми пречи чистя си котела на 2-3 дни .Цената е супер калоричността превъзхожда дървесните даже .
nandrolon - специалист
ediv написа:
Взех 10 торби украински,.

И аз взех от тях, от Топливо. На пръв поглед са ги докарали. Няма такива като при теб, нито на дължина,нито на цвят.
keymaker - специалист
Вчера пробвах едни украински и ми направи впечатление ,че има нужда да се намали подаването на пелети ,защото немогат да изгорят и изпадат недогорели.
До сега бях със Свищовски и температурата която поддържаше на 3-4 от 5 степени вече е на 2-3 ,по често се налага да изхвърлям пепелника ,ама не е болка за умиране.Нагара в котела е сиво-бял.
цената на украинските е малко по добра.
basket_baby - помощник
Здравейте,
Като нов потребител на пелети взех тези:

http://xn----itbamboycxh0a7k.com/%D1%86 ... %BD%D0%B8/

Моите наблюдения са,че отделят много пепел,не са много калорични,почти нямат шлака. Купих ги на сляпо,че средата на януари трудно се намираха. После разбрах,че в местен магазин в Ямбол продават хубави пелети. Взех три чувалчета да ги пробвам. Резултатът е: много по-калорични и почти не остават пепел,няма шлака. За съжаление няма надписи за да ви кажа какви са.Не знам производителя,но ми казаха,че преди са продавали Трон. В магазина казаха,че са същите от преди но в друга опаковка. Имам още около 500кг от тези и веднага ги сменям с незнайните. :)
elviris - помощник
Пелетите от фирма Елвирис,спомената по-горе,не са с много добро качество.При преработката на "дървесината" не се използва само дървесината!!!!
Около 40% е кора от чамовият материал.Предимно се работи с капаци от дъскорезниците-а този материал е предимно кора.....
Използва се мокър,(суров материал)и обикновено пелетите са с голяма влажност!!!!!
elviris - помощник
elviris написа:
Пелетите от фирма Елвирис,спомената по-горе,не са с много добро качество.При преработката на "дървесината" не се използва само дървесината!!!!
Около 40% е кора от чамовият материал.Предимно се работи с капаци от дъскорезниците-а този материал е предимно кора.....
Използва се мокър,(суров материал)и обикновено пелетите са с голяма влажност!!!!!
nikolson - майстор
basket_baby написа:
Здравейте,
После разбрах,че в местен магазин в Ямбол продават хубави пелети.
В Ямбол пелети произвежда фирма Аеро. Магазинът им е под Биков мост, но ги произвеждат по пътя за Ормана. Папас олио произвеждат слънчогледови пелети. На Околовръстен път юг, в склада за дървен материал след склада на АВС инженеринг по посока пътя за Елхово продават пелети. Дъбови пелети произвеждат в с. Мечкарево, до Сливенски минерални бани, но в момента само изпълнявали вече дадени заявки.
elviris - помощник
potrebitelskoime12 написа:
Изображение
Тези мисля да ги пробвам и да заменя сегашните. Не ,че не съм доволен , но доставчикът ми е много несериозен и само ме лъже.
Някой може ли да сподели мнение за тях
:) :) :) :) :) :) :) :)
А бе тези пелети да не са пакетирани във фирма ЕЛВИРИС ООД-с.Марица общ.Самоков???
Не бих си взел........произведени са предимно от капаци 60% кора!!!!!!
elviris - помощник
filmatoplo написа:
Наблюдавал съм една фабрика , материала и е складиран в двора , тоест дървата с кората са на дъжда :wink: , машина трактор с щипка ги гребе и кара в хангара с машините -отпадък няма :wink: , значи кора- мора , сухо -мокро всичко става на пелети .Ако аз нещо не забелязвам относно производствения процес това е др въпрос , но на пръв поглед това се вижда.Не вярвам да махат кората , която би била 10-15% разход материал :? , качеството на тази фабрика е само едно -клас А1 :-D .За хубаво или лошо , ако мина на пелети се очертава и аз да съм клиент на тази фабрика заради цената и локацията .
:) :) :) :) :) :) :) :) :sad: :sad: :sad: :sad:
Така е кора,мора всичко се меле......Така е в БГ!!!!

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: