Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,имам въпрос за барбекю с отвеждане на дима с комин.
За да добиете представа http://www.home-max.bg/static/media/ups ... jpg?v=0.47 изглежда приблизително по този начин.

Проблемът е,че при запалване димът не се отвежда в комина.Как мога да реша проблема и да "накарам" димът да излиза директно през комина,без да опушва около барбекюто.Коминът е достатъчно висок,отворът мисля е достатъчен.Гледах канални вентилатори,но повечето са до 150 градуса по целзий.Те биха ли свършили работа?Други решения също ще са от полза,за да реша проблема с дима.
Благодаря предварително!
Тоя тип барбекюта са повече красиви, а работата им е.....
Комина никак не е висок, за да създаде тяга. Трябва и да е топъл.
Съмнява ме димът на върха да достигне и 80 градуса, та такъв вентилатор ще ти свърши работа.
Прочети за ежектор, още наричан-струйна помпа. Така вентилаторът винаги ще работи на нормална температура и отпада необходимостта от скъп вентилатор.
lz2skt - специалист
Може да пробваш с малка горелка да затоплиш комина преди да запалиш барбекюто.
Благодаря ви за мненията, колеги. Остава да избера дали да сложа пластмасов или метален вентилатор. И двата пише че издържат до 150 градуса , а щом казвате че не се нагрява много няма да има проблем. Кои от двата ще препоръчате?

Поздрави!!!
zdravcho - специалист
А твоето самоделка ли е или купешко. Ей таз самоделка и тя не е висока, но никога не е имало проблем с пушека
Прикачен файл:
BBQ.jpg
preslav - майстор
Пак прочети какво ти е писал Трифонов!!!
Честит празник Трифоне - жив, здрав, а другото с пари!
Пак да се върна на темата - освен температура на вентилатора ще имаш и сажди, мазнотии и т.н. - Трифон ти е предложил нещо, което не се влияе от тези шишчета (пардон покапах се), от тези фактори!

Тема "Канален вентилатор за барбекю тип камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: