• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 52
Всичко за този вид строителство.
MASTER - специалист
Само да обърна внимание , независимо дали ще се монтира предстенно, или в външната равнина на стената - тези подпирачки под алуминиевия перваз са задължителни.

Изображение

В случая са две, трябва да са три, но и в Германия има спестовни хора. Правилото е - на 15 см от краищата, и след това на всеки 80 см. В случая са само на всеки 80 см. :) Спестено е и фолиото против шума от дъждовни капки. :) И тук клиентите са два вида - едните искат всичко по учебник, и после те скъсват от изпитания и тестове, а другите търсят как да им излезе по евтинко ....

Ето и детайл за завършването на мазилката към капчката на алуминиевия перваз.

Изображение

В случая капачката е "модерна" - специално за външна ТИ, но казано честно, и обикновените вършат същата работа. На този обект профила за мазилката е залепен към касите на прозорците отвратително. Собственикът на къщата е един от големите производители на пасивни къщи, но поради особености на характера си не може да задържи свестни хора и му работят практиканти на възраст между 16 и 20 години. Отговорникът им пък е на 21 години :D
adonchevski - специалист
MASTER написа:
Спестено е и фолиото против шума от дъждовни капки. :)
Това пък какво е? :-D
MASTER - специалист
Едно черно фолио, лепят го и отдолу на всички кухненски мивки от неръждавейка. Със същата цел - да абсорбира шума от барабаненето на водата.

За външните первази - режат се ивици с широчина една трета от широчината на перваза и се лепят отдолу , в средната част на перваза по цялата дължина. Вършат работа, шума от капките не изчезва, но силно се редуцира.

Ето да се ориентираш http://www.fensteronlineversand.de/Antidroehnband
naB4o - специалист
Здравейте, искам да попитам в темата, за да не отварям нова. Става дума за подмяна на стара ПВЦ дограма в апартамент, като имам оферта за Rehau Synego с троен стъклопакет на 40 мм. Искам да попитам дали профилът е добър като цяло, и имате ли впечатления от фирма S&N Plast?
MASTER - специалист
А какви прозорци махаш ?

Поискай оферта за Geneo, така и така ще сменяш, поне да е с топ продукта към момента. Не би трябвало ценово да е много по различно.

Какви стъкла ще слагаш ?

Не мога да съм полезен за конкретния производител, нищо не ми говори името на фирмата, въпреки че би трябвало да я знам.
naB4o - специалист
Ще махам наследената ПВЦ дограма от покупката на апартамента, неизвестна е, но е изметната от всякъде на отваряемите крила. С набивни гумени уплътнения, и два прозореца са по-малки от отвора на касата и както и да я центровахме, изпуска. Стъклата са пакет Б/Б на 24 мм предполагам, като и фиксаторите на стъклопакетите (или както се казват профилите, които закрепват пакетите) са също с набивни уплътнения. За стъклата имам предложение за 40 мм стъклопакет като предполагам ще е 4 сезона/бяло/Ка, поне за север, за юг обмислям същата ситуация или без Ка-то, но не съм сигурен. Имам външна изолация с минерална вата, и вътрешна с картон на конструкция, също и на таваните.
Горе долу ширината на дограмата ще е към 4 метра на 1.60, но сега правих и баня, и ще чакам малко да спестя пак някой лев.
Сайта на фирмата е www.rehauvarna.com, и в официалния сайт на Рехау ги видях за оторизирани представители за Варна.
Благодаря за отговора :partyman:
radius - майстор
И защо ще си затъмняваш и без това тъмния север с 4С?
naB4o - специалист
Аз не съм в крачка с технологиите на тези стъкла (с диоптричните съм пИрфект). Да разбирам ли че ще е по-добре да е К/Б/К за север или Б/Б/К? А за юг само 4С/Б/Б или 4/Б/К?

Още не съм стигнал до поръчката и затова оглеждам, чета след работа, а в нета има много и различни мнения. Основното, което ме води, е да бъде добър стъклопакета, и да нямам много загуби от там, разбира се и профила не е за подценяване. Ще се отоплявам с климатици, като имам и локално парно на твърдо гориво, което ще ползвам при по-големи минуси (-10-15) или ей тъй за кефа. Тази година палих доста камината (и при температури към 0та) заради лошата дограма и както бях с дървата, тока пак беше голям. Загубите ми бяха големи. Планът ми е да е сменя края на март или април месец, понеже чакаме нов член на семейството юли месец. :)
Ще се вслушам в препоръките за стъклопакета.
Нещо такова ще са конфигурациите, като реших над отваряемите крила да има по едно малко прозорче, първоначално бях решил без него да е, но с него мисля че ще е по-добре.

Прикачен файл

Screenshot_2017-02-08-09-57-27_com.adobe.reader_1486540696714.jpg
Screenshot_2017-02-08-09-57-27_com.adobe.reader_1486540696714.jpg (70.8 KиБ) Видяна 1803 пъти
radius - майстор
Според мен ( и така направих на къщата без да съжалявам), на север и юг Б/Б/К, на изток/запад 4С/Б/К. Който ми разправя за юг да слагам 4С, да дойде да види лятото колко напича вътре - точно 10см една ивица.
А затъмнението от 4С е осезаемо.
adonchevski - специалист
naB4o, прочети последните няколко страници от темата или цялата. Не е много.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 52

Тема "Дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: