Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
cheri - помощник
Преди дни ми изгърмя лан-картата на лаптопа. Купих си USB to LAN, инсталирах му драйвърите и му въведох IP адрес. Даде ми съобщение че този адрес вече е зададен на друг адаптер /стария/ по възможност да му задам нов защото ще имам проблеми. съответно нямам интернет. Настройките на стария адаптер не мога да ги променя, защото той не се появява в прозореца Internet conectiоns защото "физически го нямало в компютъра". А иначе в системс информ. действително го има и си стои и IP-то, a всичко друго му е "not avelable". Та въпроса ми е мога ли по някакъв начин да изтрия тези настройки без да преинсталирам уиндоса.
p.s. деинсталирал съм му драйверите за старата лан, в дивайс мениджъра също не се появява.

Прикачен файл

111-1.JPG
това е съобщението
111-1.JPG (32.51 KиБ) Видяна 2817 пъти
FMaster - специалист
Трябва да изключиш лан картата на дъното от биоса ... НО !!! може и да имаш хардуерни проблеми по самия чипсет на дъното, ако ти е изгоряла от токов удар!
detelin - специалист
Отиваш .при доставчика на интернета който,ползваш и казваш че си сменил лан картата с нова .При нас е така поне сървара разпознава само старата карта под номер .Един вид защита да не може друг да се конектва с твоито име и парола .Преди ставаше но сега не
ssi - специалист
Би трябвало да става с потвърждение. На два - три пъти ми се е случвало и си приема IP адреса, нищо че мрънка, че другата карта е със същия. Май има начин да се затрие IP то на старата, ама като видях ,че става не търсих задълбочено.
mitko414 - специалист
Device Manager, View, Show Hidden Device. Ще ти покаже и старата карта --> Unistall и готово.

Иначе, както е писал ssi, трябва да ти приеме IP-то, просто на прозореца, който си показал, избираш NO.
cheri - помощник
благодаря за мненията. проблема почти се реши с ipconfig/release под дос
всички адаптери се нулираха

Тема "проблем с лан карта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: