Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dbelev - специалист
Разположението на банята е:
- пералня и бойлер,
- мивка и тоалетна,
- душкабина.
Трите отделения мисля да са разделени със стъклени паравани (за душа - може би с стъклена врата). Та ...
1. Може ли контакта за пералнята и/или ключа за бойлера да са вътре? Винаги съм мислил, че не бива, но видях някои снимки и ... питам :?
2. Къде да сложа вентилатора - в душкабината или при тоалетната?

Прикачен файл

bania5.jpg
Не е съвсем точен ...
bania5.jpg (148.58 KиБ) Видяна 3296 пъти

Прикачен файл

bania11.jpg
bania11.jpg (242.06 KиБ) Видяна 3296 пъти
tysonlkr - специалист
Според мен няма за какво да се притесняваш да сложиш контакта на пералнята вътре. Помещението в което ще е пералнята според мен няма да е мокро :?
За вентилаторите е хубаво да има и в душ-кабината и в тоалетната :wink: Мислил ли си вашиант да сложиш и на двете места :roll:
dbelev - специалист
За двата вентилатра - да, но мислех, че се престаравам (оскъпяването е минимално).
mitcd - специалист
Я зарежи банята и кажи с коя програма направи чертежа на втората снимка?
Милен - майстор
Ами при положение че си разкъртил защо не си преместиш ключа на бойлера отвън? Така както е може някой токущо изкъпан и мокър да реши да го щракне и ако в ключа има някаква повреда може да стане опасно. Колкото до контакта е хубаво да бъде водозащитен ако и той не може да се избегне от банята. Има и хубави такива с капаче.

Слагането на бойлера над пералнята не ми се струва разумно. Като се има впредвид качеството на сегашните бойлери, ако протече или се спука някоя мека връзка ще наводниш пералнята. Обмисли някакво разместване на двата уреда един спрямо друг, защото макар и хипотетична подобна верижна повреда ще излезне доста солено.
zz_stefanov - майстор
Милен написа:
.....
Слагането на бойлера над пералнята не ми се струва разумно. Като се има впредвид качеството на сегашните бойлери, ако протече или се спука някоя мека връзка ще наводниш пералнята. Обмисли някакво разместване на двата уреда един спрямо друг, защото макар и хипотетична подобна верижна повреда ще излезне доста солено.
Ако това не може да се избегне, циментов плот с плочки над пералнята може да спаси положението.
Сегашните перални с електрониката са много чувствителни към влага (виждам че има душ-кабина), не прерчи вратата да е на друго място и пералнята да остане извън банята. Ако бойлера е отгоре и, трябва да отведеш водата от предпазния му клапан.
Последна промяна от zz_stefanov на ср авг 27, 2008 10:58 pm, променено общо 1 път.
dbelev - специалист
Чертано е с Microsoft Office Visio. Лесно се научава, но няма 3D възможнасти, които виждам в някои картинки тук.
Ключа вече съм решил да бъде отвън.
В апартамента имаме табло за бойлер с два ключа и контакт. Към единият бях свързал бойлера, а към другия пералнята (мисля, че даже съм ги и занулил :-D ) Можех да си го позволя, защото пералнята беше стара, ама сега като купя нова и й резна кабела и сигурно гаранцията й ще свърши :?
Водата от предпазния клапан ще отведа с маркуче към изхода за пералнята, който се вижда долу на снимката.
Нареждането съм го мислил долго, но пак ще мисля :)

Тема "Контакт в баня ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: