• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
sasooooooooo - "специалист"
струва ми се, че само се фукате.
С тези пари, които сте изсипали в тая гарсониера, бихте могли да обзаведете 3стаен.
Така мисля, SORRY :ka:
Антония - специалист
sasooooooooo, по каква причина бих тръгнала да се фукам в АНОНИМЕН форум? Аз не съм мъж, та да повдигам самочувствието си с хвалби за пари и т.н. А за размера на апартамента вече обяснявах, но пак ще кажа. Не искахме да взимаме жилище, живеехме под наем на едно място от 2000-а година насам и ни беше добре. По стечение на обстоятелствата се наложи да напуснем, обаче аз мразя обикалянето с агенти по недвижими имоти, големи идиоти са, затова се обърнах към познати и роднини. Предложиха ни точно тази гарсониера, отначало под наем, след това и за продан. Харесахме я много (и квартала, и изложението й, и състоянието й), имахме парите и я взехме. Смятам, че направихме много добра сделка: процедура на покупка беше опростена и евтина (защото продавачът ми е роднина, имаме си доверие и сами си свършихме всичко, само на нотариус платихме за новия нотариален акт), цената на жилището се вдигна с около 40% от декември насам (съседна гарсонира се продава за 50 хиляди евро в момента), ще използваме това жилище още максимум 2 години и след това ще го продадем в добро състояние. Ние сме само двама и площта ни стига, не виждам никакъв смисъл в закупуване на голям апартамент, който да стои полупразен. Освен това определено никога няма да се загробя да взимам заеми от банки -- купувам само това, за което ми стигат парите. Та така се сдобихме с дом като една човешка длан :) И го направихме с качествени материали, защото мразя да се занимавам с ремонти, исках да не ми се налага да правя нищо по-трудно от някой и друг освежителен латекс. Както и ще бъде.

Да кажа: изключително ни е симпатично мястото, има си и недостатъци, разбира се (трябваха ни още 10 кв. м., за да сме съвсем спокойни; югоизточно изложение, климатикът не спира да работи; все още не се престрашаваме да слезем в мазето и да потърсим нашето, че долу е кочина), но предимствата са много повече.

mlado-maistor4e, по средата на стаята са трупнати един куп дъски за скрина, в банята са размяткани хавлии навсякъде, защото не ми стигна времето тази седмица да търся закачалки, а в кухнята сме прибрали временно двата байка, че не сме оправили още мазето :ops: Не сме за снимане още просто. Ама като съм казала, че ще показвам... Няма да излъжа :) Въпреки че завършихме голямата битка, продължавам да чета тук. И да пиша даже от време на време :)
sasooooooooo - "специалист"
не следя форума от началото, а бегло съм погледнал темата.И от това което видях, заключих това което ви казах. нито съм искал да ви обиждам или нещо такова, но това бе впечатлението ми. позлвайте си го със здраве! :wink:
vidrata - специален-специалист
Сасоооооооооооооо мисля че дори не се фукат щот няма с какво.разгледах цялата тема и снимките и видях само снимки вадени от нета и схеми ,тези които са истински нищо няма хубаво в тях.
Айде дано скоро видим снимки(близък план) на всички места от прословутата гарсониера че да се обедим че тея 15 страници в тоя хубав форум не са биле написани на празно.И газарите да не се бавят :lol:
Антония - специалист
@sasooooooooo, не съм се обидила, само поясних защо сме взимали такива решения :)

@vidrata, не разбрах какво казваш, честно казано. Намекваш, че лъжа какво сме купили/направили ли? И с каква цел според теб?
asinka - специалист
Aйде сега и теория на конспирацията, епизод II.
А защо просто не се порадваме на нещото хубаво, което другият твори.
Антония, поздравления.
Чета и гледам с удоволствие всичко, което правите.
Антония - специалист
Благодаря, asinka :) Успех и с вашия ремонт :wink:
Fortune - специалист
Антония написа:
Мъжка психика :? щом една жена реши да прави ремонт и то с възможно най добрите материали, естествено според бюджета е фукане. А ние жените, просто се ужасяваме от разните допълнителни ремонти, които се налагат в последствие, например сменяш плочките в банята, купуваш възможно най-евтините китайски и какво след месец някой изтървал нещо и спукал плочката, да не говорим за китайските смесители. Незнам при вас как е но, не всеки мъж е майстор във всичко, а дори и да е такъв, всеки ремонт се съпровожда от нерви, да не кажа скандали, кога ще го направиш, откъде ще намериш майстор, ама да не изцапа цялата къща!
Не могат да разберат какви емоции поражда създаването на един дом, дори едни нови пердета или възглавници и живота е хубав за жената де!
С нетърпение очаквам снимките!
asinka - специалист
Fortune написа:
Антония написа:
Мъжка психика :? щом една жена реши да прави ремонт и то с възможно най добрите материали, естествено според бюджета е фукане. А ние жените, просто се ужасяваме от разните допълнителни ремонти, които се налагат в последствие, например сменяш плочките в банята, купуваш възможно най-евтините китайски и какво след месец някой изтървал нещо и спукал плочката, да не говорим за китайските смесители. Незнам при вас как е но, не всеки мъж е майстор във всичко, а дори и да е такъв, всеки ремонт се съпровожда от нерви, да не кажа скандали, кога ще го направиш, откъде ще намериш майстор, ама да не изцапа цялата къща!
Не могат да разберат какви емоции поражда създаването на един дом, дори едни нови пердета или възглавници и живота е хубав за жената де!
С нетърпение очаквам снимките!
И си задавам въпроса: Аджеба, тук се делим на професионалисти и аматьори, грубо казано.
Форумът е направи си сам, нали?
И вместо майсторите да помагат с опита и знанията си, идва време, в което някой се подиграват за работата, избора ти, или решенията ти.
И все пак, когато прави някой нещо в дома си, той го прави, за да му е хубаво на него си, и на хората, които са около него.
Греша ли?
Примерно:висока съм 1 и 50, поръчах си, извън всички стандарти дръжката на прозореца в банята да е на нивото на височината ми, за да е ми е удобно на мен, а не да викам съпруга си да ми го отваря всеки път, щом е нужно.
Това разсмя някои, но какво от това?
Изглеждало странно...Какво от това?
Това си е нашият дом, и не е дом за нечии каталог.
Правете нещата такива, че да са удобни на вас самите, а какво ще речат някои самозванци-техен си проблем!
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: