Ако секнат субсидиите за слънчоглед и сл.пелети са дефицит не е проблем горелката ми да гори дървесни които са си скъпи но има и алтрнативи дървесен чипс,орехови черупки,костилки,царевица, овес и всякакви зърнени култури макар че е грехота да се гори зърно.Но ако цената е добра защо да не гори.
Svezar написа:Съжалявам ако знаех щях да увелича шрифта че 3-ките да не се виждат като 0-ли .Ами колега чети кой какво пише обмисли го и тогава си драскай тук.Увеличеното пепелно съдържание на сл.пелети не ми пречи чистя си котела на 2-3 дни .Цената е супер калоричността превъзхожда дървесните даже .шоп написа:Обаче защо приравнявате 0.5% пепел получаваща се от горенето на единица дървесни пелети, с 3,5-3.8% пепел получаваща се при горенето на слънчогледови пелети?!Някак си съм прочел тройката като нула и реших че пепелта в слънчогледовите е 0,5-0,8 което не променя много факта че цената им е нереално ниска ако всичко което се пише за калоричността е вярно /че няма разлика с дървесните а даже били по-добри/ !
Разликата е почти 8 пъти повече пепел при горенето на сл. пелети.!!!